Drobiazg zielona litera "i" w mpi. Czym sie rozni?
Zamieszczone przez DJ MŁODY
a gdzie reszta
Zamieszczone przez georgg
Reszta działa z zaskoczenia.
Zamieszczone przez DJ MŁODY
czy w ogóle ktoś czyta co tu się pisze
Zamieszczone przez maksiu
Pytanie teoretyczne co by bylo jakbym sie nie wpisal na liste a mimo to pojawil sie na spotkaniu? Zostane wpuszczony czy przed lokalem musialbym sie goscic
spoko, w odcinku dwatysiącedwieście ósmym wyciągniemy namiot i rozstawimy przed knajpą , z kocykiem oczywiście :szeroki_usmiech
Drobiazg zielona litera "i" w mpi. Czym sie rozni?
Jak w temacie czym sie rozni samochod oznaczony symbolem mpi z zielona literka "i" od oznaczonego czerwona literka "i". Taki drobiazg ale zauwazylem, ze wiecej jest czerwonych. Nawet nie wiem czy moj emblemat jest oryginalny ale mam zielone "i" ? Zauwazylem tez, ze nikt nie wie czym sie rozni CCSA od BSE bo"niewielkie roznice" nic mi nie mowia. Oczywiście kazdy zna mniej wiecej budowe silnikow i fajnie byloby wiedziec czym sie rozni jeden od drugiego...
mirekm71, Dużo 1.6 MPI multifuel, MPI-zielone jeździ po skandynawii i jest przystosowane do benzyny i biopaliwa etanol E85 :idea: W Czechach też jest dużo stacji z tym paliwem. W polskiej instrukcji obsługi też jest mowa o multifuel. Wersje silnikowe na pewno różnią się oprogramowaniem komputera silnika.
Dziekuje za szybka odpowiedz. Mam wersje skandynawska- spryskiwacze reflektorow i grzane pupy. Przetrzaslem caly internet w poszukiwaniu informacji o zielonej literce i nic nie bylo :-) Jeszcze raz dzieki.
Może z tymi czerwonymi "i" to jest tak jak w TDI te z czerwonymi są mocniejsze :lol: :wink:
Ciekawe jakiej firmy instalację zakładali do tego silnika CHGA w fabryce :?:
Moc jest taka sama Moj CCSA moze i jest multifuel ale nie ma istalacji fabrycznej. Wlasciciel zalozyl gaz dwa tygodnie po kupnie. CHGA maja chyba instalacje fabryczna Landi Renzo.
Ja mam 1.6 MPI "I" zielone z instalacja dokladana w aso.Auto jak z podpisu,wiec widze ze sprawa nadal nie wyjasiona z literka "I" zielona. :szeroki_usmiech .
już kiedyś o tym pisałem, sadze, ze zielone I maja wersje z norma spalin euro 5, natomiast euro 4 miały czerwone I,
Kolego mirus1967, który rocznik twojego auta?
jeszcze jedna rzecz, widze ze obaj w podpisie macie oznaczenie silnika bse, ale czy na pewno tak jest?
Tak, ja mam BSE, jest w papierach. Ciekawa sprawa z tym zielonym, wcześniej głowę bym dał, że to tylko miejska legenda i na zdjęciu w artykule. Wszystkie MPI, które widziałem, miały czerwone I, a wiem co mówię, bo sprawdzanie oznaczeń silnika, to moje główne zajęcie na spacerach :lol:
Czyli oznaczenie silnika nie ma nic do rzeczy jesli ja mam CCSA a koledzy BSE i mamy zielone "i". Chociaz co do mojego to nie jestem pierwszym wlascicielem i moze literka zmienila kolor :?
Czyli oznaczenie silnika nie ma nic do rzeczy jesli ja mam CCSA a koledzy BSE i mamy zielone "i". Chociaz co do mojego to nie jestem pierwszym wlascicielem i moze literka zmienila kolor :?
zzieleniała z zazdrości :lol:
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz