[O2] Gumki osłony gumowe sworzni zacisków - numer części VAG OE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mr11
    Classic
    • 2014
    • 26

[O2] Gumki osłony gumowe sworzni zacisków - numer części VAG OE

Coś mi zjadło (chyba był to upływ czasu) wszystkie gumki w zaciskach przednich kół, przez co sworznie prowadzące są odsłonięte, dostaje się tam syf i chyba już się zaczynają zacierać. Planuję wymienić sworznie na nowe wraz z tulejami prowadzącymi. Ale mam problem z gumkami, bo nie wiem gdzie je dostać a nie chcę eksperymentować z gumkami aftermarketowych firm o egzotycznych nazwach, żeby za rok znowu nie musieć remontować zacisków. W ELSA ani w ETKA nic nie ma na temat tych gumek. Ktoś pomoże? Zaciski to ATE FS-III o numerze 1k0615124d W katalogu Ate są dostępne tylko sworznie, tuleje prowadzące wraz z zaślepkami oraz zestawy uszczelka + gumowa osłona do tłoczka. Nie wiem co tu jest grane ale coś nawalili z tymi gumkami, bo nie dołączają ich ani do sworzni, ani do tulei, w katalogach VAG ich nie ma. Zastanawiam się skąd je biorą w ASO, bo chyba nie wymieniają całych zacisków albo jarzem gdy gumki polecą? Resztę części będę miał od Ate al skąd wziąć porządne gumki?

Na marginesie: na powyższych stronach rysunki zacisków nie pasują do numerów katalogowych wymienionych w tabeli.
    Czy ta etka jest jakaś trefna?
  • vitorio
    Classic
    • 2025
    • 36

Zestawy naprawcze znajdziesz na stronie producenta /również OE/ - https://www.autofrenseinsa.com/pl

Komentarz

• mr11
      Classic
      • 2014
      • 26

Po dogłębnym zbadaniu tematu dotarło do mnie, że w systemie ATE nie ma takich gumek. Miałem mylne wrażenie, że rozleciały się ze starości.Są jedynie tuleje prowadzące i trzpienie, których się nie smaruje (w tylnych zaciskach TRW są gumki i trzpienie należy smarować).

Komentarz

Pracuję...