[O2] Klamka bez zamka po stronie kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kalibra
    Classic
    • 2013
    • 2

To jeszcze nic bo moja to w ogóle nie wygląda
    Panowie nie jęczeć tylko się za nie zabrać

[ Dodano: Pon 23 Gru, 13 16:22 ]
    maksiu, sprawdziłem wszystko co można i odinstalowałem. Dzięki za pomoc

[ Dodano: Pon 23 Gru, 13 16:23 ]
    Idę na spacer z juniorką, bo od rana jeszcze nie była na podwórku. apa
  • kowalik_j
    Classic
    • 2012
    • 9

Ktos probowal wstawic klamke od strony pasazera z przodu w miejsce klamki w drzwiach kierowcy? Chcialbym pozbyc sie zamka ze wzgledow wizualnych i po czesci bezpieczenstwa.

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kowalik_j, klamki są takie same
      więc możesz włożyć kupioną klamkę z drugich drzwi i będzie pasować

tylko co zrobisz jak padnie ci akku?
      jak wtedy oworzysz drzwi?

nie chcę dyskutować ale .. gdzie tu bezpieczeństwo? papraka który rozwala zamek to nie powstrzyma- rozwali szybę
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

nie widzę tu żadnych względów bezpieczeństwa a tym bardziej względów wizualnych...
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Arti_r1
          RS
          • 2008
          • 2626

kowalik_j a po co cala klamkę? Tylko zamek z drzwi wyciąg, w ASO kup zaślepkę zamiast bebenka i zaślepkę zew i masz gotowe
          Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
          Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• kowalik_j
            Classic
            • 2012
            • 9

Dzieki za odpowiedzi, jak wiadomo estetyka jest pojeciem wzglednym, a co do bezpieczenstwa, wychodzac z zalozenia czesci osob piszacych na forum, ze zlodziej i tak ukradnie, pytam po co nam te alarmy, blokady skrzyn, immobilisery itd, itp,? Ja uwazam, ze kazde kolejne, widoczne utrudnienie zwieksza prawdopodobienstwo ominiecia samochodu przez zlodzieja, jak by nie bylo octavia jest popularnym wozkiem i nikt nie bedzie szukal wyzwan tylko pojdzie na latwizne i zajmie sie egzemplarzem gdzie na oko jest mniej zabezpieczen. Co do zabezpieczen, ktorych nie widac to jeszcze inna historia.

Komentarz

• Arti_r1
              RS
              • 2008
              • 2626

No wlasnie,po co nam te alarmy. Dla chcącego nic trudnego A brak zamka to przynajmniej kolejne utrudnienie

Czarna O1 rs-line tdi
              Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• kowalik_j
                Classic
                • 2012
                • 9

Arti_r1, masz moze nr katalogowe tej zaslepki zamka?
                Bylem w ASO i gosciu dal mi taki maly kawalek plastiku w zaden sposob nie zabezpieczajacy otworu po zamku i zaspiewal 36 zl
                Powiedzial ze nie ma nic innego no chyba ze na stone pasazera ale nie wie czy bedzie pasowac

Komentarz

• PiotrekDK
                  Elegance
                  • 2007
                  • 798
                  • Seat

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                  kowalik_j,

nie chcę dyskutować ale .. gdzie tu bezpieczeństwo? papraka który rozwala zamek to nie powstrzyma- rozwali szybę
                  Zlodziejaszka to niepowstrzyma ale zlodzieja samochodow juz chyba tak przynajmniej zima :szeroki_usmiech ja bym nie chcial jezdzic teraz z wybita szyba
                  ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
                  mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

Jaki złodziej teraz wybija szybę - no ludzie to nie są polonezy.., podjedzie laweta i zapierdzieli auto... NIe powstrzyma go klamka bez zamka, bo wyrwie klamkę i dostanie się do auta...

Komentarz

• Arti_r1
                      RS
                      • 2008
                      • 2626

Zamieszczone przez Biszczu
                      Jaki złodziej teraz wybija szybę
                      noo tera to żeś poleciał :P Mi wyje$%& szybę, nawet folia nie powstrzymała.

kowalik_j weź zaślepkę zamka na stronę pasażera, i potem taką metalową zaślepkę którą się wkłada pod ten plastik, też strona pasażera. Nie pamiętam ile ja płaciłem ale napewno jest do dostania w ASO. Jest taka metalowa zaślepka którą się wkłada w otwór zamiast bębenka, i przykręca.
                      Ewentualnie poproś kogoś co ma dostęp do ETKI o screna albo o nr tych części

Czarna O1 rs-line tdi
                      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• Wally
                        RS
                        • 2012
                        • 3790
                        • Volkswagen

Względy bezpieczeństwa żadne... jak powyżej - nikt nie zastanawia się nad wybijaniem szyby
                        (chyba, że jakis początkujący amator :szeroki_usmiech )
                        przyjaciel tak sobie zrobił w opelku ze względów wizualnych i bezcenne było oglądanie jego (ma lekką nadwagę :wink: )
                        jak pakował się do furmanki przez bagażnik, bo mu w centralu baterie padły :diabelski_usmiech
                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Biszczu
                          RS
                          • 2011
                          • 5567

Zamieszczone przez Arti_r1
                          Zamieszczone przez Biszczu
                          Jaki złodziej teraz wybija szybę
                          noo tera to żeś poleciał :P Mi wyje$%& szybę, nawet folia nie powstrzymała.
                          no to niezły idiota był lub amator, bo kradnąc auta nie wybija się szyb

Komentarz

• andrzej111
                            L&K
                            • 2010
                            • 1391

Brak zamka w klamce oczywiście in plus jeśli chodzi o estetykę - kto twierdzi inaczej niech się zastanowi dlaczego jest tylko jeden :lol:

kowalik_j,Co do otwierania drzwi to pomysł dobry gdyby nie że sami będziemy mieli problem z otwarciem jak panie aku... jak to się stanie to będziesz przeklinał ten pomysł Bo wtedy zostaje wybicie szyby??? W klapie chyba niema zamka?
                            Daj pomalowaną zaślepkę i nic nie będzie widać

Co do otwierania aut to mam wrażenie niektórzy tutaj piszą żeby cokolwiek napisać a swoją wiedzę czerpią z filmów :lol: ...Panowie złodzieje korzystają z łamaków, jak nie będzie zamka to gdzie wsadzą ten łamak?
                            Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Biszczu
                              RS
                              • 2011
                              • 5567

andrzej111, uwierz mi, że auto można otworzyć bez zamka. Poczytaj trochę, zainteresuj się tematem (są płatne serwisy) zanim coś napiszesz i kogoś osądzisz.

EOT

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen
                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez andrzej111
                                kto twierdzi inaczej niech się zastanowi dlaczego jest tylko jeden
                                w przypadku skody (i chyba nie tylko) to raczej z oszczedności :wink:

jak nie będzie zamka to gdzie wsadzą ten łamak
                                andrzej111, w stacyjkę :roll:
                                łamak jest za drogi żeby go wsadzać w zamek drzwi- to sie otwiera albo zdalnie albo srubokrętem :wink:
                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• andrzej111
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1391

Biszczu, tak też uczynię

łamak jest za drogi żeby go wsadzać w zamek drzwi- to sie otwiera albo zdalnie albo srubokrętem
                                  Kiedyś widziałem jak jechali łamakiem, wchodzili jak do swojego Zdalnie to wiem ale musisz "załapać" właściciela jak zamyka /otwiera auto
                                  Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Arti_r1
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2626

będziemy mieli problem z otwarciem jak padnie aku...
                                    w czym problem wyprowadzić gdzieś na zew. w razie "w" dodatkowy kabelek, który to wepniemy pod nowe aku czy tam kable?

Czarna O1 rs-line tdi
                                    Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Trzeba montować pstryczki elektryczki, bo inaczej to złodziejstwo leserstwo p...ne podwędzi wszystko. Na mikołaja 6 grudnia 2011 mojemu ojcu buchneli roczne ( dokładnie rok od zakupu ) auto :evil: ścierwa ... Jak kiedyś dorwę kogoś, że coś kradnie to bez kitu, wyjmuję spod fotela Walthera MachTac 1 i up... ręce :szeroki_usmiech
                                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• adamsky
                                        Rider
                                        • 2024
                                        • 371
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Biszczu, tak też uczynię

łamak jest za drogi żeby go wsadzać w zamek drzwi- to sie otwiera albo zdalnie albo srubokrętem
                                        Kiedyś widziałem jak jechali łamakiem, wchodzili jak do swojego Zdalnie to wiem ale musisz "załapać" właściciela jak zamyka /otwiera auto
                                        Sam do niedawna chciałem sobie wymontować zamek i zamontować go jak u znajomego w pasku (info mogę podać na priv). Wydawało mi się to super rozwiązanie, niema zamka nie wejdą(przynajmniej tak łatwo). Do dzisiaj. Kumpel mi zadzwonił, padł mu akumulator a bębenki nie pozwoliły na otwarcie auta więc wezwał specjalistę (w ramach ubezpieczenia za free). Przyjechał koleś z pewnej firmy na s... wyciągnął jedno małe urządzonko i otworzył drzwi w golfie w 50 sekund bez pozostawiania śladu, bez użycia siły... Skoro takie rzeczy robią na spokojnie bez presji (oficjalnie ) w 50 sekund to ile im to zajmuje "na musie"...

Jedynie pstryczki i złącze "zepsute" utrudnią kradzież...
                                        Pamiętam, że ktoś kiedyś pisał że w złączu na jednym kablu podłączył zasilanie - mina złodzieja ze spalonym kompem bezcenna... lecz mina ASO po wpięciu i spaleniu VCDs (czy jak to się pisze) ,,,, bardzo droga..

Komentarz

• kowalik_j
                                          Classic
                                          • 2012
                                          • 9

No i mam juz zamek usuniety Dokupilem w ASO zaslepke plastikowa i metalowy element w miejsce wkladki. Za calosc dalem chyba z 40 zl. Klamka pozostala ta sama.

Tak jak pisaliscie usuniecie zamka moze byc rowniez zabezpieczeniem przede mna samym i chyba nawet przede mna wieksze niz przed zlodziejem. Zlodziej nie musi sie martwic czy cos zniszczy czy uszkodzi przy probie otwarcia, pozatym posiada tajemna wiedze otwierania drzwi bez zamkow, ktorej ja nie posiadam.

I tutaj nasunela mi sie kolejna mysl jak sie zabezpieczyc przy np. braku wspolpracy ze strony akumulatora, w ktorys z jesienno-zimowych porankow. Chcialbym wpiac sie w obwod elektryczny obojetnie ktorych dzrzwi po to aby w razie godziny "W" moc wyciagnac ukryty gdzies w nadkolu lub innym miejscu kabelek i podac 12V aby je otworzyc.
                                          Nie mowcie ze strasznie to wszystko skomplikowane i robienie samemu sobie sztucznych problemow bo o tym wiem ale sie zawzialem i mnie nie przekonacie
                                          Wie ktos czy tak sie da zrobic i podpowie, zanim zaczne rozbierac tapicerke i pruc kable?
                                          Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...