Hej zastanawiam się czy założyć chlapacze do swojej Octavii. Z jednej strony wygląda ładnie bez ale irytuje mnie ten ciągły brud na zderzaku, a z drugiej strony z chlapaczmi nie jest taka ładna. Czy prócz blokowania chlapania na przednie drzwi i tylny zderzak chlapacze pomagają w czymś więcej? Czy zauważył ktoś, że przedni błotnik od kamieni rdzewieje? Tak samo progi?
Chlapacze
Zwiń
X
-
Siema
Mam w jednej i w drugiej i pomagają.
Żonka jeździ Sikorskiego do pracy na robotach drogowych, jakby nie chlapacze to bym musiał w zimie i w jesieni cały czas myć auto.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
-
-
Zamieszczone przez smajler Zobacz wpisI rozumiem, że zakładaliście te w wersji style? Numery jak do classic tylko A na końcu?
Komentarz
-
-
Ja też nie, nie podobają mi się te zaokrąglone, tylko właśnie w wersji ściętej Classic są ok.
https://www.skodaczesci.pl/sklep/635...al-KEA600002_OOstatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisclassic i style pasują do FL jak i przed FL.
Komentarz
-
-
a2lXKAi.jpg
0pugHi4.jpg
rDGEQfK.jpg
DnGfUX9.jpg
Dodatkowy atut dla aut w wersji kombi, to mniej brudząca się tylna szyba.Ostatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez dieselinside1900 Zobacz wpisDodatkowy atut dla aut w wersji kombi, to mniej brudząca się tylna szyba.
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisSkąd taka teoria?
Mam O2 FL combi z chlapaczami, powoziłem Fabią 2 FL z chlapaczami a teraz mam Clio IV Combi bez chlapaczy i jest MASAKRA, Wiecznie tył uje....ny syfem.
Komentarz
-
-
Gość
Takie sobie to doświadczenie, bo oparte na rożnych nadwoziach. A i tak najbardziej czysta szyba będzie w sedanie. Dlatego wycieraczki brak - bo nie potrzeba.
Komentarz
-
Ja natomiast jestem przeciwnikiem chlapaczy. Przeszkadzało mi, kiedy uderzały o ziemię podczas zjazdu z krawężnika. Skutek tego taki, że zderzak z tyłu wiecznie poluzowany, a podczas uderzenia obijał się o karoserię tą nad zderzakiem. Z przodu w okolicach chlapacza siedlisko błota i dziadostwa. Nie wiem czy miałem oryginały czy zamienniki, ale na pewno były za długie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ffolkes Zobacz wpisNie wiem czy miałem oryginały czy zamienniki, ale na pewno były za długie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ffolkes Zobacz wpisJa natomiast jestem przeciwnikiem chlapaczy.
Komentarz
-
-
Jak ktoś ma dojazd do domu szutrową drogą to chlapacze, przynajmniej z przodu obowiązkowe przy przednim napędzie. W takim przypadku brak chlapaczy skutkuje,obijaniem dołu błotnika, progu, a później wiadomo jak to się kończy. Mój znajomy ma właśnie taki dojazd i jego auto niedawno przeszło zabieg odświeżający progów i przednich błotników. Po malowanku założył chlapacze.Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
Komentarz
-
Komentarz