piramida, kolega też miał ten problem. Okazało się, że kabel gdzieś jest zagięty po drodze i był przetarty.
silnik 1.9 tdi rodzaje w OCII
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Wg ELSY numer i typ silnika można tez znaleźć na bloku silnika gdzieś w okolicy skrzyni biegów. Jak wróce z roboty to podeśle rysunek z programu. Co do typów tak jak pisali poprzednicy BXE, BLS chyba jest jeszcze BKC. Jestem na etapie przekładki silnika( goły słupek) BXE na BLSa. Kto zgadnie dlaczego :diabelski_usmiech ( taki mały offtop :P )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiajoter, 1.9 TDI: BXE/BKC/BJB/BLS DPF :wink: czy przekładka ma związek z korbą/panewkami/itp.? :diabelski_usmiech poza tym chyba prościej zajrzeć do bagażnika i spojrzeć na naklejkę niż szukać 3 literek wybitych na silniku :P
Jak sie robi przekładkę to lepiej poszukać tych 3 literek;-)
Komentarz
-
-
rzezniczkens, słyszałem legendę :!: :!: :!: , że skrzynie są te same, składane z elementów wykonanych z gorszej jakości materiałów.
Ultrafioletem je znaczą, czy może na rentgenie widać znaczki trupiej czaszki oznaczające gówniane komponenty. ;-)Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Witam mam właśnie BXE 104 tys przebiegu będę właśnie zmieniał olej i 1-szy rozrząd spojrzę na te nieszczęsne panewki co prawda olej wymieniany co 15 tyś ale lepiej dmuchać na zimne tylko właśnie nie wiedziałęm czy mam DPF czy nie wiem że w passatach właśnie BXE nie miał tego filtra mówicie więc że w skodzie jest tak samo aha na marginesie jaki olej polecacie do BXEOCTA
Komentarz
-
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz