Koledzy jak przebiegły testy z nowym kodowaniem, jest różnica ?
[O2] Octavia II Scout 2,0 TDI jakie koła?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[O2] Octavia II Scout 2,0 TDI jakie koła?
Witam,
Obecnie na swoim Scout mam założone alufelgi 15" 195/65 i chciałbym wymienić je na 16" ale nie wiem jakie dane techniczne powinna mieć taka felga żeby nic nie uszkodzić - a mianowicie wiem, że najlepiej 205/60/16 5x112 ale nie wiem jaka głębokość.
Czy to prawda, że do Scout zalecają 16"/17" ?
z góry dziękuję za pomoc
Konrad
-
-
KK_2007_KK, kolego po pierwsze zmień silnik w opisie- w Scaucie nie wystepował CEGA- to silnik z RSa
jeśli chodzi o koła to Scaut fabrycznie był na 17 - 225/50/17 z charakterystycznymi felgami
tak jak w tej aukcji
nigdy nie występował na 15"
można też zakładać 16 - 205/55/16
felgi najlepiej fabryczne z et 54, 48 albo niefabryczne z et od 54 do 35
jest temat o felgach do O2- poczytaj :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Witam wszystkich. Ja mam zwykłą FL(nie scout) z silnikiem CFHC to na 15" spalanie identyczne właściwie jak u autora tematu. Sory za ot ale dzięki cysterniarz za zdjęcia bo akurat się zastanawiałem dokładnie nad takim rozmiarem opon i felg jak u Ciebie tylko z mniejszym et bo nie chcę stosować dystansów. Myślałem o tym ponieważ wstawiłem na tył sprężyny Monroe SP3349, auto więc stoi teraz wysoko i rzeczywiście z 15" trochę groteskowo to wygląda. Teraz wiem przynajmniej że 16" 215/60 będzie ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klarusjaromaro, a skąd ten pomysł na letnie 225x45x17 w scoucie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaromarowłącznie z wpisem do książki serwisowej
bo to nie jest rozmiar certyfikowany do Scauta tylko do RSa i Eleganca
w przypadku tych kół masz inną liczbę impulsową na zegarach i licznik ci przekłamuje :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ta dyskusja spowodowała, że zajrzałem do dokumentów i się okazało że w badaniach technicznych DEKRA diagnosta chyba wpisał jakieś zastrzeżenia, co do tych felg. Niestety nie znam niemieckiego a translator nie jest precyzyjny, tak więc jeśli ktoś ma ochotę (lub potrafi) może sobie to przeczytać ze zrozumieniem. W dokumentach mam również chyba homologację producenta tych felg (chyba) gdzie są tam zaznaczone rozmiary opony jakie mogą być na nich stosowane w odniesieniu do Skody Scout. Na te chwilę nic nie będę zmieniał, bo one nieźle wyglądają!
Komentarz
-
Komentarz