Zamieszczone przez chrisk_89
[O2] Wymiana oleju w skrzyni biegów DSG i wymiana dwumasy
Zwiń
X
-
[O2] Wymiana oleju w skrzyni biegów DSG i wymiana dwumasy
Proszę o informację w następującej sprawie:
chcę wymienić olej w skrzyni biegów DSG 6 biegowej ale mam wrażenie, że coś się dzieje chyba z dwumasą. Czy podczas wizyty w ASO Pehamot w Szczecinie zgłosić najpierw temat chyba dwumasy czy jest to bez związku/ kolejności z wymiana oleju w skrzyni??Zawsze na czas!!
-
-
co do wymiany samego oleju to "zachęciło" mnie to ,że co jakiś czas z 3 na 4 bieg i 4 na 5 zamiast przy 2tyś zmiana następuje przy 2,5 tyś.
A co do dwumasy to dochodzą mnie co jakiś czasie dziwne dzwonienia/stuki z pod maski. Nie jestem dobry w te "klocki" dlatego moja odpowiedź być może brzmi lakonicznie.Zawsze na czas!!
Komentarz
-
-
zmiana biegu zalezy tez od stylu jazdy, warunków itd. a wymiana oleju w skrzyni ma stale interwaly co 60 tys km. dwumas najlepiej bedzie slychac przy lewym kole. spod maski to rozne moga byc dzwięki. wiecej precyzji bo co jakis czas to malo zeby tak na odleglosc ocenic to samo te "jakies dziwne dzwieki" tez warto sprecyzowac kiedy w jakich okolicznosciach, jaki to mniej wiecej dzwiek itdOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
-
Ja po zakupie swojej O2 i sprawdzeniu książki serwisowej znalazłem wpis że olej w DSG był wymieniany przy 100 tys. Zanim pojechałem na wymianę dobiłem do 200 tys. Też miałem problem ze znalezieniem odpowiedniego mechanika, który bez jakiegokolwiek problemu by się do tego zabrał. Wszyscy się trzęśli na słowo DSG. Więc wpadłem na pomysł aby jechać do ASO. Ponieważ mieszkam blisko granicy z Czechami, pojechałem do ASO w Czechach (25 km) bliżej niż do ASO w kraju.
Bez problemu można się dogadać z naszymi południowymi sąsiadami. Zostawiłem auto 2h roboty i 4700 koron czeskich do zapłaty (jakieś 700 złotych)
Wymiana oleju i filtra oraz oczywiście wpis w książkę serwisową.
Nie wiem czy to dużo bo nie dowiadywałem się ile w kraju kosztuje taka wymiana. Według mnie to tanio. Więcej zapłaciłem kiedyś za wymianę w A4 w zwykłym automacie.
Komentarz
-
Komentarz