Witam. Za miesiąc będę wymieniał rozrząd w swojej octavii 2FL 1.9 tdi 105km (bls) i chciałbym zakupić oryginalne zamienniki, jakie szły na pierwszy montaż, oczywiście nie w Aso. Ma ktoś informacje, jakiej firmy kupić pasek, rolki i pompę wody?
Pytanie 2: mam w planie wykonać lekki chip tuning do max 130 km. Czy nie odbije się to w jakiś sposób na podzespołach? Mam na myśli turbo, wtryski, dwumasa? Mam 245 tys oryginalnego przebiegu, silnik zdrowy bez wycieków, dpf czysty.
Czy powinienem wyrzucić dpf i egr przy podniesieniu mocy? Jeśli wyrzucę egr, a dpf zostawię to czy spaliny „nie zjedzone” przez silnik zapchają mi dpf?
Dziękuje za wszelka pomoc.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pytanie 2: mam w planie wykonać lekki chip tuning do max 130 km. Czy nie odbije się to w jakiś sposób na podzespołach? Mam na myśli turbo, wtryski, dwumasa? Mam 245 tys oryginalnego przebiegu, silnik zdrowy bez wycieków, dpf czysty.
Czy powinienem wyrzucić dpf i egr przy podniesieniu mocy? Jeśli wyrzucę egr, a dpf zostawię to czy spaliny „nie zjedzone” przez silnik zapchają mi dpf?
Dziękuje za wszelka pomoc.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Komentarz