Kurka ja chyba na dzisiejszym się nie pojawię bo nie będę miał transportu, gdyż moją Czeszkę jadę zawieść do mechanika... niestety nie da się wszystkiego pod blokiem zrobić ;/
[O2] [O2] TUTORIAL Montaż gniazda zapalniczki w tylnej popio
Zwiń
X
-
[O2] [O2] TUTORIAL Montaż gniazda zapalniczki w tylnej popio
MONTAŻ GNIAZDA ZAPALNICZKI W TYNEJ POPIOŁCE O2 COMBI
1. Zaopatrujemy się w gniazdo zapalniczki, np. z pokrywką, mnóstwo jest tego na zananym portalu aukcyjnym.
Wyciągamy popielniczkę i wkład, przymierzamy, trasujemy.
2. Należy posiadać otwornicę, o średnicy zbliżonej do średnicy cylindra gniazda, ale oczywiście mniejszą.
Wiercimy otwór poprzez popielniczkę i wkład, ewentualnie poszerzamy pilnikiem.
3. W przygotowany otwór wpasowujemy gniazdo, można podgrzać i wygiąć - dopasowując
prostokoątny kołnierz do krzywizny popielniczki. Zresztą zabawa zależy od modelu gniazda .
4. Zdejmujemy tunel środkowy i do przewodów przedniej popielniczki dopinamy się w technice dowolnej.
Przewody zakręcamy w taśmę tekstylną i przeciągamy tylnej popielniczki.
Wiercimy otworek na przewody od drugiej strony popielniczki.
Zakańczamy konektorami płaskimi i podłączamy. Ja nie mam, ale radzę osłonić połączenie
konektorowe wewnątrz popiołki czarnym, łądnym peszlem.
cieszymy się podłączoną, nie z przodu, tylko z tyłu PSP czy DVD :szeroki_usmiech , powodzenia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Koledzy. Oba pomysły choć bardzo kreatywne to mi się nie podobają bo pachną druciarstwem (chodzi mi o wygląd) przepraszam ale takie jest moje zdanie.
Czy zamiast niszczyć popielniczkę (co prawda i tak nie funkcjonalną ) Nie mozna było tego gniazda zapodać w samym tunelu?? Po lewej bądź prawej stronie popielniczki?? Tam chyba lepiej by to wyglądało?? No ale rzecz gustu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmKoledzy. Oba pomysły choć bardzo kreatywne to mi się nie podobają bo pachną druciarstwem (chodzi mi o wygląd) przepraszam ale takie jest moje zdanie.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczuz obu pokazanych sposobów bardziej mi się podoba piotrek_os,
Oba rozwiązania są inne (i spełniają założenia autorów) - ja jednak pomyślę jak zrobić coś a la krzynol, z tym, że bez tak ewidentnie widocznej pracy rzemieślniczej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmNie mozna było tego gniazda zapodać w samym tunelu??
jak ktoś zrobi, coś takiego bez pracy rzemieślniczej to poproszę o zdjęcia dla potomnych
należy pamiętać, że gniazdo zapalniczki to nie jest dioda czy coś równie małego
i trzeba to jakoś upchać gdzieś. części ori nie ma.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
no ładne to jest, ale miejsca brak na coś takiego->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
ops:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele: