witam, czy ktoś zakładał zarowki ledowe zamiast fabrycznych h7 do octavii z lampami bezsoczewkowymi ? Z tego co się orientuje nie jest to zgodne z przepisami ? Jak z widocznością ? Poprawiła się ? Czy taka żarówka oślepia innych kierowców ? Montaż bezproblemowy czy jakieś adaptery potrzebne ? No i wreszcie jaka żarówkę byście polecili ?
Żarówki mijania Led
Zwiń
X
-
Witaj
Kolega naver miał z tym do czynienia. Komplet kosztował chyba 199 albo 299 pln. Miały atest ale komputer walił błędami. Światło było bardzo dobre.
Napisz do niego.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
-
-
Przemek_i My mamy soczewkę, a ikar94 jej nie ma. Bez soczewki to nie ma sensu. Co do samych żarówek są i takie, które nie dają błędów, ale ja zrezygnowałem z tego, ze względu sporych wątpliwości "co by było gdyby" w razie kolizji trafił się kumaty policjant i zrobił notatkę o żarówkach. Możliwe problemy zabijają w moim przypadku wszelkie plusy LEDa.
Komentarz
-
-
Już się na ten temat rozpisywałem
http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...rz%C3%B3d-2014
Ja poleciałem po całości ... mam LEDy
H7 (mijania), H15 (długie, dzienne, pozycyjne ). H8/11 (przeciwmgielne, zakodowane również jako doświetlające zakręty)
Używam od zeszłej jesieni/zimy)
Jak zmienisz tylko H7 to będą się gryzły barwą z pozycyjnymi ... kiepsko to wygląda wtedyOstatnio edytowany przez multimax; 711.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ikar94 Zobacz wpisoctavię z soczewka na zwykłej żarówce bez paska ledowego do dziennychOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz