"Skróty klawiszowe" climatronica, pytanie o usuwan
Zamieszczone przez pandzik
Co tam słychać u Rumunki?
A przejechała już 40kkm,średnie spalanie jak w podpisie,dziś przeszła przegląd okresowy po 40 kkm-koszt wymiany oleju ,filtrów oleju i p/pyłkowego,jakieś tam normalia,podkładki i inne duperele to koszt 531 PLN
Zamieszczone przez pandzik
Podkład nie schodzi jeszcze?
no nie,jak zacznie dam znać :lol:
"chłopaki znad morza to jest gruba loża..."
Taekwon-do tradycyjne na Pomorzu!
"Skróty klawiszowe" climatronica, pytanie o usuwan
Dzień dobry wszystkim,
mam nadzieję, że nie pomyliłem działu.
Czy ktoś posiada wiedzę, jak przy użyciu przycisków panelu można poruszać się po obsłudze serwisowej climatronica? O2 rocznik 2005. Jakich skrótów używać?
Problem mam w zasadzie z tym, że po wciśnięciu ECON+obieg zamknięty wyświetlił się błąd 0e5 02h. Idąc za poradami forum został wymieniony czujnik ciśnienia klimatyzacji (ten pod alternatorem). Niestety Octavia nie stoi teraz w garażu tylko w świecie, czujnik wymieniony, a błąd się dalej wyświetla. Czy jest jakaś możliwość usunięcia tego błędu przy użyciu klawiszy panelu, czy tylko kabel?
Bo jeśli kabel, to kiepsko, bo Octa będzie musiała czekać. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
P.S. długotrwałe wciśnięcie econ, podpatrzone z golfa IV nie działa - co więc da się zrobić?
Dzięki, ale na to wszystko się już natknąłem przeczesując google i forum wielokrotnie.
Nigdzie jednak nie mogę znaleźć informacji o usuwaniu błędów - a może niedokładnie czytam? ale nie wydaje mi się.
Tak jak pisałem, w climatronicu montowanym np. w golfie mk4 wystarczy dać długo ECON i ma się pojawić 444 00, a u mnie zero reakcji. Stąd właśnie pytanie, czy jest jakaś kombinacja usuwająca błędy?
kamilw7, jak masz taki błąd to po wciśnięciu ECON+obieg wewn. wyświetli ci się. Aby go skasować to podczas wyświetlania tego błędu wciśnij i przytrzymaj ECON,a błąd się skasuje.
Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
boogoo, dokładnie to co mówisz wynika ze wszelkich opisów serwisowych. Jednak u mnie po wciśnięciu ECON błąd nie znika, dlatego założyłem ten temat.
Uprzedzając wątpliwości, czynnik na pewno jest, czujnik ciśnienia założony nowy. Jeżeli po kasowaniu kablem błąd dalej nie zniknie, będzie to oznaczało problem układem, ale to zdaje się już problem na nowy temat
Komentarz