Zamieszczone przez misza_zabrze
Turbo kit/zestaw od APR k04 do 1.8 tsi porpzecznych
Zwiń
X
-
Turbo kit/zestaw od APR k04 do 1.8 tsi porpzecznych
Tutaj w linku opis i obrazki, wiem ze montuje sie k04 na grubsza szmoc do 1.8 ale tutaj, wg opisu turbo jest nieco ulepszone, nie znam tak dobrze technicznego ang. ale wyglada na to, ze turbo lepiej wstaje i dluzej zyje przy takich przerobkach, ktos z naszych tunerow wie o co kaman tak dokladnie??
Zestaw taki pod pb98 ma dac 330km i 450nm, czyli moc jak u naszych ale moment juz 50nm wiecej, niz standardowo oferuja przy 1.8.
-
-
temat znany i nic nadzwyczajnego. przy takich mocach szkoda kasy .OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
każde K04 trzeba przerobić :wink: żeby podeszło......ale apr jeest drogie i do tej ceny dolicz sobie jeszcze koszty wydechu, dolotu, coolera , montażu itp.......nie warto....ale jak ktoś nie ma co z kasą robić to czemu nie......zawsze ta naklejka "APR" to kilka punktów do rispektu na miescie.... :lol:
Komentarz
-
-
Przeróbka APR ogranicza się do tego, że odcięli rezonator i dostrugali łądną flanszę na CNC.
Należało też wyfrezować otwór do zaworu DV, który w wersji K03 jest fabrycznie w korpusie sprężarki.
Wszystkie te przeróbki można wykonać we własny zakresie.
Ja w swojej wykonałem odejście na IC z nierdzewki, a zawór przerzuciłem przed kolektor ssący.
Koszt przeróbki około 150zł.1.8TSI CDAA 160KM ---> ~300KM/400Nm :O
Komentarz
-
Komentarz