Prosze o porade do kupna felg do octavi II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robert Ce
    Classic
    • 2017
    • 0

Witam
    Jako właściciel sklepu WWW.GALONOLEJE.PL czuję się wywołany do tablicy przez użytkownika morfeusz72. Niestety ceny Neste wzrosły, co zostało wymuszone przez dystrybutora i nie jest to jakieś nasze widzi mi się. Aby choć trochę je obniżyć postanowiliśmy wprowadzić "wysyłkę gratis" co w przypadku np Neste 0w40 i tak "wychodzi" drożej niż przed podwyżką. Są też oleje, które z darmową wysyłką są tańsze, ale tego Pan morfeusz72 nie zdołał zauważyć. Dlatego wszystkim użytkownikom forum przygotowaliśmy specjalne ceny, które będą widoczne tylko po zalogowaniu i przydzieleniu konta klienta do odpowiedniej grupy rabatowej. W związku z tym, wszystkich zainteresowanych ofertą prosimy o informację na gg 3706302 lub email [email protected] o przynależności do forum. Prócz specjalnych cena na produkty Neste, dostępne będą również rabaty na innych producentów olejów oraz m.in. na filtry i kosmetyki.

Zachęcam do współpracy i przepraszam na WIELKIE zamieszanie z olejami NESTE.
    Pozdrawiam
    Jarek Golonko
    GALON OLEJE S.C.
  • Robert Ce
    Classic
    • 2014
    • 21

Witam.
    Posiadam skode octavie 2 przed liftem, kupiłem ją na aluminiowych orginalnych felgach 16 .
    Chciałbym jej wcisnąc felgi aluminiowe 17 . Tylko ze okazyjnie kupiłem już oponki rozmiar to 205/50R17.

Z tego co wyczytałem to roztaw srób to 5x112 .Z tym ET to róznie poczytałem ale z tego co zrozumiałem to czym Mniejsze ET to wtedy felga bardziej wystaje.

Mam pare opcji felg na allego tutaj podaje linki .

< nr 1 >> http://allegro.pl/oryginalne-felgi-1...172304463.html

< nr 2 >> http://allegro.pl/037-s-felgi-17-5x1...158809592.html

< nr 3 >> http://allegro.pl/nowe-7-5x17-et51-5...063996167.html

Niby te ostatnie to są orginalne do skody ,ale czy do tych opon co kupiłem nie beda wystawac poza czy to dobry wybór ?

prosze o porade i ewentualnie moze ktos ma do sprzedania jakies ładne felgi 17 to także prosil bym o jakies zdjecia a moze sie skusze

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

Robert Ce,

tutaj jest odpowiedni temat dla Ciebie

btw

opona 205 50 17 może być

oem parametry o2/o2fl to

17x7 ET54 225/45/17

Zamieszczone przez Robert Ce
      kupa z włosem...
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Robert Ce
        Classic
        • 2014
        • 21

Zamieszczone przez LUKI
        Robert Ce,

tutaj jest odpowiedni temat dla Ciebie

btw

opona 205 50 17 może być

oem parametry o2/o2fl to

17x7 ET54 225/45/17

kupa z włosem...

No czytałem troche ten temat ale tam głównie sa opisuja temat z wielkoscia felgi a nei ma nic o rozmiarach opon do tego , główie podaja oponki 225 a ja mam już kupione 205 :/

Dlatego napisałem oddzielny temacik.

Kupa z włosem ...... no może kupa ,wiadomo ze doradzacie ludzikom co kupują orginalne felgi albo felgi za kase ponad 2,5 koła .

Mnie nie stac narazie na takie felgi szukam w tańszych i dlatego takie propozycje .

Nie ważne na ile kogo stać , ja prosze o porade do sumy 1800zł i nawet za wiekszą kase to za bardzo nie widze róznicy w felgach ,wiadomo ze mogą sie popsuć wczesniej itp.. ale to już mój problem .

Ps- czyli jedno już sie dowiedziałem ze te oponki co kupilem Mogą być do felg o rozmiarku 17 dzieki za rade

Komentarz

• K_R_I_S
          Ambiente
          • 2010
          • 128

Dobry rozmiar opon kupiłeś.
          Wg mnie to jest ostatni rozmiar który jeszcze pozostawia resztki komfortu jazdy.

Ja mam do takich opon felgi 17" 5x112 ET40 OC 60 z pierścieniami na 57,1.
          Zdjęcia masz u mnie w temacie.

Wzór musisz sobie wybrać sam...

Moja sugestia... nie kupuj felg z ET 35 bo z przodu będą wystawać, a tyły będą docierać rantami...
          Nie mówię, że tak będzie na 100% bo to zależy też od wzoru (kształtu) felgi ale mierzyłem kilka modeli i w ET35 tak było.
          http://www.profi-it.pl
          Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• mattyah4x4
            Rider
            • 2013
            • 664

Zamieszczone przez K_R_I_S
            Wg mnie to jest ostatni rozmiar który jeszcze pozostawia resztki komfortu jazdy.
            .
            żart chyba
            ja mam 225/50 R17 i to jest też żart w kwestii komfortu (jakiekogolwiek) i funkcjonalności :roll:
            Diesel Service Śmietana
            43-210 Kobiór
            ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
            nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• Robert Ce
              Classic
              • 2014
              • 21

Ja mam do takich opon felgi 17" 5x112 ET40 OC 60 z pierścieniami na 57,1.
              Zdjęcia masz u mnie w temacie.

Wzór musisz sobie wybrać sam...

Moja sugestia... nie kupuj felg z ET 35 bo z przodu będą wystawać, a tyły będą docierać rantami...
              Nie mówię, że tak będzie na 100% bo to zależy też od wzoru (kształtu) felgi ale mierzyłem kilka modeli i w ET35 tak było.
              Dzieki za odzew , kurde powiem ci że ta twoja skodzina sie prezentuje w tych felach zacnie

chyba też poszukam co tego typu fele :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 24 Kwi, 14 08:35 ]
              Zamieszczone przez mattyah4x4
              .
              żart chyba
              ja mam 225/50 R17 i to jest też żart w kwestii komfortu (jakiekogolwiek) i funkcjonalności :roll:
              Żart ???? No czyli co zły rozmiar?

Piszesz ze jezdzisz na wiekszym rozmiaże wiec cos tu nie rozumiem...

A co do konfortu to mi sie wydaje że ważna jest wysokosć a u mnie tutaj bedzie 50 , także tak jak napisal Kris, chyba to jest maksymalny rozmiar jesli chodzi o konfort :|

Komentarz

• K_R_I_S
                Ambiente
                • 2010
                • 128

Zamieszczone przez mattyah4x4
                .
                żart chyba
                mattyah4x4, TO TYLKO MOJA SUBIEKTYWNA OPINIA :!:
                Możesz się z nią nie zgadzać, ale przerobiłem już trochę felg w moim życiu od 13-19" i powiem szczerze, że w Skodzie te są dobrane (wg mnie) optymalnie. Wcześniej miałem 225/45/17 i wtedy koMfortu nie było wcale. Twardo i głośno, ale to były Dunlop Sport Maxxx, a teraz mam Barum Bravuris 2.

Jeśli ty masz 225/50/17 to masz chyba źle dobraną oponę. Różnica średnicy to aż 22,3mm (3,4%) od opony standardowej.
                Przy takich rozbieżnościach konieczna jest korekta licznika bo będzie przekłamywał.
                A poza tym jaka firma robi oponę w takim rozmiarze?

Robert Ce, jeśli podoba Ci się ten wzór to szukaj czegoś a'la Audi B6 S-Line.
                Ja bardzo chciałem ten wzór w skodzie ale niestety oryginały Audi w 18" ET35 z oponą 225/40/18 wystawały.
                http://www.profi-it.pl
                Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• Robert Ce
                  Classic
                  • 2014
                  • 21

Włsnie ja mam barumki tylko że trójki.nie chcialem brac 225/45/R17 dlatego mam 205/50R17 , i tak jak poczytałem to chyba to już jest maksymalna granica na jakimkolwiek konforcie Dunlopy kiedys miałem w opelku i powiem tak to sa głosne opony i ja osobiscie juz nie kupie dunlop maxx .
                  Felgi juz kupiłem zobaczymy co z tego wyjdzie, nie mogłem znalesc takiego wzoru jak ty masz ale zdecydowałem ze kupie dedykowane fele dla skody numer katalogowy to 1Z0 601 025 DA.

Mysle ze bedzie to wyglądalo dosyc dobrze ,jak przyjdą i zamontuje to jeszcze mi zostanie przyciemnianie szyb i tyle wtedy porobie zdjecia i wstawie na forum

Pozdrawiam i dzieki za porady

Komentarz

• smolen19
                    Classic
                    • 2014
                    • 7

Posiadam skode octavie 2 przed liftem, kupiłem ją na aluminiowych orginalnych felgach 16 .
                    Może chcesz je sprzedać?

Komentarz

• Robert Ce
                      Classic
                      • 2014
                      • 21

Zamieszczone przez smolen19
                      Może chcesz je sprzedać?
                      No raczej nie ponieważ mam na nich zimówki które bede używał

A dokańczając temat .

Kupiłem już felgi 17 i konfort jazdy jest naprawde dobry , zaprzeczając odpowiedzi co poniektórych co twierdzili ze konfort na 17tkach jest mało konfortowy.

Komentarz

• marcin607
                        Elegance
                        • 2014
                        • 767
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

to jest tak- komfort między 15 a 17 jest ciut mniejszy ale jest do przeżycia i można śmiało jeżdić. przy kazdej przesiadce na wieksze koło ucieka ciut komfortu ale na 17 jeszcze go dużo zostaje.

przy zmianie kół na wieksze trzeba zawsze brać pod uwagę po jakich drogach latamy- ja mialem 19 ale 90% jeżdiłem po trasie-nowa groga i przez 4 lata nawet jednego wachacza czy myumeczki nie wymieniłem. i oczywiście szmoc jaką dysponuje nasz demon . ja osobiście sam zbieram się do kupna koła na lato i wacham się miedzy 17 a 18 a mam tylko 105KM

[ Dodano: Pią 09 Sty, 15 13:05 ]
                        ha ha ale kotleta odgrzałem - sorry :diabelski_usmiech
                        MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior

KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot

Komentarz

• Robert Ce
                          Classic
                          • 2014
                          • 21

he a ja ci powiem tak, jeżdze cały czas na 17 i ja tam żadnego dyskonfortu nie czuje ,jeżdzi sie naprawde dobrze ,a nie zaliczam tras tylko raczej miasto i to nie byle jakie bo łódź , a tam od cholery dziur, poprostu trzeba omijac i uważać.Wczesniej przed tym wyborem sie obawiałem ,ale teraz nie żałuje .
                          A autko naprawde prezentuje sie wysmienicie

Komentarz

• marcin607
                            Elegance
                            • 2014
                            • 767
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Bo 17 to nie jest duże koło
                            MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior

KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot

Komentarz

Pracuję...