Temat troszkę przygasł, ja nie bardzo nie chce zakładać nowy wątek więc odkopię troszkę historię. Mam nadzieję, że nikt złotej łopaty 2013 mi nie przyzna
Mam plan pomalować grill (O2 przed FL) pod kolor nadwozia, widzę kilka opcji i tutaj mam pytania:
1. czy dużo roboty jest z wymianą wypełniającego użebrowania chromowanej ramki?
2. zastanawiam się, czy nie kupić już pomalowanego grilla FK-Automotive, ale bardzo nie pasuje mi jego siatka wypełniająca, stąd pytanie czy orientujecie się czy mogę przełożyć żeberka z ori grilla? Mam zderzak od RS i fajnie się komponują pionowe żeberka. Nie chciałbym tego efektu tracić.
3. rozważam zakup grilla od RS, ale nie bardzo chcę znaczek RS na froncie, czy trudno go usunąć? Podobno jest niedemontowalny :/ Myślałem coby go zdjąć i wkleić w jego miejsce logo OCP.
4. Czuję, że najłatwiej będzie pomalować to co mam i pod kolor i nie szukać nowego grilla. Wtedy maluje się ten chrom czy chrom jest zdejmowalny i malowana jest sama ramka?
Panowie i ewentualne Panie nurtuje mnie pytanie jak rozwiązaliście kwestię otwierania maski, przecież w tych grilach brak jest otworu z przez który wyskakuje "klamka" zamka klapy przedniej.Nie wiem może czegoś na zdjęciach nie widzę ale w moim grillu - http://ab.cd/Bp brak jest takiego otworu.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie zwłaszcza do jakiś tutoriali montażu grilla bez znaczka do Skodawki.
Komentarz