SS, właśnie jest tu problem bo nie ma opuchlizny i nie było nawet siniaka po tym nie ma (a upadek z 2.5 m prosto na kolano zgięte masa 100kg) sam lekarz się zastanawia czemu nic nie widać. W technikum już miałem na tym samym kolanie kontuzje uszkodzoną tzn. łąkotkę. Tak prawdę mówiąc nie mogę nawet kucnąć jak się zapomnę to czasami ból aż do brzucha promieniuje, a tak normalnie to sobie pulsuje i boli od kolana po kostkę non stop. Zobaczymy co jutro powie, w jednym co jest dobry ten lekarz to lerzenie w solarium bo aż żółty jest :diabelski_usmiech a zmieniać to niestety słaby temat w Malborku z tym :cry:
[O2] Tarcie tylnich kół o nadkole
Zwiń
X
-
[O2] Tarcie tylnich kół o nadkole
Witam.
Tak jak w temacie. zalożylem dziś gwint firmy Ap sport. siadło idealnie. felga ronal r39 8j. Opony na tyle 245/40/18. Ale przed założeniem gwintu byla seria i ostatnio wiadly mi 4 osoby do auta i tez tylnie kola obcieraly o nadkola. po zalożeniu gwintu nadal to samo. moim logicznym mysleniem wynikalo to przed gwintem kola obcieraly od strony zewnetrzenej a teraz chyba wewnatrz a poza tym myslalem ze jak zaloze gwint to tyl bedzie twardszy i sie dobrze uloży.... jednym slowem masakra
-
-
no to źle coś wyliczyłeś...
a dla mnie to było na 100% że będzie obcierka jak na seryjnym zawiasie miałeś takie akcje
245/40/18 opona lekko przesadzona do o2...
zmień opony na 225/40/18 to po pierwsze
dorzuć dystans, żeby zmniejszyć et felgi jak tarcie masz od wewnątrz to po drugie /tylko wylicz to sobie ile możesz dać, bo jak przyjebiesz tak jak z oponą 245 to będzie obcierka z zewnątrz/
to tak na szybko...
btw
wrzuć jakieś fotokliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
et 35. Felgi już kupilem z takimi oponami. te felgi jezdzilyw passacie b5 sedan i nic sie nie dzialo. dwie opony praktycznie nowki a 2 prawie na 3 sezony szkoda bylo nie wziasc.... Jak macie FB to proszę bardzo https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater ale to jeszcze przed gwintem. :lol:
Komentarz
-
-
jak masz ET35 to tylko zmiana opon Cię ratuje
btw
nie o takie foto mi chodziło, bo na nim to nic nie widaćkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Edisone89, dokładnie to co powiedział LUKI,
przy ET 35 i feldze 8" nie ma szans żeby nie obcierało
przerabiałem to już - na tym setupie tylko w niektórych liftbackach njie obciera ale w kombi niestety obcieraprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyEdisone89, dokładnie to co powiedział LUKI,
przy ET 35 i feldze 8" nie ma szans żeby nie obcierało
przerabiałem to już - na tym setupie tylko w niektórych liftbackach njie obciera ale w kombi niestety obciera
Komentarz
-
-
Edisone89, a czy ja pisałem o oponach?
czy o 8" felgi?
to, że wsadzisz mniejszą oponę nie spowoduje braku ocierania tylko zmniejszenie jego częstotliwości
jak napisałem wyżej - przerabiałem to - ET35 i felga 8" powoduje obcieranie w O2 kombi (niekoniecznie w liftbacku)
musisz zmienic albo ET albo szerokość felgi aby całkowicie uniknąć ocieraniaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RufuJa mam 8,5" 225/40/18 et 45 i nic nie obciera
i zupełnie inne nadwozie?
Rufu, jest temat o felgach do O2 założony przez lilo i tam koledzy dzielą się swoimi spostrzeżenieami
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Chyba już wiem co mi obciera na dziurach albo jak full ludzi w aucie. opony zmienic na 225/40/18 to swoją drogą ale tylnie nadkole tez ma rant. on znajduje sie na łączeniu zderzaka i blotnika. i tam mam zdarty trochę lakier i mi to pasuje z ślaczkiem na oponie troszke wyrzeźbionym. takze sklepie to młotkiem czy przytne i zobaczę co się bedzie dalej działo. mam nadzieje ze to pomoże. no i oczywiście szkodnik troche do góry niestety
Komentarz
-
Komentarz