klarus, Kasia lubi działać jako zegarynka o której zamawiasz pobudkę :wink:
Czyszczenie bez robierania kolektora i zaworow 1.8 2.0 tsi
Zwiń
X
-
Czyszczenie bez robierania kolektora i zaworow 1.8 2.0 tsi
Jak wiemy ,wada wtrysku bezposredniego jest to, ze paliwo nie zmywa nagaru z zaworow, a nagar ten powstaje z oparow oleju z odmy, gdyz EGR w tym silniku nie ma.
Gosc z filmiku zaleca taka operacje co 20-30tys km, ja do 30 niedlugo dobije.
Ktos odwazny probowal takie cos zrobic?? Wiem ze temat syfu w dolocie 1.8 tsi i 2.0 tsi jest znany, jak sie nazbiera duzo syfu to pewno tylko robiorka kolektora pomoze, ale profilaktycznie stosowany taki srodek powinien sobie poradzic??
-
-
Zamieszczone przez Tippoprzy 87000 km czyściłem cały układ środkami Forte, ale nagar pozostał
Ten patent z filmiku chyba dziala lepiej, bo wtryskiwanie jest pod cisnieniem bezposrednio nad zawory, do tego potem na 20min zostawione na zgaszonym silniku, zeby lepiej wyzarlo, ale watpie by nagar ze 100tys wyplukal. D
Tutaj fotki endoskopem tego samego goscia, widac ze jakos dziala:
Komentarz
-
-
Zanabylem droga internetowa endoskop na usb, dzis odkrecilem czujnik temp w kolektorze ssacym, by zajrzec na zawory, zrobilem zdjecia ale sa tak marne ze i tak ledwo co widac, wiec nie wrzucam ich. Przy podgladzie na zywo widac bylo wiecej, czyli czarny nalot jest widoczny po 24tys km, trzonki zaworow raczej czyste, wiec czyszczenie by sie jednak przydalo, a oil catch tank to juz mysle niedaleka przyszlosc.
Chyba juz kiedys bylo o jet clean tronic od LM, na stronie ich pisze ze:
"silnik benzynowy:
czyszczenie kolektora dolotowego – cykl ten trwa od 15 do 35 minut zależnie od stopnia zanieczyszczenia kolektora dolotowego, silnik w czasie trwania tego procesu pracuje na benzynie i dodatkowo przewodem podciśnieniowym do kolektora dolotowego podawany jest środek czyszczący."
Czyli mozna by zapodac przez otwor czujnika takie czyszczenie, ktos zna w okolicach bielska bialej, warsztat co by sie tego podjal??
Komentarz
-
-
Znajomy mechanik który ma tego Jet Clean'a odradzał mi czyszczenie dolotu tą metodą. Ja już rok temu zdejmowałem dolot i czyściłem, następny raz pewnie za rok (tak po około 50kkm od pierwszego).Skoda Octavia RS Combi 2006
BWA w serii 214KM/303Nm, aktualnie 263KM/384Nm, Black Magic
http://www.dynamech.pl
Serwis & regeneracja turbosprężarek
Komentarz
-
Komentarz