gdzie zadać - na jakiego maila pytanie do Skody aby od źródła ktoś udzielił info co kryje sie pod dodatkowym wyposażeniem -sportowe zawieszenie- chyba ze ktoś posiada sprawdzone info
I jesZcze jedno bo w O3 jest podobno inny system serwisowy, myślicie ze bedzie mozna pózniej włączyć np.corner-y w halogench ?
Jest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD
Bogol, jak pytałem w salonie, to sprzedawca powiedział, że "sportowe zawieszenie" to nic innego, jak sprężyny obniżające auto w stosunku do serii o jakieś 15-20mm, w zależności od silnika.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Bogol, to zapewne jest to co w O2FL czyli sprężyny z RSa + do tego amorki ale tego drugiego nie jestem pewien.
A co do Cornerów to pewnie z czasem coś będzie można włączyć ale narazie to za wcześnie na jakiekolwiek dywagacje.
Bogol, Tony065, według danych sportowe zawieszenie obniża auto o 15 mm.
Rozumiem, że przez inny "system serwisowy" chodzi Ci o doposażanie auta w ASO?
Co do późniejszego doposażania auta to rozwiązanie to nazywa się SWaP. Czyli funkcja umożliwiająca elektroniczne doposażenie po zakończeniu produkcji (jako akcesorium, wyposażenie).
Elementy nią objęte to:
- Tempomat
- Funkcja wykrywania zmęczenia
- Wybór profilu jazdy
- Nawigacja satelitarna Amundsen lub Columbus (w zależności od wyposażenia podstawowego)
- Aktualizacja map do nawigacji
- Obsługa głosowa
Na liście nie ma tej opcji, więc z "cornerami" może nie być tak prosto. W O2 nie jest tak czasem, że nie wszystkie reflektory halogenów to obsługują i są potrzebne z odpowiednią homologacją? W O3 Ambition dopłata do CORNER jest 450 zł, a do CORNER Black 550 zł, a do po prostu BLACK tylko 100 zł, więc chyba inny jest też sam reflektor.
Aha, puki jeszcze pamiętam. W pakiecie na bezdroża nie będzie już osłony stalowej pod slinik. Będzie cały zestaw osłon, silnik boki i tył auta, ale z tworzyw sztucznych.
Bogol, to lista ze szkolenia produktowego. Oficjalna. To są elementy, które są objęte SWaP. Można po odebraniu auta je odblokować/uruchomić/dołożyć w ASO.
No to jak w O2FL był jeden halogen i wystarczyło odblokować w sofcie to są duże szanse, że bedzie tak samo. Ale gwarancji nigdy nie ma. Zawsze możesz mieć sterownik centralnej elektryki, który tego nie obsługuje i wtedy właśnie jego wymiana wyjdzie podobnie co dopłata do cornerów. Loteria, zależna od konkretnego wyposażenia auta - wiadomo, im bogatsza wersja tym lepszy sterownik.
Light Assistant z czujnikiem deszczu (COMING HOME, LEAVING HOME, TUNNEL LIGHT)
Przednie reflektory przeciwmgłowe "Black"
Reflektory bi-ksenonowe + AFS z LED z funkcją dynamicznego oświetlania zakrętów wraz ze spryskiwaczami reflektorów przednich
Tylne światła w technologii LED
Alarm z funkcją monitorowania wnętrza, czujnikiem przechyłu (2 składane kluczyki)
Oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu
Pakiet Sun and Pack (pokrywa bagażnika wraz z siatką, roleta przeciwsłoneczna szyby pokrywy bagażnika)
Podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej
Wycieraczka tylnej szyby AERO
3-ramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio+telefon) z małym pakietem skórzanym
Podgrzewane fotele przednie
Maxi-DOT z kolorowym wyświetlaczem
Podgrzewana przednia szyba
Przygotowanie pod telefon GSM (z obsługą głosową, bez połączenia z anteną zewnętrzną, bez "Phone box" - bez wzmacniania
sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth)
Zapasowe koło stalowe dojazdowe, podnośnik, klucz, bez zestawu naprawczego
Tylna część foteli przednich obita skórą ekologiczną - dla Elegance
Pakiet Chrom
więc sterownik raczej musi być konkretny
Bogol, no to jak już zaklepana, to trzeba będzie sprawdzić po odbiorze
Ale IMO jak jest Light assist i bi-xenon z AFS to i sterownik powinien byc dobry.
Dopisz dla potomności jak przetestujesz. Bo inni też mogą mieć taki dylemat.
Witam
Jak odbierzesz i się uda uruchomić Cornery to daj znać bo biore podobnie wyposażonego elegance z silnikiem 1.4 i też bym sobie tą funkcję uruchomił. Jaki kolor wybrałeś?
No to chyba ja szybciej bede wiedział czy cornery da się właczyć bo moja ma produkcję na 16 tydzień (to chyba przyszły tydzień) i pewnie koło 25-26 będzie odbiór.
Gdzie mozna znalezc info o grzanej szybie od 45 tygodnia? To dla mnie must-have ale i tak czekam na kombi wiec jesli sie tylko pojawi od tego 45 tygodnia to nie powinno robic roznicy
jeździłem w środe 1,4 tsi i bardzo mi sie podobało
Dwa minusy to:
Głośne zawieszenie z tyłu ( jakoś dziwnie dudni na dziurach ;/)
I ten nieszczęsny system start-stop, moim zdaniem tragedia :szeroki_usmiech jak odpala to tak strasznie szarpie silnikiem ;/ bałem sie że coś sie zaraz urwie
Cała jazda bardzo pozytywnie zwłaszcza że pani która mi prezentowała auto była w mini :diabelski_usmiech
Zamówiona 10 dni temu.
Przewidywany termin produkcji 20tydzień- chociaż wołabym poczekać dwa tygodnie i pozbyć się Start/Stop
Witam kolego to może będzie tak jak byś wolał, bo ja dzisiaj się dowiedziałem że moja została przesunięta z 16 na 18 tydzień produkcji. Także może i w twoim przypadku będzie taka obsuwa
Pozdrawiam
witam,
a zamawiał ktoś z was pakiet chrom? bo po prawie miesiącu od zamówienia dostałem info od dealera, że skoda zaprzestała produkcji tego dodatku.. czy jest to możliwe czy dealer coś ściemnia?
Ja zamówiłem i też coś dziwnego się dzieje z zamówieniem, przesunięte z 20 tyg na 24 tyg, a w tym tygodniu zniknął planowy termin produkcji całkowicie.
Ta informacja potwierdzona ? zamówiłeś też pakiet chrom ? i co w takie sytuacji z twoim zamówieniem ?
[ Dodano: Wto 07 Maj, 13 15:27 ]
Według moich info pakiet chrom miał od 22tygodnia wejść do standardu dla większości wersji wyposażenia, po tym jak zostanie wycofany start-stop.
tak, zamawiałem chrom, a czy informacja potwierdzona to staram się właśnie ustalić czy ktoś jeszcze dostał takie info.. daj znać jak będziesz coś wiedział odnośnie Twojego zamówienia. Co do rozwiązania to myślę, że po prostu zjadą te 500zł z ceny i tyle, a szkoda, bo to w sumie fajny dodatek, szczególnie przy czarnym samochodzie.
Witam koledzy
W przyszłym tygodniu się okaże czy pakiet chrom jest w ofercie bo moja O3 jest już w Polsce i do przyszłego tygodnia powinna być na miejscu. Moja zamówiona 22 marca i też z pakietem chrom, miała być na produkcji w pierwszej wersji w 16 tyg. później przesunęli na 18 tydz. a teraz wychodzi że zjechała koło 17 tygodnia
Z tego co koledze powiedzieli to wychodzi ze pakiet chrom był, ale juz go nie będzie. Ja osobiście widziałem w salonie z pakietem chrom.
Problem jakiś ewidetnie jest, bo mój dealer tez sygnalizuje opóźnienie w produkcji wskazując jako przyczynę pakiet chrom, przy czym nic nie mówił ze został on wycofany. Mało tego z oficjalnego info przesylanego do salonów wiem ze pakiet chrom miał być na stałe w wyposażeniu
Komentarz