Montował ktoś może taki gotowy zestaw od fajfrendow?
https://pl.aliexpress.com/item/4000318033293.html
wygląda wszystko na ok, ale nie ma opinii
System oszczegania martwy punkt
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpis
mozesz robic na org wkładach, lub na lampkach, wszysto zalezy od tego jakie masz zdolnosci, jak tanio kupisz graty i jakiego efektu oczekujesz i zasób PLN
powoli będę sobie kompletował graty, patrzyłem to na Ali można kupić calu gotowy zestaw do montażu - wyglada na ori. A panowie pytanie jak jest z instalacją. Rozumiem, że kodowanie. Jest wymagana jakaś kalibracja? Jest jakaś ochrona komponentów w tych częściach?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wisniaman Zobacz wpis
Coś tanio, bo jeden radar to koszt od 400 w górę
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wisniaman Zobacz wpis
Jaki szacunkowy koszt?
Same szkła luster kosztowały 600 PLN
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpis
500-600zł
Zostaw komentarz:
-
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisW swoim SS3 zrobiłem W oryginale i jestem zadowolony.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisKOMAND1306 wiąże się to z dołozeniem czujników oraz wymianą szkieł lusterek nie zapominając o elektryce
Zostaw komentarz:
-
-
KOMAND1306 wiąże się to z dołozeniem czujników oraz wymianą szkieł lusterek nie zapominając o elektryce
Zostaw komentarz:
-
-
Weryfikacja na żywo pokazała że autko nie ma tego asystenta.
Więc albo dołożenie oryginału co jest sporym wydatkiem , albo tańsza opcja z alieexpres , choć nie wiem czy to naprawdę będzie miało taki zasięg jak żółtki piszą. Lub po prostu sobie odpuścić . Nie jest to niezbędne do jazdy.
Zostaw komentarz:
-
-
Blind spot nie wykorzystuje czujników tylko ma dwa radary za zderzakiem po jednym z każdej strony i fizycznie z zewnątrz ich nie widać ( kolega wyżej już podlinkował temat i tam było to wyjaśnione ) . Najprościej sprawdź w menu asystentów czy go posiadasz .
Obejrzyj ten film to sobie uświadomisz jak to jest montowane :
Zostaw komentarz:
-
-
No właśnie w tylnym zderzaku jest 6 czujników , a na wizualizacji radia jest pokazane 4. Nie wiem czy mam się sugerować tym faktem że system blind spot jest zainstalowany na pokładzie ?
Zostaw komentarz:
-
-
Jest w Octavii - https://forum.octaviaclub.pl/forum/o...-traffic-alert
ze schematami niestety nie pomogę
Zostaw komentarz:
-
-
System oszczegania martwy punkt
Witam.
Mam pytanie.
Czy w O III FL były montowane czujniki oszczegawcze martwego punktu ? W golfie widziałem kiedyś coś takiego ale pytanie czy skoda do Octavi też ?
Jeśli tak to ma ktoś jakieś namiary na schemat elektryczny tego systemu ?Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: