dragster, wszyscy tak maja, bo to normalne zachowanie opony ( im wyższa tym bardziej się kładzie na zakrętach ). Zależy to także od samych opon ( przy tych samych rozmiarach bywają takie z twardszymi i miększymi bokami ). "Najgorszy" wariant to taki jaki mam u siebie: na lato jedne z twardszych 225/45/17 czyli Potenza S001 a na zimę miękkie UG8 w rozmiarze 205/55/16; różnica w prowadzeniu jest baaaardzo duża ( aż się zastanawiam czy nie wrócić na zimę do 17" ).
[O2 FL] Górna osłona silnika 1.6 MPI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Biszczukomoornik, taką osłonę musisz sobie dokupić dodatkowo. Tyle, że ona ma tylko symboliczną funkcję (jak widać na zdjęciach) nie tak jak w TDI (nie zasłania całego silnika)
Komentarz
-
-
zawsze warto jeśli masz taką skazę że musi być i już jedni leją i nie patrzą na auto ile ma oleju ciśnienia w kołach i jakie są wycieraczki - stan a tobie przeszkadza brak tej osłony warto szukać i na allegro bo czasami trafi się część w dobrej cenie niekoniecznie aso ja osobiście byle pierdołę kupię aby pasowało zaczynając od oprawy żarówki w klapie której nie można dostać i jej nie widać ale musi być itp ....
Komentarz
-
-
No to widze Skoda tnie po całości. Plastikową skrzynkę osłaniajacą akumulator zlikwidowali juz jakiś czas temu, traz zlikwidowali plastikową osłonę silnika. Ciekawe co następne w kolejnosci ? Stawiam na maskę silnika
P.S.
Kurcze 270 zł za osłonę silnika ?? Trochę drogo :shock: Np. ta plastikowa nakładka na akumulator kosztuje w ASO 35 złCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikCałkowicie zbędny gadżet więc jesteście do przodu o 270zł. Fajnie nie?
A czy ci co jej nie mają są bogatsi o 270? Nie sądzę, myślę że tę kase łyknęła fabryka :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez komoornikZamieszczone przez dioda83A czy masz jakiś numer katalogowy?Zamieszczone przez komoornik~ 270 zł mi krzyknęli, jak pytałem w sobotę.
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez pandzikCałkowicie zbędny gadżet więc jesteście do przodu o 270zł. Fajnie nie?
Zamieszczone przez krisoctavzawsze warto jeśli masz taką skazę że musi być i już jedni leją i nie patrzą na auto ile ma oleju ciśnienia w kołach i jakie są wycieraczki - stan a tobie przeszkadza brak tej osłony warto szukać i na allegro bo czasami trafi się część w dobrej cenie niekoniecznie aso ja osobiście byle pierdołę kupię aby pasowało zaczynając od oprawy żarówki w klapie której nie można dostać i jej nie widać ale musi być itp ....Zamieszczone przez KulfonPZamieszczone przez pandzikCałkowicie zbędny gadżet więc jesteście do przodu o 270zł. Fajnie nie?
A czy ci co jej nie mają są bogatsi o 270? Nie sądzę, myślę że tę kase łyknęła fabryka :wink:
Zamieszczone przez piotrexZamieszczone przez BigPlastikową skrzynkę osłaniajacą akumulator zlikwidowali juz jakiś czas temu,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuTyle, że ona ma tylko symboliczną funkcję (jak widać na zdjęciach) nie tak jak w TDI (nie zasłania całego silnika)
ładnie to widac np. po długiej jeździe w deszczu - potem pod domem ładnie paruje z maski. a wiadomo że wysoka temp dla lakieru to niedobre rozwiązanie,
względy estetyczne w tym przypadku nie mają znaczenia.
brakuje mi też podbicia pod maską. z materiału / filcu , czy co to tam jest.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapiwg mnie pełni funkcję tzw bariery termicznej
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 21:04 ]
Zamieszczone przez kapipotem pod domem ładnie paruje z maski. a wiadomo że wysoka temp dla lakieru to niedobre rozwiązanie,
Ludzie, to jest tylko auto, jego wartośc nie rośnie z każdym dniem. Wręcz przeciwnie.
Komentarz
-
-
Ja już kiedyś napisałem, że O2 na początku produkcji miała cenę zupełnie porównywalną z obecną ceną O2 (przynajmniej według cenników drukowanych swego czasu w AMiS). Więc jeśli cena auta dla kupującego jest od 8 lat taka sama, ale koszt wytworzenia wzrasta to oczywistym jest, że (miedzy innymi) Skoda rezygnować będzie z pewnego wyposażenia, takiego jak np. osłona silnika, akumulatora, maty pod maską czy tez nieodżałowanych przez niektórych "miękkich parapetów w tylnych drzwiach"...
pandzik dobrze zauważył: nie mając tej osłony płaci się za auto 270zł mniej (choć dla fabryki to jest pewnie oszczędność góra 50-100zł).
Komentarz
-
Komentarz