nawet mnie nie załamujcie bo ostatnie pieniądze wydałem na te auto mogę podesłać filmik i wtedy doradził by mi ktoś czy to normalne
lusterka fotochromatyczne OII RS COMBI
Zwiń
X
-
lusterka fotochromatyczne OII RS COMBI
Witam,
zamówiłem auto z tzw lusterkami fotochromatycznymi. Niestety ktoś u dealera dał ciała i z fabryki auto przyjechało bez lusterek (tzn były ale tylko podgrzewane).
Po 2 miesiącach przepychanek dealer stwierdził, że mi te lusterka jednak założy. Wczoraj wyjechałem z salonu i okazuje się, że ściemnia się tylko lusterko lewe, a prawe NIE.
Dealer twierdzi, że tak już jest w skodach, i nic się nie da zrobić. Ale dzwoniłem po salonach i generalnie można kupić oba wkłady fotochromatyczne, zarówno lewy jak i prawy. A to znaczy, że oba lusterka powinny się ściemniać.
Czy ktoś ma może taką opcje i może mi powiedzieć na 100%, że oba lusterka się ściemniają? Czuję, że dealer chce mnie nabić w butelkę, ale muszę to sprawdzić.
-
-
multieye, temat prawego ściemnianego lusterka też przerabiałem.
Zobacz tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40375
A i pytanie - czy masz składane elektrycznie? - bo to jest komplet z fotochromem. Czyli czy niedomówili całej opcji (1000PLN), czy tylko złe szkiełko wsadzili.
Kiedy zamawiałeś?O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
abstinent, no do naszych to zalezy jaki zestaw.
Jesli elektryczne tylk i podgrzewane, to podejrzewam kazdy sobie da rade, inna sprawa moze byc w przypadku, gdy bedzie skladane, badz skladane z fotochromem.
W przypadku skladania elektrycznego do zestawu tez mam sterowniki do drzwi ( lewy i prawy ) oraz nowy sterownik lusterek ( 5 pozycji )
Cenowo zapraszam tutaj : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=33039&start=0
Dodalem cennik w XLSie versja alpha 0000.1, takze bedzie ladny i w miare poukladany - teraz tam panuje sajgon, a ja mysle nad pewnym sensownym rozgraniczeniemByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekmultieye, temat prawego ściemnianego lusterka też przerabiałem.
Zobacz tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40375
A i pytanie - czy masz składane elektrycznie? - bo to jest komplet z fotochromem. Czyli czy niedomówili całej opcji (1000PLN), czy tylko złe szkiełko wsadzili.
Kiedy zamawiałeś?
Komentarz
-
-
abstinent, wiecej zabawy - trzeba dac chyba lusterkom bocznym jakis prund :twisted:
Jak chcesz, moge sprawdzic ile u mnie ( mam fotochrom ori ) wychodzi pinow :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentmisiek^wro, mam już podgrzewane, chodzi mi o to co mam + fotochromy
Mam też ściemniające wsteczne
Zmieniam szkła i działa fotochrom :?:
czy więcej zabawy z tym jest
Na składanych elektrycznie mi nie zależy bo i tak się tego nie używa
Wolę stanąć dalej a żeby mi nikt nie poobijał samochodu
Komentarz
-
-
Mi sie wydaje, ze ja wylacze fotochrom wew lusterka to wlasnie boczne tez nie dzialaja - wiec to jest na 101% sprzezone. Nie jestem wlasnie pewien, czy sterownik drzwi idzie do wymiany, czy nie.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
multieye, a te 1000PLN to rozumiem, że opuścili w końcowym rozliczeniu?
Mi też najbardziej zależało na fotochromach, choć ze składania też często korzystam.
Bez prawego da się żyć . Ja i tak mam je ustawione mocno w prawo, wiec samochodu za bezpośrednio za mną i tak niewiele widać.
Kiedy zamawiałeś, był już wtedy nowy cennik o którym piszę w moim wątku o lusterkach?O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
abstinent, no ja taki mod polecam tym, co juz maja to co ja mam
A, ze ja bardzo chce poFLowe lusterka, to sie zastanawiam, czy nie kupic ich, swoich nie sprzedac i zrobic all bez elektrycznego skladania, bo cena lekko urywa beret za to :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekmultieye, a te 1000PLN to rozumiem, że opuścili w końcowym rozliczeniu?
Mi też najbardziej zależało na fotochromach, choć ze składania też często korzystam.
Bez prawego da się żyć . Ja i tak mam je ustawione mocno w prawo, wiec samochodu za bezpośrednio za mną i tak niewiele widać.
Kiedy zamawiałeś, był już wtedy nowy cennik o którym piszę w moim wątku o lusterkach?
Jak zamawiałem, to było identycznie jak u Ciebie. Cennik był ten stary, to było w sierpniu 2010. Mam jeszcze ofertę na mailu od nich, gdzie jak byk jest napisane, zresztą w zamówieniu też jest tak napisane. A dealer na to - jak Ci się nie podoba, to masz tu 1000zł i się PIER... a przecież za 1000zł to nigdy sam sobie tych lusterek nie zamontuję.
Komentarz
-
-
multieye, no to słaby ten salon/sprzedawca. Ja swojego nawet mocno nie przyciskałem. Powiedziałem, że za brak prawego fotochromu usatysfakcjonuje mnie komplet rolet (katalogowo ponad 500pln) które i tak chciałem kupić - sprzedawca napisał maila do SAP z taka informajcą i na drugi dzień była akceptacja. Także salon to kosztowało tyle co napisanie jednego maila.
Na twoim miejscu żądałbym montażu lusterek zgodnie z zamówieniem, a skoro nie ma prawego fotochromu to niech zrobią dodatkowo rekompensatę pieniężną (np. 500pln) lub w akcesoriach. Powołaj się na mój przypadek. Ślad w sapie po mnie pewnie jest bo to przeze mnie poprawili ten błąd w cenniku (data cennika to data mojego odbioru +-3dni).O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekmultieye, no to słaby ten salon/sprzedawca. Ja swojego nawet mocno nie przyciskałem. Powiedziałem, że za brak prawego fotochromu usatysfakcjonuje mnie komplet rolet (katalogowo ponad 500pln) które i tak chciałem kupić - sprzedawca napisał maila do SAP z taka informajcą i na drugi dzień była akceptacja. Także salon to kosztowało tyle co napisanie jednego maila.
Na twoim miejscu żądałbym montażu lusterek zgodnie z zamówieniem, a skoro nie ma prawego fotochromu to niech zrobią dodatkowo rekompensatę pieniężną (np. 500pln) lub w akcesoriach. Powołaj się na mój przypadek. Ślad w sapie po mnie pewnie jest bo to przeze mnie poprawili ten błąd w cenniku (data cennika to data mojego odbioru +-3dni).
Komentarz
-
Komentarz