Poproszę o ofertę komplet na lato 205/60/R15 z indeksem prędkości H lub V najlepiej kilku producentów. Dzięki
mijania, drogowe i postojowe
Zwiń
X
-
mijania, drogowe i postojowe
Witam,
pewnie powiecie, że było że szukaj - ale przeczytałem tyle różnych wypowiedzi i różnych for - a nadal nie widze odpowiedzi.
posiadam O2FL 2011. Nie wiem jak było wcześniej, bo jak to mówią, bo jak siedzę w środku to nie widać. Ale dziś przepaliła mi się żarówka i trzeba było pomyśleć i popatrzeć. Jak dojechałem to nie paliła się zarówka świała mijania, ale postojowe owszem. Po wymianie jak zaczałem sprawdzać to zauważyłem to co poniżej.
Czy światła postojowe i drogowe ( lub długie) zapalają się razem?
Włącznik świateł ma 3 pozycje (0/pozycyjne/mijania) Przy włączonym silniku/zapłonie...
0 - swiecą sie tylko te do jazdy dziennej (wbudowane w halogeny a zderzaku) - jest ok
postojowe - palą się postojowe - jest ok
mijania - palą się postojowe i mijania, tak samo jak odpale długie - czy postojowe też powinny się palić czy to usterka?
zaciąganie ręcznego nic nie zmienia (poczytałem o tych trybach skandynawski a amerykański).
Będę wdzięczny za odpowiedź, czy szukać rozwiązania, bo jest usterka czy po prostu TTTM - ten typ tak ma
z gory dzieki.
-
-
Zamieszczone przez bortasCzy światła postojowe i drogowe ( lub długie) zapalają się razem?
Komentarz
-
-
niema jak skomplikować rzecz banalnie prostą. wielkie dzięki za odpowiedź.
[ Dodano: Nie 01 Lut, 15 17:34 ]
Zamieszczone przez mrfaziZamieszczone przez bortasCzy światła postojowe i drogowe ( lub długie) zapalają się razem?
wymieniłem przepalone H7 na to co udało mi sie na szybko kupić, ponieważ nie sprawdzałem, wziąłem to co miałem kiedyś w starej megance - OSRAM, a dali mi nightbreakers unlimited. kolor maja, bardziej biały niz żółty (4200K jeśli dobrze znalazłem). teraz pozycyjne przy nich sa lekko żólte - może dlatego wcześniej nie sądziłem że sie świecą
teraz pytanie co zrobić, co bedzie tańsze? wymienić H7 na swykle jakie były (wurth) czy szukać nowych pozycyjnych i mijania (te chyba też będa miały inną temperature?) ale wtedy to jakich?
chyba wolę tańszą wersję
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bortaswymieniłem przepalone H7 na to co udało mi sie na szybko kupić, ponieważ nie sprawdzałem, wziąłem to co miałem kiedyś w starej megance - OSRAM, a dali mi nightbreakers unlimited. kolor maja, bardziej biały niz żółty (4200K jeśli dobrze znalazłem). teraz pozycyjne przy nich sa lekko żólte - może dlatego wcześniej nie sądziłem że sie świecą
teraz pytanie co zrobić, co bedzie tańsze? wymienić H7 na swykle jakie były (wurth) czy szukać nowych pozycyjnych i mijania (te chyba też będa miały inną temperature?) ale wtedy to jakich?
chyba wolę tańszą wersję
Komentarz
-
-
Wow to było szybkie.
czytałem o tym niektórzy krytykują te żarówki (OSRAM H7 night.breakers..) i że wytrzumują 3-4 miesiące. Ale moja przepaliła się już dziś - dwa miesiące z groszkiem.
I teraz zastanawiam się co kupić aby nie przepłacać czy możę brnąc dalej? i kupić to co się przepaliło...
ps. kojarzycie jak to jest z jazdą na dziennych w tunelu (stosunkowo oświetlonym - chodzi o tunel na Wisłostradzie (Warszawa)) - co mówią o tym przepisy? próbowałem odszukać jakieś konkrety ale zakładam w tunelu normalną przejrzystość powietrza.
Art. 51.
1. Kierujący pojazdem jest obowiązany używać świateł mijania podczas jazdy w warunkach normalnej przejrzystości powietrza.
2. W czasie od świtu do zmierzchu w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, zamiast świateł mijania, kierujący pojazdem może używać świateł do jazdy dziennej.
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 15 11:13 ]
Zamieszczone przez LUKI
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz