bxe po czipie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • deepordish
    Classic
    • 2010
    • 4

bxe po czipie

Witam, czujników w klimie manualnej nie masz, musiałbyś mieć climatic klimę półautomatyczną. Jak masz cyfry 18-20-26 na pokrętle od temperatury to masz półautomatyczną a jak nie to manualną.

[ Dodano: Pon 06 Maj, 13 21:01 ]
    Przy włączonym obiegu wewnętrznym też ci dmucha? bo nie powinno. Co do pokrętła temperatury to najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć czy reguluje tak jak powinno.
  • Markus
    Classic
    • 2008
    • 16
    • Octavia III (5E3)
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

bxe po czipie

Witam
    Wiem , że teraz to musztarda po obiedzie ale chciałbym zapytać czy bezpieczny tuning do 130 KM tego silnika 1,9 jakoś wybitnie wpływa na jego trwałość? Czipa robiłem gdzieś przy 50 tys. Aktualnie mam 115 tys. i za bardzo nie żyłuję tego silnika. Przeglądy robię regularnie co 15 tys. Olej motul specyfic 5w40. Na razie nie mam żadnych problemów czasem tylko jak dodaję gazu to zostawiam za sobą dużą chmurę dymu za sobą to normalne? Ponieważ zależy mi na tym by samochód długo jeździł, może jednak zrezygnować z chipa jak radzicie? Byłoby mi trochę szkoda tego downgreadu bo autko wyraźnie zyskało na zrywności....
    1,9 TDI zawirusowany.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Markus, w bxe panewki same w sobie się wycierają a program nie ma nic do tego chyba że masz dowalone momentem z dołu, pocztaj na forum na temat panewek w bxe to prędko nie uśniesz :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Markus
        Classic
        • 2008
        • 16
        • Octavia III (5E3)
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

To może ktoś doradzi bo myślałem, o programie gwarancyjnym excellent
        link:

Dla samochodów używanych, który za opłatą przedłuża gwarancję na pewne podzespoły, Jeśli chodzi o silnik to jest tam napisane:
        "Mechanizm zaworowy, włączając hydrauliczne popychacze, zawory dolotowe i
        wylotowe (z wyłączeniem spalonych zaworów), sprężyny i prowadnice, głowica
        silnika (z wyłączeniem pęknięć i odkształceń), uszczelka głowicy (nie dotyczy
        przedmuchów), popychacze, wałki rozrządu i prowadnice, koła zębate układu
        rozrządu i łańcuchy rozrządu, pompa oleju, tłoki i pierścienie, tuleje cylindrów,
        korbowody, sworznie tłokowe i łożyska, wał korbowy i łożyska, kolektor dolotowy,
        koło zamachowe i wieniec.
        Paski rozrządu są objęte ubezpieczeniem pod warunkiem ich wymiany zgodnie z
        harmonogramem przewidzianym przez producenta. Konieczne jest
        udokumentowanie przestrzegania tego harmonogramu."

Mam prośbę, czy wymienione przez kolegę @piramida "panewki" zawierają się w wypisanym powyżej zakresie napraw tego programu?
        1,9 TDI zawirusowany.

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8030
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Markus
          Mam prośbę, czy wymienione przez kolegę @piramida "panewki" zawierają się w wypisanym powyżej zakresie napraw tego programu?
          Tak wynika cytowanego przez Ciebie fragmentu.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Markus, §4 punkt 2.3 raczej eliminuje Cie z tego programu
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Markus
              Classic
              • 2008
              • 16
              • Octavia III (5E3)
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

ale czipa robiłem w aso i tam mi mówili że jeśli chcę ten program gwarancyjny to nie ma problemu. Mam z nimi myślę dobry układ to problemu by raczej nie robili.
              1,9 TDI zawirusowany.

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

IMO zrobisz to na własne ryzyko, ASO w niekorzystnym dla nich przypadku wyprze sie wszystkiego i każe płacić, ponadto to ze "chipowalo" jedno ASO nie oznacza ze bedzie to honorowane w innym aso
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• adamusek
                  Rider
                  • 2010
                  • 331

ew zawsze mozesz zalozyc boxa ja mam i polecam
                  Chip jest najlepszy ale jak jest gwarancja mozna i tak sie ratowac
                  Prowadzi NaviExpert Lifetime
                  Ostrzega Yanosik
                  Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Markus, z jakiego roku te auto, jak dla mnie daruj sobie tą gwarancje, jest temat na forum o panewkach i szklankach, jak to wymienisz u kogoś kto ogarnia temat, to poza turbo i 2-masem nic nie powinno pierdyknąć w tym silniku, sam mam bxe po programie i nie wyobrażam sobie teraz zmiany na serie, przy czym już odkładam na wymianę w/w panewek i szklanek bądź kupno gołego silnika w zależności co nastąpi szybciej :szeroki_usmiech.
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Markus
                      Classic
                      • 2008
                      • 16
                      • Octavia III (5E3)
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Auto jest z maja 2009 i do dzisiaj praktycznie bez awarii, seat toledo w ostatniej budzie. Zrobiłem nim już 103 tys. ( głównie autostrada Kraków-Katowice). Chyba faktycznie dam sobie spokój z ta gwarancją.
                      1,9 TDI zawirusowany.

Komentarz

• navigator
                        Rider
                        • 2009
                        • 583
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez Markus
                        Auto jest z maja 2009 i do dzisiaj praktycznie bez awarii, seat toledo w ostatniej budzie. Zrobiłem nim już 103 tys. ( głównie autostrada Kraków-Katowice). Chyba faktycznie dam sobie spokój z ta gwarancją.
                        ...a ściślej z ubezpieczeniem :wink:

Genralnie, imho, trochę kiepawe warunki...praktycznie eliminuje Cie z awarii zagranicznych, ponaddto nie widzę wprost aby naczelny fuckup panewkowy był tutaj ujęty - pewnie sie czapiam, ale co tam.... :szeroki_usmiech....w przypadku tłoków sa wymienone pierścienie, sworznie i inne srorznie, w przypadkku wału sa ujęte łozyska, w przypadku korbowodów łożysk wymienonych nima.... :hmm

....z inszej mańki nie widze tez aby chips - bezpośrednio - eliminował z programu albowiem gdyż... :szeroki_usmiech ....nie zaingerowałes w konstrukcje pojazdu, jeno efektywniej wykorzystałeś tą istniejąca, tak wiem kwestia interpretacji i pewnie łiszful_finking.... :szeroki_usmiech

pozat tym 130 PS to siakis lajcik jezd, dobrze dotarte serie mają po 115/270

tak jak Ci przedmówcy radzą.....ogarnij temat elemetów newralgicznych......

i cos autorskiego.....

...olej ASO, dokoksuj i alleluja_sandał..... :satan
                        >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

Pracuję...