Interface do lpg Landi Renzo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dolce
    Drive
    • 2017
    • 83
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Interface do lpg Landi Renzo

Witam wszystkich, jestem nowy na forum.
    Posiadam świeżo kupioną Skodę Octavię II z 2011r. z silnikiem benzynowym 1,6 i instalacją lpg Landi Renzo.
    Do tej pory jeździłem Nissanem, miał instalację lpg ze sterownikiem Stag-4, do którego kupiłem interface w celu komunikowania się ze sterownikiem.
    To zapewne inna elektronika, ten interface nie będzie kompatybilny ze sterownikiem Landi Renzo, ale na wszelki wypadek chciałem się upewnić.
    Mam kilka pytań, proszę o pomoc:
    1) Jaki interface należy zastosować do połączenia się ze sterownikiem lpg?
    2) Skąd i jaką wersję oprogramowania należy pobrać?
    3) Gdzie pod maską jest złącze dla sterownika lpg?
    Będę wdzięczny za wskazówki, pozdrawiam.
    Ostatnio edytowany przez Dolce; 45225.
  • Kot72
    Rider
    • 2017
    • 705
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zapewne masz Landi Renzo Omegas . Do takiej instalacji potrzebujesz ,, kabelek " . Dostępne na znanym portalu aukcyjnym w cenie ok 35 zł . Oprogramowanie znajdziesz w sieci ( producent kabelka podaje strony www z bezpłatnym oprogramowaniem ) . Wtyczkę znajdziesz w pobliżu sterownika lpg . U mnie w U1 wtyczka jest pomiędzy obudową filtra powietrza a akumulatorem . Najpierw ustal czy to na pewno Omegas .

Komentarz

• logan_x
      Rider
      • 2011
      • 401
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Interfejs do Staga powinien się nadać. Trzeba tylko zamienić kolejnością dwa środkowe piny we wtyczce.
      Ostatnio edytowany przez logan_x; 15897.

Komentarz

• Dolce
        Drive
        • 2017
        • 83
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dziękuję za odpowiedzi. A czy trudno jest ustawić mapę w Landi Renzo? W poprzednim aucie miałem Staga, oprogramowanie było całkiem fajnie zrobione. Z tego co widziałem w Landi Renzo nie ma graficznego przebiegu (za pomocą wykresu) umożliwiającego ustawienie mnożnika dla wtryskiwaczy gazu, a jedynie jest jakaś tabelka. Jak się do tego zabrać? Jeszce jedno pytanie, chciałem się upewnić. Gdzie jest zamontowany filtr fazy ciekłej?
        Ostatnio edytowany przez Dolce; 45225.

Komentarz

• Kot72
          Rider
          • 2017
          • 705
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

W mojej 01 filtr jest zainstalowany w obudowie elektrozaworu . Aby wymienić filtr trzeba zdemontować elektrozawór ( upierdliwe ) . Sam elektrozawór u mnie jest założony pod pasem przednim i nie jest widoczny na pierwszy rzut oka . Słyszałem że fabrycznie montowali gdzieś za prawym reflektorem . Do reduktora masz wejście gazu ( miedziany sztywny w osłonie ) . Idż za tym przewodem . W pobliżu powinieneś mieć elektrozawór .

Komentarz

• Dolce
            Drive
            • 2017
            • 83
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzięki. U mnie jest praktycznie pod akumulatorem. Co za kretyn to wymyślił. Zrozumiałbym, gdyby to zrobili osiedlowi druciarze ale oryginał? Jakim trzeba być pajacem, żeby wymyślić wymianę filtru z koniecznością demontażu obudowy filtra powietrza oraz akumulatora. I tak co 10 tys km. A do tego te długie kable od wtryskiwaczy do kolektora ssącego.
            Jeździć się da ale to straszna amatorka. Cóż, tak to bywa, czeski film.
            Jeszcze raz dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...