[O2] czujnik parkowania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowal 2002
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 5161

mcaris, to wypadało by zmierzyć i to zarówno na szynie plusowej jaki i masowej, bo wygląda to tak, jakby cała wiązka zderzaka nie miała zasilania. Spróbuj zmierzyć na tej 6-cio pinowej wtyczce, czy jest + i - od strony samochodu ( masa - pin 1 przewód brązowy z zielonym paskiem, + <chyba ok. 5V> na pinie 2 przewód czarny z zielonym paskiem ). Jak któregoś brakuje, to przewody idą dalej bezpośrednio do modułu w bagażniku ( pod tapicerką na lewym nadkolu ).
    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• mcaris
      Rider
      • 2014
      • 418
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jak na razie wymieniłem moduł na taki co obsługuje czujniki tylko na tył i bangla . Musze "przedzwonić" wiązkę przednią ale obstawiam że to moduł bo widać że było coś przy nim grzebane

Czy ktoś z Wawy lub okolic mógłby sprawdzić ( podmienić na działający)mój moduł 1Z0 919 283 C aby potwierdzić jego awarie ??

Moduł sprawny.
      Utleniony przewód w wiązce był sprawcą zamieszania
      ByŁ Leonsio 1.8T 200 km. Jest Szkodnik 140km

Komentarz

• robreg
        L&K
        • 2010
        • 1195
        • Octavia I (1U2)
        • AXP 1.4 MPI 75 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
        Spróbuj zmierzyć na tej 6-cio pinowej wtyczce, czy jest + i - od strony samochodu ( masa - pin 1 przewód brązowy z zielonym paskiem, + <chyba ok. 5V> na pinie 2 przewód czarny z zielonym paskiem )
        Dla potomnosci: czujniki parkowania karmione są prawilnym napieciem +12V DC, pobieranym z centralki PDC. Przedni zderzak ma swoje wyjscie zasilania, tylny swoje. Zasilanie pohawia sie tylko wtedy, kiedy system pomocy w parkowaniu działa.

Odkryte podczas walk z PLA w mojej Czarnej
        Pozdrawiam, Robreg.
        ----
        furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

Pracuję...