Tylko ze to octavia 3 i ktoś już jedna ledowa z tylu założył, i wywala mi błąd żarówki .. to czy to da się jakoś odkodowac.? I ja nie wiem czy mam kupić zwykła i druga ledowa .? Ledowe ładniejsze.
Dokładnie tak. Kodowanie załatwia sprawę spalonej żarówki (różnica rezystancji w instalacji)
Kodowanie i LEDy są ok zmieniłem w VCDS z żarówek na LED i ustawiłem wartość 20 bo mocno świeciły.
Teraz mam problem z oświetleniem wnętrza.
Chciałem zrobić:
Controller 09 - Central Electronics
16 - Security Access - enter 31347
10 - Adaptations
(4)-Comfort illumination-Coming Home Leuchten - change to Foglight (Nebellicht)
To turn off the dipped beams for CH/LH:
Change the following channels:
(8)-Leuchte6ABL LC5-Lichtfunktion C 6 from Coming Home oder Leaving Home aktiv to not active
(8)-Leuchte7ABL RB1-Lichtfunktion C 7 from Coming Home oder Leaving Home aktiv to not active
For maximum illumination change the following channels for the LED DRL strip to be 100% brightness for CH/LH only - it wont affect any of the other operations (side light, DRL etc).
(10)-Leuchte2SL VLB10-Dimmwert CD 2 from 35% to 100%
(10)-Leuchte3SL VRB21-Dimmwert CD 3 from 35% to 100%
Kodowanie zrobiłem według instrukcji - funkcji brak.
Problem teraz taki ze oświetlenie działa dziwni:
- podczas otwierania drzwi mrugają kierunki i oświetlenie wewnątrz,
- przyciski i oświetlenie nie działa bez przekręconej stacyjki,
- po otwarciu drzwi mrugniecie oświetlenia,
Trochę odgrzebie
ja u siebie zmieniłem właśnie zwykłe lampy na ledowe w o3 przed liftem. Teraz na pozycji świeci się oprócz pasków led i światło stopu i przeciwmgielne tylko że słabiej tak jak to było w zwykłych. Po wciśnięciu stopu i przeciwmgielnych świeca się odpowiednio mocniej. I wywala błąd żarówki
Ktoś pomoże jak to zakodować by wyłączyć na pozycji ten stop i p/m i nie wywaliło bledu
Trochę odgrzebie
ja u siebie zmieniłem właśnie zwykłe lampy na ledowe w o3 przed liftem. Teraz na pozycji świeci się oprócz pasków led i światło stopu i przeciwmgielne tylko że słabiej tak jak to było w zwykłych. Po wciśnięciu stopu i przeciwmgielnych świeca się odpowiednio mocniej. I wywala błąd żarówki
Ktoś pomoże jak to zakodować by wyłączyć na pozycji ten stop i p/m i nie wywaliło bledu
Komentarz