Tez sobie kliknąłem. A co mi tam :lol:
Xenony - O2 FL
Zwiń
X
-
Xenony - O2 FL
Witam,
Wczoraj porównywałem w nocy efektywność świecenia xenonów w O2FL (1 msc uzytkowana)
oraz golfa V (2008r). W golfie są Bi-xenony a w O2 normalne (bez drogowych). Jasność świecenia jest znaczna z przewagą na golfa. Powiedzcie mi czy też macie takie wrażenie ze w O2 xenony są jakieś słabsze niż w innych samochodach??
-
-
pitersoonn, też na poczatku miałem takie wrażenie ale to nie moje pierwsze auto z xenami i wiedziaęłm, że musza sie "rozżarzyć" :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez majkel123czyli prawie 6 lat non stop
ale realis są takie, że zazwyczaj wytrzymuja 3-4 lataprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
majkel123, porządna żarówka(palnik) kosztuje w ASo od 500 do 800pln, a powinno się wymieniac komplet żeby nie było róznicy w odcieniu
ale ja bym sie nie bawił i kupił normowaną chińszczyznę za 180pln za komplet- zasada jest taka-abo od razu się spalą albo działają bezproblemowo
wymienia się tak jak zwykłą żarówkę tylko w rękawiczkach :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, trochę Ci "puściło" z tą trwałością ksenonów :diabelski_usmiech tyle to wytrzymają super jakości LED-y pracujące w optymalnych warunkach.
Typowo dla ksenonu jest to 3000 h. Dla porównania typowa H7 to ok. 500-700 hJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pitersoonnPowiedzcie mi czy też macie takie wrażenie ze w O2 xenony są jakieś słabsze niż w innych samochodach??. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekJa mam wręcz odwrotne wrażenie - octa ma jedne z najlepszych świateł z jakimi było mi dane jeździć"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keraj998no to chyba nie było ich zbyt dużo, fakt, że tragedii nie ma ale to światło jest zbyt mocno rozproszone, opinia na podstawie autopsji z jazd autem służbowym
Moim skromnym zdaniem światła (ksenony skrętne) w O2 FL są bardzo dobre.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Ja mam podobne wrażenia jak pitersoonn, może faktycznie xenony muszą się "rozkręcić", ale powiem szczerze, że zrobiłem 10kkm i w nocy średnio mi się jeźdźi. W mojej starej ibizce miałem H4 i prawie wogóle nie włączałem długich świateł po prostu jeździło mi się świetni, a teraz wydaje mi się, że światła świecą bardzo blisko i bez długich świateł nie ma szans.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariu_szJa mam podobne wrażenia jak pitersoonn, może faktycznie xenony muszą się "rozkręcić", ale powiem szczerze, że zrobiłem 10kkm i w nocy średnio mi się jeźdźi. W mojej starej ibizce miałem H4 i prawie wogóle nie włączałem długich świateł po prostu jeździło mi się świetni, a teraz wydaje mi się, że światła świecą bardzo blisko i bez długich świateł nie ma szans.
Komentarz
-
Komentarz