Witajcie, mam takie pytanie czy w octavii da się zakodować ryglowanie drzwi przyciskiem kluczyka na konsoli srodkowej tak aby drzwi można było odryglować tylko wciśnięciem guzika obok (otwarte drzwi), nie 2 krotnym pociągnięciem za klamkę dzwi? Chdzi mi o to, że małe dzieci lubią ciągnąć za klamki i w tym momencie jak zarygluje, to dziecko pociągnie klamkę 2x i drzwi otwarte. Pozostaje tylko blokowanie zamka w drzwiach.
Ryglowanie drzwi
Zwiń
X
-
W aktualnej wersji jak zaryglujesz i magicznie padnie akumulator to jak otworzysz? Wiem, że jest jakiś system (nie wiem jak się nazywa ale dawali gratis do każdej O2 jak wchodziła O3) który odblokowuje drzwi w razie wypadku.
Pytam dlatego, bo kolega powiedział, że u niego działa tak, że jak zarygluje to musi przysickiem odryglować- klamki nie działają. Ma honde accord z 2004 roku i nie mam 100% pewności czy mówił prawdę. Nie wiem jak jest to zrobione w innych autach.
Komentarz
-
-
Miałem podobnie w Vectrze C - odryglowanie wszystkich drzwi było możliwe tylko przez przycisk. Fatalne rozwiązanie. Tam całe szczęście były bolce do ręcznego odryglowania. W OII nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Opcja z dwukrotnym pociągnięciem klamki jest jak najbardziej w porządku. Względy bezpieczeństwa przede wszystkim.Ostatnio edytowany przez djhering; 46100.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djhering Zobacz wpis
Opcja z dwukrotnym pociągnięciem klamki jest jak najbardziej w porządku. Względy bezpieczeństwa przede wszystkim.
Komentarz
-
Komentarz