Witam , zamierzam wymienić w skodzie rok 2007 drzwi prawe tylne. Moj kod lakieru to 9102 , nie wiem jak sie dokladnie nazywa ale na "męski wzrok" to srebrny. Znalazlem na allegro aukcje tylko ze po skontaktowaniu sie telefonicznie rowniez powiedzieli ze to sa srebrne a kodu lakieru nie znaja. I takie moje pytanie czy te z aukcji to te same co moje ? bo nie chce wydac kasy w bloto kiedy okaze sie ze inny odcien.
Nikt chyba tu nie odpowie ci na to pytanie, bo z tego co ja kojarzę srebrny lakier z palety"Skody" ma dwa kody lakieru i tak na oko ciężko stwierdzić jaki kod mają te drzwi
co do lakierów to juz wyszukałem że jest srebrny brylantowy o kodzie 9156 , oraz srebrny diamentowy o kodzie 9102 czyli tak jak mój, tylko nie wiem jak dostrzec roznice...
na co mam zmienic skoro ja nie wiem o co z tym chodzi ;D 1.6 benzyna mpi i tyle wiem. a co do sprzedajacego dzwonilem i on nie wie jaki lakier albo jaki kod lakieru, no nic bede szukal z kodem.
Sorki,ale jakich drzwi szukasz bo już nie wiem.
Podana aukcja ma tytuł
"DRZWI PRAWE TYL DO SKODA OCTAVIA II KOMBI " a na zdjęciu o ile się nie mylę to drzwi do HATCHBACKA. :?:
:?:
tak tak, wiem , ale to sprzedawca pomylił w tytule szukam takich jak na zdjęciu i mówie na oko to ten sam kolor - srebrny diament, kod lakieru 9102, ale nie wiem jak wyglada ten 2 srebrny brylantowy czy na oko zauważalna jest różnica w odcieniu
9156 jest kolorem nowszym wprowadzonym w roku 2008...mniej wiecej i jest kolorem
srebrnym ''zimniejszym/bardziej niebieskim'' od koloru 9102 wystepujacym wczesniej
przed 2008 rokiem.
Roznica jest niewielka i bedziesz mial trudnosci z rozroznieniem...a na zdjeciu to mozesz moim zdaniem zapomniec o dostrzezeniu roznicy.
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz