Witam,
z uwagi, że jestem nowy na Waszym forum chcę się przedstawić. Nazywam się Krzysztof i jak Wy jeżdżę Czeszką.
W ręce wpadła mi O2 RS TDI obecnie ma nalatane około 180 tys i zaczynają się problemy z DPF. Rozważam usunięcie filtra a przy okazji chciałbym jej dodać trochę Nm i KM.
Pytania do Was;
Czy ktoś już ma to za sobą?
Jaki ma to wpływ trwałość jednostki?
Czy macie jakieś doświadczenia z firmą DIGITECH z Katowic?
Auto jest w manualu, silnik chodzi jak zegarek wcześniej nikt przy nim nie dłubał.
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Krzysztof
"Nie wściskaj gazu w zakręcie jeśli będziesz musiał go odjąć..."
Dzięki, będę brał ich pod uwagę. W Czechowicach mam magazyn to we wtorek podjadę pogadać.
Ile "bezpiecznie" można wyciągnąć z RS-ki. Czytałem różne artykuły o 210 KM i późniejszych problemach z dwumasą i głowicą? Mity czy coś w tym jest?
WIELKIBONGO,
No i tu mam problem, auto jest z 2007 i wg stron, które przeglądałem wychodzi, że jest to BMN ale tu na forum znalazłem sporo nowych informacji i chciałbym teraz wierzyć że to CR. Po VIN'nie żaden serwis internetowy nie dał takich informacji.
Np. polecany przez Was DIGITUN może to sprawdzić na miejscu?
K13, CR chyba wychodził później więc jak jest na pierzo... to po programie moc wyjdzie w granicach 200koni a moment w zależności od fantazji tunera, zazwyczaj wychodzi w granicach 420-430Nm
Jutro zajade do Czechowic pogadam z Krzyśkiem z digitun i może już za pare dni rs-ka będzie miała drugą młodość.
Dziękuje za podpowiedzi. piramida obejrzałem Twoją sztukę, gratuluje bo to istny diabeł.
No i tu mam problem, auto jest z 2007 i wg stron, które przeglądałem wychodzi, że jest to BMN ale tu na forum znalazłem sporo nowych informacji i chciałbym teraz wierzyć że to CR. Po VIN'nie żaden serwis internetowy nie dał takich informacji.
Masz BMNa, CRy były w RSach od końcówki 2008 roku (MY 2009).
Słusznie, ja mam jeszcze BMN, ale dzięki Krzysztofowi dowiedziałem się o akcji. W poniedziałek będzie po wymianie pompek i później wpadnie w ręce GTO.
Gdyby nie Wy, nawet bym się o tym nie dowiedział. Wisze Wam mega dużą flache!
Słusznie, ja mam jeszcze BMN, ale dzięki Krzysztofowi dowiedziałem się o akcji. W poniedziałek będzie po wymianie pompek i później wpadnie w ręce GTO.
Gdyby nie Wy, nawet bym się o tym nie dowiedział. Wisze Wam mega dużą flache!
Jakiej akcji?
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
Hej
Szukam warsztatu w celu wywalenia DPF -a i zczipowania mojej RS- ki .
Proszę kolegów o wszelkiego rodzaju porady związane z tym tematem , piszcie o swoich doświadczeniach, jeśli macie namiary na dobry zakład to proszę o podanie . No i mam bmn z czerwca 2007 a modelowo 2008. Samochód mam od miesiąca Niemiec w lutym 2012 wymienił pompki na własny koszt a teraz jest podobno akcja wymiany? Co robić ? bo nawet nie zadymi . A te stare pompki w serwisie dadzą mi z powrotem :?: Były by na zapas :wink:
Pozdrawiam
Komentarz