adamwwy a co to zmienia ze 2001 rok?
demontaż tylnego zderzaka
Zwiń
X
-
demontaż tylnego zderzaka
Witam. Problem jak w temacie. Demontaż tylnego zderzaka i wymiana na nowy. Może ktoś posiada jakąś fotorelacje gdzie co odczepić, żeby dostać się do śrub mocujących. Przejrzałem tematy ale są tylko do octavi 1 a do octavii 2 z montażu haka holowniczego wygasły. Znalazłem takie coś http://workshop-manuals.com/skoda/oc...s_up_to_10.08/ ale to jakoś tak słabo opisane, że nie wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam. v
-
-
Lukas25wsm, na tym rysunku co wkleiłeś masz zaznaczone gdzie są śruby do odkręcenia:
po 3 w nadkolach - na rysunku numer 12, po 2 z każdej strony w środku bagażnika pod boczkami - numer 2, kilka od spodu zderzaka trzymających czarną listwę - numer 8. Najprawdopodobniej będziesz musiał też odkręcić tylne lampy. Są pod nimi takie korki trzymające zderzak, ale może ktoś je już usunął. Potem już tylko wysuwasz zderzak do siebie. Ja zdejmowałem zderzak pół roku temu do wymiany czujnika. Najwięcej roboty było z tymi śrubami po bokach w bagażniku, ale ja mam zmieniarkę.
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Gdyby ktoś jeszcze szukał, to u Kolegi TwoB jest wszystko pokazane na ładnych zdjęciach :P .
Komentarz
-
Komentarz