[O2] Lampy soczewkowe - DEPO vs Oryginal @ Hid inside
Planuje wsadzic do siebie lampki soczewkowe.
DEPO to koszt 540 zl, zas oryginaly troche ponad 900.
Do tego instalacja HID - nie pierwsze lepsze g... zaklocajace cala instalacje i CB, tylko taka lepsiejsza przetwornica itd.
Orientuje sie jak bedzie z jakoscia swiecenia DEPO vs Ori ? Wiem, ze na zwyklym odblysniku jest ultra kupacz, ciekaw jestem jakiej jakosci jest soczewka w depo - ktos ostatnio w zwiazku z przygoda z przodem wiem ze instalowal - ale kto ?
Bo jestem ciekaw najbardziej fotek
Ewentualnie kupilbym xenon - ale nie chce dac wiecej jak 900-1000 zl , bo pozniejsze rucha... sie przy ewentualnej kontroli moze zabrac caly fun
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Re: Lampy soczewkowe - DEPO vs Oryginal @ Hid inside
Zamieszczone przez misiek^wro
Planuje wsadzic do siebie lampki soczewkowe.
DEPO to koszt 540 zl, zas oryginaly troche ponad 900.
Do tego instalacja HID - nie pierwsze lepsze g... zaklocajace cala instalacje i CB, tylko taka lepsiejsza przetwornica itd.
Orientuje sie jak bedzie z jakoscia swiecenia DEPO vs Ori ?
Miałem kiedyś w 626 przez niecały rok reflektory DEPO - napisze tak, szmelc i tyle. Odblask się odbarwił i zanikał, z czasem co raz gorzej świeciło. Kabele się nadtapiały, podkreślam, że żarówki były zwykłe, żadne tam super hid itd.... Później wstawiłem używane orginały (kilkunastoletnie) które dużo lepiej świeciły (tak jak powinny) niż nówki DEPO po niecałym roku. Nie wiem jak teraz z jakością DEPO. Reflektory w mazdzie wymieniałem z 5, 6 lat temu.
To nie jest do końca tak z tym HIDem w soczewce, przeważnie wali po gałach jak laser, szczególnie jeszcze jak soczewka nie ma dużej średnicy. Fuj dla HIDów i kasowanie dowodów rejestracyjnych :evil:
misiek^wro, nie przesadzaj z tym przekładaniem lamp w czasie kontroli
jak założysz ori ksenony i masz spryskiwacze to nikt się Ciebie nie będzie czepiał - przynajmniej nie słyszałem o takim przypadku :szeroki_usmiech
misiek^wro, nie przesadzaj z tym przekładaniem lamp w czasie kontroli
jak założysz ori ksenony i masz spryskiwacze to nikt się Ciebie nie będzie czepiał - przynajmniej nie słyszałem o takim przypadku :szeroki_usmiech
te słowa...nawet im przez mysl nie przejdzie, ze masz cos dokładane przy w miare nowym aucie
hubi2000, bardzo dziekuje za fotki - jak widac zestaw nie rozrpasza swiatla i linia odciecia jest bardzo wyrazna
Ale jak na moje oko to one świecą dużo za krótko ( za blisko ), chyba, że auto stoi "z górki" no i są nierówno ustawione ( lewe jest za nisko w stosunku do prawego )...
Oczywiście sama linia odcięcia jak najbardziej OK.
bo kupowałem soczewki europejskie a dostałem z anglika i musiałem przesłonę przerobić :evil: .
Taka sugestia co do HID, to jak będziesz myślał nad barwą to polecam 4300k
Ja na początku miałem 8000k potem 6000k i ostatecznie zostałem przy 4300k bo jest najlepsza widoczność przy tej barwie
A ja się podłaczę z podobnym pytaniem. Mam O2 elegance 2005 z tym że na tych zwykłych lampach. Chciałbym poprostu kupić same lampy na soczewce na allego i je wymienić. Chce poprostu mieć soczewkę. Nad ksenonami narazie nie myślę. Czy dużo jest zachodu z tym czy tylko wymieniam lampę? Bo czy żarówka i jej osprzęt dla soczeki będzie się róznił od tego co mam teraz?
malder, Jeśli kupisz kompletne lamy wkładasz żarówki, montujesz i po sprawie. Nic nie trzeba kombinować. Bynajmniej w moim przypadku ta było. Lamy kupione na allegro od użytkownika sklep_G13.
Komentarz