Witam planuję zakupić do o2 fl lepszej jakości żarówki o czystej białej barwie. Jeśli możecie podeslijcie foto jak świecą u was jak i producenta żarówek dzięki!
Żarówki h7
Zwiń
X
-
Gość
-
Gość
Są tylko trzy rodzaje H7:
1. Świecą krótko, ale dobrze.
2. Świecą długo, ale słabo.
3. Świecą krótko i słabo.
Innych nie ma.
Komentarz
-
właśnie, że bywają pośrednie
mam long lify jakies markowe (nie pamiętam jakie), nie jest to jasność tych wszystkich +procenty, ale w sumie świecą bardzo godziwie, lepiej na pewno niż standardowe h7.
wcale nie mają żółtej poświaty jakiejś.
zresztą prawda jest taka, że mocno biała barwa h7 nie sprawdza się w np. w deszczowe dni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Januszwtdi Zobacz wpisWitam planuję zakupić do o2 fl lepszej jakości żarówki o czystej białej barwie. Jeśli możecie podeslijcie foto jak świecą u was jak i producenta żarówek dzięki!
Kupuję w Brico. Za około 12 zł za sztukę.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Gość
Wyglądają jak rasowy przedstawiciel kategorii nr 3. ;-) Z tak ciemną bańką zwyczajnie nie mogą być dobre. A że jakość słaba to nawet na tym zdjęciu widać: srebrna farba krzywo nałożona.
W tym tekście jest nawiązanie do takich gniotów:
http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/jak...-zarowke/lvg2b
Do autora tematu: Nie można podesłać sensownego foto "jak świecą", bo z najgorszych zrobi najlepsze coś co się nazywa ekspozycja.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ekspozycja_(fotografia)Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
-
W poprzednim aucie miałem założone takie Osramy: http://www.kolegaberlin.pl/product-p...r-Duo-Box.html
Według mnie jedna z lepszych propozycji do soczewki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisWyglądają jak rasowy przedstawiciel kategorii nr 3. ;-)
1 - ja nie mam soczewek.
2 - reflektory mam oryginalne i nowe.
3 - żarówki, które przedstawiłem świecą u mnie długo i dobrze.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
3 - żarówki, które przedstawiłem świecą u mnie długo i dobrze.
Komentarz
-
jak się sprawdziły, to ok - nie wszystko co ma nazwę musi być lepsze akurat.
choć jestem zdania, że na tym zdjęciu rzeczywiście niebieska ta bańka
ja polecam tungsramy generalnie, żarówki sensowne cenowo i dają radę.
teraz nie pamiętam jakiego LL mam, ale chyba właśnie ts, albo coś innego nie pamiętam szczerze mówiąc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisA do czego konkretnie porównujesz to "dobrze"?
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisNa przykład, tak dobrze jak te nightbreakery wyżej?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisDo takich nie mogę porównać bo nigdy nie wydam 94,80 na żarówki. To wg. mnie za dużo.
Sorry ale żarówek nie kupuje się co miesiąc. Przerabiałem temat bezfirmówek wielokrotnie. Kosztują sporo mniej ale dużo częściej się palą. Suma sumarum wychodzi na to samo. W/w osramy kupiłem na początku zeszłego roku. W maju br. samochód sprzedałem i żarówki dalej świeciły bardzo dobrze a łatwego życia nie miały (w ciągu doby kilkanaście uruchomień silnika).
To, że według Ciebie żarówka świeci dobrze nie oznacza, że dla kierowcy przed Tobą też jest dobrze...
Uważam więc, że wydatek ok 100 zł na żarówki to w kontekście bezpieczeństwa nie jest mega wydatek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djhering Zobacz wpisTo na ile wyceniasz życie i zdrowie Twoje, Twoich pasażerów i innych uczestników ruchu drogowego?
Żarówki za 100 dają Ci jakąś gwarancję bezpieczeństwa? Masz zniżkę na OC z tego tytułu?
A może Osram daje gwarancję, że ich produkt przepali się na parkingu przed sklepem i będziesz mógł natychmiast wymienić żarówkę?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
Komentarz