O3 Zmiana radio Blues na Swing

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dafydd
    Classic
    • 2019
    • 1
    • Superb III (3V3)

O3 Zmiana radio Blues na Swing

Cześć,

w Octavia 3 z 2013, wersja podstawowa, Acitve z radiem Blues - najprostsze, bez CD i kart SD - chciałbym zmienić je na radio Swing tak by mieć możliwość rozmów przez Bluetooth.

Aktualne radio:
    blues_mono.png

W związku z tym mam kilka pytań
    1. widziałem wersje Swing z przyciskiem "Mute" albo "Phone" na panelu. Rozumiem, że wariant z "Phone" posiada Bluetooth a "Mute" nie?
    Widziałem warianty Phone - 5E0 035 875 oraz Mute - 5E0 035 887
    swing_phone_mono.pngswing_mute_mono.png

2.Czy radio Swing posiada mikrofon czy trzeba może instalować koło lampki i ciągnać kabel do radia? Jakaś wtyczka/piny?
    3. Czy radio do wymiany z Blues wymaga czegoś więcej? Jakieś wiązki/przewody itp?
    4. Czy radio Swing po montażu zadziała czy wymagane jest jakieś kodowanie/adaptacje itp?
    5. W sumie najważniejsze, czy radio win posiada ochronę Component Protection?

6. Czy radio z kolorowym wyświetlaczem podejdzie, np takie: 5E0035867B (Mute) albo 5E0035871 (Phone) do Skody z 2013?
    Chodzi o kształy, wymairy jak i o wspomniane wyżej kwestie.
    swing_phone_color.pngswing_mute_color.png

Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Ostatnio edytowany przez dafydd; 49995.
  • jasiek2905
    Rider
    • 2012
    • 264
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Wtyczki są takie same, mikrofon trzeba dołożyć, ochronę komponentu usunąć online i załadować adaptacje (plik CSV i HEX) ze starego radia bo nie które funkcje są ustawiane z poziomu radia i mogłyby nie działać.

Komentarz

Pracuję...