[O2] Brak kilmatyzacji w schowku pasażera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wheelerwasp02
    Classic
    • 2015
    • 11
    • Alfa Romeo

Polecam kosztuje około 109 - 120 zł, na co dzień piję Wiliam Walson jak dla mnie jednen z lepszych blendów dołu półki w super cenie

na co dzień znaczy raz dwa razy w tygodniu

[ Dodano: Wto 11 Mar, 14 22:22 ]
    Ok spadam spać
  • narasta
    Classic
    • 2013
    • 34

Bardzo dziwna sprawa, ponieważ nie ma klimatyzacji w schowku. Jakbym nie ustawiał klimatyzacji (klimatronik), to nawiewu w schowku brak.

Zakładamy że zaworek jest otwarty.

P.S. Nie wiem czy to normalne ale nawet przy całkowitym wyłączeniu klimatronika słychać w kokpicie tak jakby dźwięk przełączającej się zastawki od klimy. (takie pstrykanie). Trwa to chwilę i ustępuje po kilkunastu sekundach. Moim zdaniem coś tu jest nie tak.

Jest tak od kupna samochodu, więc wcześniejsza historia nie jest do końca znana.
    O2
    1.9 TDI BLS 105KM
    Hatchback

Komentarz

• Mr0czny
      Elegance
      • 2009
      • 948
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

narasta,

a ta zasuwa z lewej strony schowka otwarta ?

Komentarz

• kadmar
        Ambiente
        • 2013
        • 210
        • Octavia III combi (5E5)
        • CRMB 2.0 TDI 150 KM

A sprawdzałeś najprostszą sprawę czyli czy podpięta jest od tyłu rurka elastyczna, która doprowadza zimne powietrze do schowka? Może ktoś kiedyś demontował schowek i potem nie podpiął tej rureczki. Ja zawsze o niej zapominałem :P
        Schowek zdemontujesz w dwie minuty - dwie śrubki od dołu, trzy kolejne widoczne po otwarciu schowka w górnej części, no i jedna z prawej strony widoczna po zdjęciu plastikowej klapki.

Komentarz

kadmar, Też o tym pomyślałem

Komentarz

• narasta
            Classic
            • 2013
            • 34

Mieliście racje - jakiś "Józek" z niewiadomego warsztatu nie podpiął tej rureczki. Nawet nie chce wiedzieć dlaczego tam było grzebane. :evil:

Na razie to jestem na etapie odkrywania i naprawiania kolejnych rzeczy tydzień po zakupie auta...

Z tego co zauważyłem to wiązki przewodów (np pod maską czy w tylnej klapie były ruszane bo są poobwijane taśmą izolacyjną). Przednie głośniki są zamienione lewo-prawo. Tylna szyba otwiera się w druga stronę.

Z radiem to jest akurat tak, że jakiś debil porozcinał całą wiązkę (nie wiadomo czemu) i pewnie zamienił przewody stronami.

Jakoś nie jestem w stanie dopuścić myśli, że był to anglik. Według VINu wszytko się zgadza. Pochodzenie Massa, Włochy... Nawet gdzieś tam za popielniczką był bilet parkingowy z Massy (wpadł tak, że się ledwo dało go zauważyć i wysunąć) więc auto ewidentnie jeździło tam z lewostronnym układem... WTF?!
            O2
            1.9 TDI BLS 105KM
            Hatchback

Komentarz

narasta, A serwisowany w ichnim aso? Może jest możliwość jakiegoś podglądu?

Komentarz

• narasta
                Classic
                • 2013
                • 34

Tak. Serwisowany od samego początku do sierpnia zeszłego roku - pytanie co się z nim działo do teraz.

Książka wyciągnięta bezpośrednio z ASO.
                O2
                1.9 TDI BLS 105KM
                Hatchback

Komentarz

narasta, hmm...może po prostu tykał go jakiś domorosły amator?

Komentarz

• narasta
                    Classic
                    • 2013
                    • 34

To może podejdźmy od innej strony. Gdzie jeszcze poza podszybiem są numery VIN?
                    O2
                    1.9 TDI BLS 105KM
                    Hatchback

Komentarz

narasta, może to pomoże : http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/...ic.php?t=11535

Sprawdz vin w aso. Te internetowe wyszukiwarki czasem mocno przekłamuja

Komentarz

• narasta
                        Classic
                        • 2013
                        • 34

Przy okazji zdejmowania jednego z boczków (patrz niedziałające elektryczne szyby) dało się wyczytać z naklejki "od środka" ten sam numer VIN...
                        O2
                        1.9 TDI BLS 105KM
                        Hatchback

Komentarz

Pracuję...