S3 CHRIS, czyli zmiana softu była tylko przy akcji serwisowej na wymianę czujników przy DPF'ie :?:
Akcja serwisowa pompowtryskiwacze Siemens silnik 2.0 TDI BMN
Zwiń
X
-
Zadałem to pytanie bo mi wymienili pompki w zaczipowanym aucie i po ich wymianie nie zauważyłem spadku mocy, tak jakby softu nie ruszyli. To co zauważyłem to częstsze wypalanie DPF, co może być związane ze zwiększonym dymieniem. Czyżby po zmianie pompki zaczęły przelewać?Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6S3 CHRIS, czyli zmiana softu była tylko przy akcji serwisowej na wymianę czujników przy DPF'ie :?:ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
S3 CHRIS,
blast3r-bley napisał/a:
Wymienili 4 pompki,wgrali nowe oprogramowanie sterownika silnika oraz dodatkowo wymienili mi jakis czujnik cisienia spalin DPF czy cos :shock:
wszystko za free
Czy to jest standardowa procedura przy wymianie pompek? Jeżeli tak, to co w przypadku, gdy przyjedzie auto ze zmodyfikowanym, wzmocnionym softem? Wgrają swoje i chiptuning szlag trafia?
Dziękuje za miłą obsługę kubazak :wink:..pieniądz i czas to najwięksi terroryści.
~kobieta w której żyłach płynie Shell V-Power Racing
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hans860No w ja też po wymianie i programie u GTO jestem zadowolony bo auto rwie do przodu a spalanie przy emeryckiej jeździe w cyklu mieszanym 5.6l/100km.Pozostaje jeszcze tylko w kwietniu wskoczyć na jakaś hamownie i zobaczyć ile tego jest faktycznieET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
Komentarz
-
-
Witam
Koledzy, przeczytałem temat i Wasze wypowiedzi o akcji serwisowej wymiany wtrysków w BMN-ach.
Czy ta akcja trwa nadal?
Pytam bo na wiosnę będę chciał kupić O2 RS i raczej budżet nie pozwoli mi na CR więc pozostaje 2.0 BMN.
Czy będę mógł liczyć jeszcze na wymianę czy sprawa jest już zamknięta?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mateo91witajcie,
chciałbym się podczepić pod temat. czy ktoś ma informację odnośnie akcji wymiany pompowtryskiwaczy w 2.0 TDI BMN 170 koni? czy to jeszcze trwa i jakie trzeba spełnić warunki aby sie na to załapać?ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
Komentarz
-
Komentarz