uszczelka drzwi przednich

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szpula007
    Classic
    • 2013
    • 3

Zamieszczone przez dato
    Na 99% problem z zasięgiem i tłumieniem. "N"-ka jest fajna, jeśli pomiędzy odbiornikami nic nie ma poza powietrzem.
    u mnie są dwie ściany żelbetonowe pod ostrym kątem i bez problemów daje rade

klekocix odniosłem wrażenie że masz więcej komputerów, jak będziesz sprawdzał wyłącz wszystkie oprócz jednego. Najlepiej zostaw sobie laptopa i pochodź z włączonym i programem do monitoringu siły po mieszkaniu.
    Spróbuj też router poprzemieszczać, oczywiście w granicach możliwości.
  • seblo
    Classic
    • 2011
    • 5

Witam,
    od niedawna ma 5-letnią Octavię II (180 tys. km przebiegu). Wydaje mi się, że coś trochę za głośno jest w środku przy prędkościach już koło 100km/h, a drzwi przednie uderzają przy zamykaniu tak, jakby uszczelki były wytłuczone - czy faktycznie uszczelki mogły się wyrobić i przez to drzwi uderzają głucho przy zamykaniu, a w dodatku nie wyciszają odpowiednio wnętrza?

Z góry dziękuję za podpowiedzi bardziej doświadczonych właścicieli Octavii.

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

seblo, wycisz drzwi sobie lub wymień uszczelki na nowe
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Dobrzyl
        Ambiente
        • 2009
        • 209
        • Octavia III (5E3)
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

ciekawe tylko ile kosztuje ta uszczelka
        Łukasz

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

seblo, polecam wymienić uszczelki, ale oprócz tych na drzwiach - również te we wnękach drzwi (na samochodzie). U mnie wymiana uszczelek na drzwiach zniwelowała przecieki wody, a wymiana tych we wnękach - dała ciszę :wink:
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• kristofer55
            Rider
            • 2012
            • 272

Może ktoś podać jaki numer mają uszczelki w octavi 2 fl przód/tył ? i jaka jest cena?

Komentarz

• FishPL
              Rider
              • 2012
              • 296

pomylone działy, ten jest o OI :diabelski_usmiech

Komentarz

ale zanim sie wezmiesz za uszczelki sprawdz czy nie ma luzu na zawiasach, tylko nie na calkiem otwartych drzwiach uchyl tylko delikatnie bo to gluche stukanie moze byc tez tego powodem. Nie wiem jak w OII, ale w OI czesto padal zawias.

ps. a dlaczego temat nie w OII?!

Komentarz

• kristofer55
                  Rider
                  • 2012
                  • 272

Dopisałem się do już istniejącego tematu, pewnie nie został przeniesiony do O2 przy migracji. Jakiś admin zerknie to przeniesie temat.
                  Wydaje mi się że nie mam luzów w drzwiach, generalnie dziwne świsty mam w okolicach głowy pasażera/kierowcy oraz w tylnych drzwiach, chyba wina uszczelek.
                  Generalnie jak znajomy podjechał do mnie taka sama octavia to u niego drzwi zamykają się dużo delikatniej i jest znacznie ciszej w środku

Komentarz

Pracuję...