Brak danych na wyświetlaczu MFA (komunikat " Brak wpisów")

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • renegat207
    Classic
    • 2020
    • 4
    • Octavia III (5E3)
    • AVU 1.6 MPI 102 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Brak danych na wyświetlaczu MFA (komunikat " Brak wpisów")

Witam wszystkich od kilku dni jestem użytkownikiem Skody Octavii wer. III i nurtuje mnie taki dylemat, że na środkowym wyświetlaczu pomiędzy zegarami nie wyświetla spalania ani prędkości jazdy i wyświetla komunikat brak wpisów. Dodam,że w aucie jest tempomat i kierownica multifunkcyjna natomiast prawa manetka ta od wycieraczek nie posiada tzw. kołyski do przerzucania opcji.
    Powiedzcie czy tak ma być?
    Dane o spalaniu, zasięgu itp, są wyświetlane ale na wyświetlaczu centralnym od radia. Próbowałem różnych opcji z instrukcji obsługi ale żadna nie działa. W instrukcji jest mowa o prawej manetce z przyciskami u mnie takiej nie ma.
    Pytanie do znawców tematu czy da się doposażyć auto dodając prawą manetkę (jeśli prawa i lewa są rozdzielne) i np. aktywacja VCDS.
    Zdjęcie licznika
    Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

Jeśli napisałem temat w nieodpowiednim dziale proszę mod. o przeniesienie.
    Ostatnio edytowany przez renegat207; 50479.
  • SQT
    Drive
    • 2017
    • 57
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

naciskasz na przycisk z prawej strony na multifunckji i cofasz się do wyboru menu, pokrętłem prawym wybierasz i potem przez naciśnięcie zatwierdzasz gdzie chcesz wejść.

Komentarz

• renegat207
      Classic
      • 2020
      • 4
      • Octavia III (5E3)
      • AVU 1.6 MPI 102 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Ok .Dzięki za odpowiedź. Jutro sprawdzę czy zadziała.

Komentarz

• SQT
        Drive
        • 2017
        • 57
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Żeby nie było niedomówień, zaznaczyłem przycisk na kierownicy który cofa się do "menu" a pokrętłem przerzucasz karty i to co cie interesuje wchodzisz. Po wejściu do danej funkcji, znowu możesz kręcić i przełączać spalanie średnie, chwilowe itd.

Bez tytułu.jpg
        Ostatnio edytowany przez SQT; 43239.

Komentarz

• renegat207
          Classic
          • 2020
          • 4
          • Octavia III (5E3)
          • AVU 1.6 MPI 102 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Super, dziś już wszystko ustawione i działa jak należy. Dziękuję Ci SQT za pomoc.
          Swoją drogą wychodzi na to, że jeśli była kierownica multi w aucie i tempomat to prawa manetka z tzw. przyciskiem kołyskowym nie występowała. Po zdjęciach widać, że te manetki są nie rozłączne.

Komentarz

• SQT
            Drive
            • 2017
            • 57
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dokładnie tak jak mówisz. Nie ma w sumie sensu, a i nie wiem czy w ogóle taka konfiguracja by ruszyła bo zakodowaniu.

Komentarz

Pracuję...