Dzięki,
Umówię się na oględziny. W zamian za info podjadę przy okazji do Ciebie na wycenę prania jasnej tapicerki w O3, która już rok się brudzi :wink:
Pacjent - Superb CFGB, manual, 85 kkm przebiegu. Silnik CFGB to nowsza wersja CR z prostokątnymi oknami wylotowymi w głowicy. Turbo GTC1549VZ.
Żeby nie było wątpliwości co do wartości serii - przede mną mierzone było BMW E90 320d 163KM pokazało 164 KM, po mnie Superb CFGB w DSG - pokazał na rolkach 174 KM. Więc moja seria była wyjątkowo mocna
Wykres i robota by Rogal (R-Performance) jak zwykle najwyższa jakość usługi i wiedzy :lol:
Pacjent - Superb CFGB, manual, 85 kkm przebiegu. Silnik CFGB to nowsza wersja CR z prostokątnymi oknami wylotowymi w głowicy. Turbo GTC1549VZ.
Żeby nie było wątpliwości co do wartości serii - przede mną mierzone było BMW E90 320d 163KM pokazało 164 KM, po mnie Superb CFGB w DSG - pokazał na rolkach 174 KM. Więc moja seria była wyjątkowo mocna
Wykres i robota by Rogal (R-Performance) jak zwykle najwyższa jakość usługi i wiedzy :lol:
Tomasz76, w pd do 260 koni nie trzeba wymieniać końcówek, w cr jest podobnie
Pisząc to miałem na myśli pd asz,arl sądziłem że w pd 140 też trzeba było. No to spoko, potencjał jest nie trzeba kombinować. Na forach mało tych silników porobionych jest dlatego ciężko coś znaleźć.
Pedros spalanie generalnie bez zmian. Temperatura oleju też. Jak przywalę w trasie to wiadomo trzeba kiedyś zbastować z prędkością. Obecnie mam 110 kkm, z DPF nic się nie dzieje, jeżdżę na oleju Mobil 1 0W40 ESP i wymieniam co 10 kkm. Ogólnie oby tak dalej się spisywało.
Kolejne odgrzanie kotleta...
Panie i Panowie - mam na oku SII CFGB + DSG przebieg ~220kkm - co i kiedy teoretycznie pada lub może paść i jakie niesie to ze sobą wydatki?
Aktualnie mam OIIFL BMM z DSG i nie chcę w sumie manuala a CR kusi mocą i małą hałaśliwoscią...
podobno 2-masa, EGR zmienione (ma w garażu stare częsci do pokazania..)
Jaki jest koszt rozrządu?
Dzięki za pomoc! Jurek
Rozrząd to małe kwoty w porównaniu do zmiany dwumasy czy egr. Dobry mechanik na dobrych częściach ogarnie rozrzad w cfgb max za 800-1000 zł.Ale jak ma 220kkm to rozrząd powinien być całkiem nie dawno robiony
Trzeba by wtryski sprawdzić czy nie dają w przelew
Octavia I Tour 1.9 TDI 2007
Passat B7 2.0 TDI 2013 Czarny Deep
Komentarz