[O2] Jaki rodzaj tłoczka w tylnych zaciskach ??Prosba o pomo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzpt
    Classic
    • 2010
    • 7

Zamieszczone przez Agamek12
    piramida, Twoja opinia jest zupełnie inna niż moich sąsiadów, którzy jeżdzą tam co rok... Widać nie każdemu się tam podoba.
    Posłuchaj piramidy - to chyba najgorszy lunapark.
    Byłem tam z 4 lata temu z dwoma dzieciakami i wydałem chyba z 400zł, praktycznie na nic. Można było tylko na żetony, nie było dniówek.
    Na dodatek plac był podzielony na dwie firmy i żetony z jednej nie były obsługiwane w drugiej.

Rok później pojechaliśmy do Chorzowa i za ok 300zł mieliśmy we 4 osoby cały dzień atrakcji.

Jak będziesz w Rabce to możesz przy okazji podejść ale specjalnie się tam wybierając tylko będziesz żałował.
  • zibi1978
    Classic
    • 2008
    • 23

Witam, szukałem ,ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Pytanie dotyczy tylnych hamulców, czy tłoczek tam jest a.) wciskany czy b.)wciskany I wkręcany? Pytam bo chce wymienić klocki ,I nie popsuć czegoś przy okazji...

Dziekuje
    Tomek

Komentarz

• zadariusz1
      Rider
      • 2011
      • 543
      • Octavia III (5E3)
      • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Tłoczek jest wciskany i wkręcany,musisz go wkręcać i wciskać jednocześnie

Komentarz

• zibi1978
        Classic
        • 2008
        • 23

Dzieki, w takim razie wiem co mnie czeka. A macie moze pomysl jak to ruszyc bez specjalnego "wciskacza"? Gdzies wyczytalem ze klucz od flexa + scisk stolarski pomoze?

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Klucz od szlifierki kątowej i ścisk stolarki dają radę. Zakładasz klucz otworkami do rowków następnie powoli obracasz w prawo klucz i ściągasz ściskiem. Tłoczek poddaje się bez problemu. Na znanym portalu aukcyjnym można za 70 PLN kupić komplet kluczy ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...