taki pomysł padł ze strony krakusów którzy chcieli by częściej sie spotykać niz raz w miesiącu padł on już dłuższy czas temu ale sie zastanawiałem jak to zrobić aby wilk był syty i owca cała i chłopaki ze śląska sie nie obrazili bo tworzymy naprawdę zgraną i fajną ekipę chyba najliczniejszą po Warszawskiej
[O2] Która ASO w Krakowie?
Zwiń
X
-
omijać szerokim łukiem EMIDE najlepsze ASO w Krakowie jest na kocmyżowskiej 1 a Interauto jesli masz wlepe OCP to masz zniżke jesli nie to wlepe dostaniesz na spocie
można tez jechać do murawskiego ale najlepszy serwis jest na kozmyżowskiej potem na zakopiance murawski w Wieliczce a na końcu emida
Komentarz
-
-
Też polecam INTER AUTO w HUCIE .
A pro po zniżek - pytanie do Djczasa - czy zniżki na usługi serwisowe wyrażają się jakoś w procentach?? - Kupując moją niunię męczyłem mojego handlowca (Daniel Paś :wink: ) o kartę stałego klienta a konto rabatów na serwis, ale akurat im się skończyły, a potem mi to wyleciało z głowy - w tej chwili zbliża się termin rocznego przeglądu gwarancyjnego i temat powrócił :wink: - tak więc jak się mają zniżki dla OCP do tych dla Karty Stałego klienta i czy obejmują montaż instalacji gazowej??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasomijać szerokim łukiem EMIDE najlepsze ASO w Krakowie jest na kocmyżowskiej 1 a Interauto jesli masz wlepe OCP to masz zniżke jesli nie to wlepe dostaniesz na spocie
można tez jechać do murawskiego ale najlepszy serwis jest na kozmyżowskiej potem na zakopiance murawski w Wieliczce a na końcu emida
Co do Kocmyrzowskiej się nie wypowiadam - kupiłem tam auto ale nie miałem okazji badać ich umiejętności. Moi znajomi z Krakowa chwalą bardziej Kocmyrzowską ...
Zaliczyłem za to Zakopiankę - czyli zdaje się InterAuto II ...
Zakopianka mnie zawiodła.
Zakładałem kiedyś u nich centralny zamek. Niby bajka, zdejmujesz tapicerkę - zakładasz uklad - zakładasz tapicerkę i wszytko... okazuje się, że nie koniecznie. Oto co możesz znależć w autcie po takiej operacji przeprowadzonej na Zakopiance...
Np. jak poniżej wygłuszenie z okolic klamki podnoszenia szyb ...
Z gdzie znajadziemy tą śrubkę:
może tu:
A to co?
- chyba nie dało się wkręcić automatycznym wkrętakiem
NIE CHCE SIĘ WIERZYĆ mi też - zwłaszcza, że płacisz wcale nie małą kasę i wydaje ci się, że dostajesz za to uczciwą robotę. W przypadku ASO już się wyleczyłem z tej naiwności - płać i wymagaj - to twoje auto. Pan Janek nie będzie już puszczał oczka jak do niego wrócicsz na poprawkę - podpisałeś papier z odbioru no to znaczy, że wszystko było OK.
WYMAGAJ - ASO jest tu , jest tam - jak się obrażą zawsze możesz pojechać do innego ...
No ale zawsze możesz odwiedzić ASO - bo coś dostaniesz "GRATIS" - np. GWARANCJĘ DOŻYWOTNIEJ MOBILNOŚCI ... właśnie dostaliśmy takie info - zamieszczam by się trochę pośmiać na koniec dnia:
... " FirmaInter Auto pragnie przypomniec,iz w najblizszym czasie uplynie rok od momentu zakupu przez Pana samochoduw naszymsalonie.
PROGRAM GWARANCJI DOZYWOTNIEJ MOBILNOSCI:
PragniemyPana poinformowac, iz SkodaAuto Polska S. A. wprowadzilaw calej sieci
program Gwarancji Dozywotniej Mobilnosci. W przypadku usterki pojazdu w drodze, klientowi udzielana jest bezplatna pomoc drogowa i w raziepotrzeby uslugia assistance- przezcaly okres eksploatacji samochodu. Warunkiem uzyskania tych swiadczen jest dokonywanie w Autoryzowanych Stacjach Obslugi sieci Skoda przegladów opisanych w ksiazce obslugi pojazdu."
Jasna sprawa - mocno się promuje hasło DOŻYWOTNIEJ MOBILNOŚCI - co sugeruje, że niby auto jest takie SUPER, że niby co ? że niby są takie super -
Tak ale wtedy kiedy od czasu do czasu podłubią w twoim samochodzie za Twoje pieniądze ...
Nie jest to zastrzeżenie do Skody - wiadomo każdy orze jak może - gwarancja na 1 mln km (Toyota) też ma drobny druczek pod hasłem
Generalnie ja jestem z mojego auta (2ga OCTAVKA - każda nowa z salonu) bardzo zadowolony - nigdy mnie nie zawiodła ale mam wielkie zastrzeżenia do SERWISÓW a kilka z nich odwiedziłem w Polsce. Opisywałem to w innych wątkach.1.9 TDI (serial) Edycja: Mint Tour
CB: PRESIDENT HARRY + Midland ML 145 (Magnes) + DIESEL #4-32
NAVI: PDA HP hw6519 / TyTN II + AUTOMAPA 5.0.7
AUDIO: STREAM (oryg) + standard speakers
Komentarz
-
-
jak dla mnie to oba serwisy czyli na ul.Kocmyrzowskiej i na Zakopiance to dwa różne światy - nigdy,ale to przenigdy już nie zawitam na Zakopianke - pracują tam patałachy,niechluje i inne dziadostwa.
Miałem okazję być u nich raz tylko ze skrzypiącym drzwiami tylnymi - serwisant się ze mną przejechał ,posłuchał skrzypienia i swierdził ,że skoda octavia I tak ma.ja wiedząć co trzeba zrobić z tymi drzwiami nie odpuściłem mu i "kulturalnie" zacząłem nalegać na naprawę.po tygodniu czasu znowu zaczeło się to samo - zajechałem na Kocmyrzowską,dałem posłuchać skrzypienia serwisantowi, a on wjechał samochodem na salę naprawczą, wyregulował drzwi,zamki nasmarował wszystkie zawiasy wraz z uszczelkami na drzwiach i do tej pory nić nie słychać - naprawa odbyła się rok temu.
Przy okazji wspomniany Daniel paś wybrał się ze mną na PrzejażdzkęRoomsterem dla zabicia czasu jaki musiałem czekać na odbiór.
Nie mam na względzie reklamować serwisu na Kocmyrzowskiej,ale od tego czasu tylko tam robię coś z samochodem i jestem z nich bardzo zadowolony,wieć od siebiie jak najbardziej polecam ten serwis.
Sorry za ten essej ,ale musiałem pochwalić chłopaków.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem Skody Octavii 1,9 TDI, AXR.
Miałem okazję korzystać z usług ASO EMIDA (Kraków) i odradzam serwisowanie w tej stacji.
Umówiony byłem na 14.00, samochód przyjęto o godz. 14.40. Czynność serwisowa trwała 15 min., samochód dostałem dopiero o godz. 16.15. Głupia czynność trwała kwadrans a ja straciłem w serwisie ponad 2h. Dodam do tego fatalną obsługę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasmurawski w Wieliczce a na końcu emida
-nie wiem jakie czujniki zamówić
-nie wiem jak się zamawia części
-chyba już ktoś zamawiał, ale nie wiem jak sprawdzić czy przyszły
-już przyszły, ale nie możemy ich znaleźć na magazynie
-zamówiliśmy, ale złe
-nie wiem jaki jest stan zamówienia, bo pracownik, który się tym zajmował został zwolniony
To jest jakaś żenada. Znajomy kupował tam ostatnio wycieraczki do zajęło mu to ponad 30minut, bo nie wiedzieli jak wydrukować paragon, żeby mógł zapłacić w kasie.
Ja kupując ostatnio OII pożyczyłem profesjonalny miernik grubości lakieru. Okazało się, że Fabia, którą teść kupił 7lat temu u Murawskiego ma szpachle na lewych drzwiach (3x większa grubość lakieru niż we wszystkich innych miejscach >350um). Auto było odbierane w salonie u Murawskiego i nie miało żadnych wykonywanych przez nas napraw blacharskich. Myślę, że resztę można sobie dośpiewać samemu. Nigdy więcej Murawskiego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasomijać szerokim łukiem EMIDE najlepsze ASO w Krakowie jest na kocmyżowskiej 1 a Interauto jesli masz wlepe OCP to masz zniżke jesli nie to wlepe dostaniesz na spocie
można tez jechać do murawskiego ale najlepszy serwis jest na kozmyżowskiej potem na zakopiance murawski w Wieliczce a na końcu emidaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
na Kocmyrzowskiej zaczeli lecieć na dobrej opinii - partacze i już - kilka postów wcześniej ich chwaliłem a potem kupa.
Byłem u nich miesiąc temu z objawami nierówno pracującym silnikiem - diagnoza - zatarte wtryski - czyszczenie 300zł - odmówiłem i co:
listwa zasilająca od gazu nie przykręcona, śrubka wciśnięta w szczelinę do alternatora,alternator nie był przykręcony i jeszcze kilka takich niedoróbrek - uważajcie również na ten serwis.
Nie można nikomu ufać - odstawiają zajebistą fuszerę.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
No to i ja się wypowiem...
Zmiana oleju po przejechaniu 1500 km i regulacja drzwi kierowcy (lekko odstawały od samego dnia zakupu chociaż zauważone przy myciu samochodu po kilku dniach) i zadzwoniłam do serwisu w Emidzie, wizyta na 14. Po podjechaniu autko po załatwieniu spraw papierkowych od razu wzięte na serwis. W sumie jedno mnie zaskoczyło...bo mechanik wsiadł do samochodu i podjechał nim pod komputer, ale siedzenie kierowcy nie miało folii założonej. Folia była tylko na kierownicy.
Olej wymieniony i wszystko OK (to chyba powinni umieć ), ale co do drzwi...nie wiem czy to moje widzi mi się czy jednak na tym zamku źle ustawione. Jak się je zamknie delikatniej to tak jakby było odbicie i się nie zamkną :| Trzeba porządnie trzasnąć. To samo z drzwiami od pasażera przy zamykaniu lekko lecą ale strasznie się trzaskają. Tylne są ok.
I jeszcze jedno...można dokupić 3 lata gwarancji dodatkowo więc w sumie wychodzi 5 lat, ale takie pytanko...orientuje się ktoś czy to na wszystkie serwisy jest czy tylko na ten gdzie się to wykupi??? :roll:
Komentarz
-
-
Z tego co widziałem to tak na prawdę jest to ubezpieczenie na kolejne 3 lata, a nie typowa gwarancja. Można ją realizować w każdym autoryzowanym ASO. Koszt to w moim przypadku był chyba 3k albo 3.5k (nie pamiętam). Na decyzje ma się 6msc od dnia zakupu auta. Ja się chyba jednak nie zdecyduję, bo z tego co pamiętam trzeba co rok wykonywać obowiązkowe przeglądy w ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasA więc Panowie serwisujący na Kocmyżowskiej trzeba sie spotkać z kierownikiem i pogadać co i jak
Na pewno przy następnej mojej wizycie na kocmyrzowskiej pogadam sobie o niedoróbkach i tak ogólnie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Stasiu - myślę,że czas zastanowić się nad zmianą serwisu.
Na Kocmyrzowskiej było już kilka razy sprawa postawiona na ostrzu noża,zrobili kilka samochodów dobrze a później znowu fuszera.Silnik BFQ + sekwencja KME
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Panowie, najlepszy serwis w Krakowie to Inter Auto ul. Kocmyrzowska oraz Inter Auto ul. Zakopiańska, EMIDĘ radze wybić sobie z głowy - wszystkie usterki jakie moje auto posiada jest wynikiem serwisowania w tym serwisie.
(trzy raz przyklejano mi listwę drzwi zanim wymieniono na nową, zepsuła się centralka alarmu musiałem trzy razy jechać na serwis w celu usunięcia usterki w końcu wymienili na nową, po wymianie szyby przedniej wyjechałem z uszkodzonym lakierem na krawędzi dachu przy szybie, ze złamanym uchwytem na kwity parkingowe, z uszkodzoną nakładką słupka przedniego kierowcy - samochód usyfiony klejem do szyb oraz mnóstwo pyłu szklanego pozostałego po wycięciu szyby. A szyby nawet nie umyli tylko wkleili i zostawili tak jak stała na magazynie, jednym słowem wielki syf !
Oczywiście wszystko zostało wymienione na nowe ale nie chcecie wiedzieć ile to trwało i kosztowało mnie nerwów. Nawet nie potrafili oznakować szyby przedniej zgodnie z instrukcją Skody Polska. Oznaczenie powinno znajdować się na czarnym pasku poniżej wycieraczki szyby w przypadku oznakowania zewnętrznego a oznakowali nad i teraz maziam wycieraczką po oznakowaniu szyby przedniej - prawda jest taka, że powinni teraz wymienić mi drugą szybę ale nie mam zamiaru mieć jeszcze bardziej zdewastowanego samochodu.
PozdrawiamPozdrawiam
Komentarz
-
-
Potwierdzam że Emida odstawia kompletna padakę. Jeżdżac swoją pierwszą skodą robiłem u nich kiedyś uszczelnianie drzwi, bo przy większych opadach miałem wodę na wycieraczce. Patałachy oddały mi auto z odsuniętą szybą dla niepoznaki - było lato - i kiedy wyjeżdżając z serwisu zasunąłem ją to przestałem cokolwiek przez nią widzieć bo pokrywała ją grubaśna wartswa silikonu czy czegoś równie tłustego. Uszkodzili przy tej operacji również zamek po czym jak poprosiłem o jego wymianę zarzucili mi oszustwo polegające na tym iż rzekomo przyjechałem do nich już z zamkiem uszkodzonym i wyłudziłem u nich jego wymianę. To było kilka lat temu, ale posunęli się do tak paranoicznych zagrań, że pani pełniąca wtedy funkcję szefa serwisu chyba próbowała mnie po wszystkim przepraszać i przekonywać do ich usług, ale nie chciałem mieć z nimi nigdy więcej do czynienia czego i innym życzę.
Komentarz
-
Komentarz