[O2] BXE - wieksza chlodnica oleju nie wchodzi :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • justpepe
    Classic
    • 2008
    • 28

[O2] BXE - wieksza chlodnica oleju nie wchodzi :(

Zamieszczone przez Seed
    Obejrzalem slawetny test w Automaniaku.
    1. Przede wszystkim testowal Maznas - nie trawię goscia - dla mnie to kompletny dyletant
    2. Zauwazcie, ze w jezdzie na łuku starą octavią - kola zostaly skrecone juz przy wejsciu w łuk. W nowej kola zostaly skrecone w polowie łuku (widok z kamery z tyłu). O3 musiala wypasc. Test niemiarodajny i tendencyjny.
    3. O3 wg testu hamuje o 1,5 metra wczesniej - zaden wlasc O2 nie wspomnial o tym, a to ta sytuacja wystepuje na drodze najczesciej z sytuacji ekstremalnych.
    Też mam podobne zdanie tylko nie chciałem pisać, żeby uniknąć posądzenia o stronniczość, test hamowania powtarzali kilka razy (sam zresztą mówił ten co go robił) i jakoś się tu nie udało wykazać przewagi OII, a test na zakręcie i slalom zrobili raz i od razu "wypadła dziękujemy"...... ciekawe czy mieli wyłączoną kontrolę trakcji?? Oglądałem ten test slalomu kilka razy i wcześniej skręcał kierownicą w OII niż w OIII (wydaje mi się, że gość chciał usilnie udowodnić, że wypadnie wiec wypadła). Panowie i Panie żeby zrobić taki test to należy mieć samochód na tych samych oponach (model, rozmiar, indeks prędkości (ważny ze względu na opasanie opony we wnętrzu) ciśnienie itp) ale chyba najważniejsze kierownicą kręci automat tak samo szybko i w tym samym momencie i o tą samą ilość obrotów (tak jak testuje esp firma ADAC - tam jest automat na kierownicy).
    Na koniec gość testujący prawie reklamuje zakup OII (nawet proponuje się pośpieszyć bo ich jest mało).
    Na koniec napiszę (żebyście mnie nie zakrzyczeli) nie twierdze, że belka jest lepsza od zawieszenia wielowahaczoewgo , po prostu test mało wiarygodny (jak dla mnie).
  • mateo
    Ambiente
    • 2007
    • 172

[O2] BXE - wieksza chlodnica oleju nie wchodzi

Mechanicy zameldowali mi ze przez przewody plastikowe nie sa w stanie wcisnac wiekszej chlodnicy (od ARL'a)

czy ktos spotkal sie z takim problemem ? ew. jak go rozwiazal ?
    Mateo
    chip'ed

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tak, ogólnie wiadomo że BXE jest lipne pod względem większej chłodnicy
      nie dość że mała, to i problem większą wsadzić

Komentarz

• mateo
        Ambiente
        • 2007
        • 172

Zamieszczone przez abstinent
        tak, ogólnie wiadomo że BXE jest lipne pod względem większej chłodnicy
        nie dość że mała, to i problem większą wsadzić
        to juz wiem

ale jak ten problem rozwiazac ?
        Mateo
        chip'ed

Komentarz

• navigator
          Rider
          • 2009
          • 583
          • Volkswagen

Zamieszczone przez mateo
          ale jak ten problem rozwiazac ?
          generalnie skutecznie.....a siem da

niejaki DGW u mię takową zamontował, cusik grzebał przy przewodach wodnych ale (jak zawsze z resztą) radę dał....

....i nie ciece i generalnie ładnie bangla - chłodnica bo z DGW bywa różnie... :szeroki_usmiech

także nie wiem z czym mechanicy mają problem, ale przynajmniej wiemy że jest on rozwiazywalny w 100%....
          >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

Pracuję...