Ja jeszcze nie wiem jak będzie z porą wyjazdu, może zrobię economy drive jak Marcin w zeszłym roku. W obie strony na jednym baku :diabelski_usmiech
Niecałe 500 km w jedną stronę powinno się udać 8)
Dam w palnik tym razem
Przyjeżdżam w piątek bo mnie "matka mojego dziecka" nie chce wypuścić wcześniej :twisted:
Witam, przymierzam się do wymiany tylnich lamp na te z wersji FL.
Ale nie wiem co zrobić aby mieć odblaski...
Tylko proszę nie piszcie żeby zmieniać zderzak na FL lub RS.. za dużo z tym zachodu..
Ma ktoś np patent jak zamontować odblaski ze zderzaka FL do zderzaka przed FL?
A może inny sposób?
Diesel kopci, diesel czadzi, DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!
castagnet, ktoś kiedyś na forum pokazywał jakieś magiczne naklejki odblaskowe naklejane na dół zderzaka ale sam nie wiem...
Lepiej zostaw jak jest, albo zrób sam jak uwarzasz i się tu nie chwal bo koledzy pojadą po tobie
Druga sprawa to kwestia zgodności z przepisami, ale to temat na inny wątek
Faktycznie Mirek, coś tam odblaskowywuje', ze zdjęć na aukcji nic nie było widać, jednak octavie mają bardzo przyzwoicie wyglądające tylne światła /równy rozkład po całym dużym kloszu/ i diodowe niewiele mogą poprawić w tej kwestii, o ich cenie nie wspominając :twisted: , tylne lampy FL wyglądają na bardzej świeże, ale niesty bez zderzak FL , ich wymiana to strata kasy i niepotrzebne ryzyko madatu lub innych konsekwencji w przypadku kolizji ,wypadku, zwłaszcza z tyłu.
Mam kombiaka FL i z zadroscia patrze na te zywe, kolorowe lampy z przd FL. A ktos chce zmienic te ladne na nowe takie w sumie nieciekawe. Zanim kupilem skode nawet nie wiedzialem, ze roznia sie lampami
Tak samo ze spryskiwaczami reflektorow. Co chce umyc szybe psiknac delikatnie bo auto umyte a tu jeb i caly samochod obrzygany :evil: Juz trzy razy szarpalem za kable od pompki ale trzyma sie cholerstwo :twisted: I na koniec nie moge nie wspomnieć o pieprzonej tylnej wycieraczce. Szybe man oklejona reklama taxi i jak pada to przy wlaczaniu wstecznego to gowno trze mi folie :evil: Nie wiem jak to wylaczyc bede musial zdjac kabel z silniczka :diabelski_usmiech
Ps dobrze, ze wyczytalem jak wyszarpac kabel od kontrolki pasa. Jeszcze troche i wszystkie kable powyrywam :twisted:
Mam vaga ale moj kabelek chyba nie obsługuje aut z can. Potrafilem w nieduzym stopniu zdiagnozować diesle w/g tego programu ale przy skodzie chyba nic z tym nie zrobie. Zakupie kabel to bede sie uczyl na razie musze do kogos pojechac. Tylko wolalbym do jakiegos skodziarza, ktory ogarnia temat a nie do mechanika, ktory bedzie probowal to u mnie zrobic. Szkoda cos namieszac niepotrzebnie :wink:
Kupilem polifta bo otoczenie sie uparlo. Przednie lampy moze i troche ladniejsze, tylne nie no i srodek ladniejszy. Za to cena duzo wyzsza i to w sumie za nic. W cenie 09 moglem kupic tura z 11 i mialby nowy srodek a te lampy? Jezdzi u mnie w okolicy kilka ciemnych kolorow i zlote tez mi sie podobaja na tych starszych lampach.
Komentarz