Zamieszczone przez pedros
[O2 FL] DRL tył
Zwiń
X
-
[O2 FL] DRL tył
Witam, przerobiłem tylne odblaski na podświetlone led działające razem z przednimi DRL. Czy taki mod przejdzie przy kontroli policji? Teraz akurat jest taka pora roku że albo mgły albo deszcz i trzeba włączać xenony, żeby ich oszczędzić i mieć oświetlony zad padłem na takiego moda, co wy na to?Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
-
-
jak dla mnie to +10 do szacun na miescie :szeroki_usmiech
Nie traktowałbym ich jednak jak sugerujesz w tytule jako DRL tylko jako światło tylne pozycyjne. Mam jednak nadzieję, że w trakcie mgły jednak odpalisz normalne światła :twisted:
Co do legalności - zdaje się, że pozbyłeś się właśnie odblasków....
Komentarz
-
-
kubala, przy takiej pogodzie... Ładnie to ujales.
Za wiki:
Przepisy prawne w Polsce (wyciąg)
Świateł dziennych można używać zamiast obowiązkowych świateł mijania w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, od świtu do zmierzchu.
Niech mnie ktoś wiedzacy lepiej naprostuje, ale przy jakkolwiek ograniczonej widoczności, należy nadal używać świateł mijania w pełnej wersji.
A bajer piekny. Tylko nijak nie może być używany jako zamiennik tylnych świateł pozycyjnych.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Re: [O2 FL] DRL tył
Zamieszczone przez kubalaTeraz akurat jest taka pora roku że albo mgły albo deszcz i trzeba włączać xenony, żeby ich oszczędzić i mieć oświetlony zad padłem na takiego moda, co wy na to?
Chyba warto by poczytać najaktualnieszy kodeks drogowy i rozporządzenie dot. świateł dziennych i zacząć się do tego stosować zamiast robić choinkę z zamochodu?
Codziennie pokonuję kilkadziesiąt kilometrów po naszych drogach i obserwuję, że spora cześć kierowców nie umie używać oświetlenia w samochodzie lub celowo "wali w h..a" jeżdżąc na dziennych światłach w deszczu i we mgle.
A co do oszczędzania ksenonów - proponuje oszczędzać wogóle cały samochód i wogóle nim nie wyjeżdżać z garażu jak jest mgła i deszcz. Skorzystają na tym również inni uczestnicy ruchu.
Paranoja jakaś...
Komentarz
-
-
Kolega Samin zrobił takiego moda u siebie i z biegiem czasu niestety pojedyncze diody przestały świecić, albo zaczęły migać - wszystko widać zależy od jakości uszczelnienia, a to nie jest łatwe przy konstrukcji tego odblasku. Co do włączenia tylnych DRL, można to normalnie zrobić VASem lub w ASO.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Jak na moje oko wygląda to trochę kiczowato :roll:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezKolega Samin zrobił takiego moda u siebie i z biegiem czasu niestety pojedyncze diody przestały świecić, albo zaczęły migać - wszystko widać zależy od jakości uszczelnienia, a to nie jest łatwe przy konstrukcji tego odblasku. Co do włączenia tylnych DRL, można to normalnie zrobić VASem lub w ASO.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregZamieszczone przez EnriquezKolega Samin zrobił takiego moda u siebie i z biegiem czasu niestety pojedyncze diody przestały świecić, albo zaczęły migać - wszystko widać zależy od jakości uszczelnienia, a to nie jest łatwe przy konstrukcji tego odblasku. Co do włączenia tylnych DRL, można to normalnie zrobić VASem lub w ASO.
Komentarz
-
-
Może źle się wyraziłem co do tej mgły ale chodzi mi o normalne warunki drogowe ale o świcie czy zmierzchu, większość jak nie wszyscy z tego co zauważyłem korzysta z dziennych do bólu i nie zawsze z fabrycznych ale czasem żenujących chinoli, fakt że o tych porach światła mijania nie spełniają już swojej głównej roli jaką jest oświetlenie drogi, a jeśli nie oświetla to po co używać? Pewne idą za tym jakieś oszczędności dlatego jak już ma o "tych porach" jeździć na dziennych to żeby chociaż trochę widać było i tył. Pewnie można do DRL dołączyć same pozycyjny z tyłu ale w vcds'ie jeszcze do tego nie doszłem.
Co do końcówek to są uniwersalne skośne owale dostępne niedrogo na zaprzyjaźnionych portalach aukcyjnych.Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
Komentarz
-
-
Moje auto pierwsza rejestrację miało 03.2010 i fabrycznie mam dzienne i z przodu i z tyłu, cos tu mega wyolbrzymiacie że z tyłu nie można albo ja czytać nie umiem. Opcja włączenia lub wył świateł dziennych opisana w istrukcji, u mnie nie ma opcji wył tyłu, chyba że jak ktoś napisał przez VCDSa, ale mi się akurat podoba że świeci i przód i tył, natomiast często widziałem na drodze octavie tylko z przodem i dziwiło mnie dlaczego tył nie świeci. Więc jak to jest że u mnie i przód i tył świeci a u was nie?Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...
Komentarz
-
Komentarz