Zakup O2 1.6MPI FL czy inne?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Konikpolny
    odpowiedział(a)
    Dzięki za info bo kompletnie nie znałem możliwych kosztów naprawy zaraz po zakupie.
    A jest jakaś znacząca różnica w oznaczeniach silnika bgu, bse, bsf, ccsa?

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Konikpolny Zobacz wpis
    A brałbyś z fabryczną instalacją gazową Landirenzo z przebiegiem 197 tys oraz przy przebiegu 185 tys. wymiana rozrządu oraz przegląd eksploatacyjny (olej, filtry), wymiana wtrysków LPG oraz akumulatora?
    Ja moja kupiłem przy 154 000 km z fabrycznym LPG.

Wymiana wtrysków LPG to zabawa max 500 zł z wymiana na nasze polskie AC-W02. ( moje wymieniłem sam zamykając się chyba w 300 pln)
    Co do remontu za 3k to wszystko kwestia tego jak była jeżdżona i serwisowana. Jakie oleje i interwały. No i czy bierze olej jak szalona. Zakładam że przy tym przebiegu i przelotach WR->.RZ zacznie bo to po porostu urok tego silnika i autostrady.
    No i oczywiście na ile kupujesz to auto - czy na 1-2 lata czy np na 10 lat. Tu musisz odpowiedzieć sam.

Zostaw komentarz:

• darnow6839
    odpowiedział(a)
    Odpowiedź na twoje pytanie nie jest oczywista.
    Ja bym z góry zakładał wydatek na remont silnika (pierścienie) około 3 tys. PLN i wtedy kalkulował opłacalność. Jak fabryczna instalacja to nie wiadomo jak tam wtryski LPG, ale to da się ogarnąć względnie tanio. Zastanów się czy zamortyzują ci się te wydatki.
    Z drugiej strony nie masz dwumasy, dpf, turbiny i innych wynalazków współczesnej ekologii i względnie dobre blachy. Wszystko zależy od planowanego przebiegu i czasu użytkowania auta.

Zostaw komentarz:

• Konikpolny
    odpowiedział(a)
    Miałem O2 FL 1.6 MPi + LPG, kupiłem O2 FL 1.6 MPi + LPG i kupiłbym drugi raz
    A brałbyś z fabryczną instalacją gazową Landirenzo z przebiegiem 197 tys oraz przy przebiegu 185 tys. wymiana rozrządu oraz przegląd eksploatacyjny (olej, filtry), wymiana wtrysków LPG oraz akumulatora?
    XD

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Siema

O2 1.6MPI FL jakie inne auto kupilibyście zamiast tego czy z miłości wzięlibyście drugi raz?
    Miałem O2 FL 1.6 MPi + LPG, kupiłem O2 FL 1.6 MPi + LPG i kupiłbym drugi raz.

Jeśli miałbym już szukać koniecznie czegoś mocniejszego to Jetta 2.5 SE i też LPG albo swap do mojej kury.

Czasami będę miał do pokonania autostradę WRO-RZE i tu pytanie czy O2 sobie poradzi?
    Radę da ale zaznaczam że nie jest to silnik do gonitwy. Komfort jest średni ze względu na wysokie obroty przy 140km/h. Na drogach lokalnych nie widzę lepszego wozidła. ok 8 LPG na 100 km przy płynnej jeździe 70- 100.

No i wada fabryczna - pobór oleju przy prędkościach autostradowych. Jest o tym cała masa na nacie o 1.6 MPi z kodem BSE.

Zostaw komentarz:

• Konikpolny
    rozpoczął temat Zakup O2 1.6MPI FL czy inne?

Zakup O2 1.6MPI FL czy inne?

Witam
    Chciałem się poradzić użytkowników O2 1.6MPI FL jakie inne auto kupilibyście zamiast tego czy z miłości wzięlibyście drugi raz?
    Szukam auta na swoją pierwszą furę. (Kusi mnie też meganka 3 1.6 ale jest dużo droższa).
    Czasami będę miał do pokonania autostradkę WRO-RZE i tu pytanie czy O2 sobie poradzi?
    W O2 cena jest podejrzana i stąd pytanie do was.
Pracuję...