gomar, Polo 6N1, 1.0 50KM to muł nad muły, ale mało pali. Od zakupu wymieniłem świece i olej, spalanie jak w podpisie. Jestem zadowolony, idealnie nadaje się na dojazdy do pracy i szkoły. Pomyśl też nad tym, że auto po pewnym czasie będziesz chciał sprzedać, Polówki dobrze trzymają wartość.
Pakiet serwisowy (dodatkowa gwarancja), czy warto?
Zwiń
X
-
Pakiet serwisowy (dodatkowa gwarancja), czy warto?
Podczas konfigurowania O3 praktycznie bez zastanawiania założyłem że kupię dodatkową gwarancję na 60 000 km (koszt 1250 zł.). Ale z czasem mam coraz więcej wątpliwości. Czy faktycznie może się przydać? Czy nie lepiej za tą kwotą "namacalnie" doposażyć auto (np. system audio, etc.)? Chcę poznać wasze opinie więc zakładam ankietę.
Dodam że moje 03 będzie z silnikiem 1.8 TSI Elegance + skrzynia manual, rocznie przejeżdżam około 15k. Spotkałem wiele opinii że za 60k nic się z autem nie stanie, a podstawowe usterki da się wyłapać w standardowym dwuletnim okresie gwarancji. Ale czy z waszego doświadczenia faktycznie tak jest?O3 1.8 TSI Blue Race
-
-
Przy obecnej jakości produkcji części, planowanym postarzaniu, nazbyt szybkim projektowaniu nowych modeli. I projektowaniu rozwiązań przez nowoczesnych, młodych i niedoświadczonych inżynierów wyposażonych w więdzę czysto komputerową - na zasadzie, komputer nigdy się nie myli - oraz oczywiście przy takim stopniu pokomplikowania obecnych aut - myślę, że taka gwarancja coraz częściej może się przydać. Pod warunkiem, że nie ma tam jakiś dziwnych wykluczeń typu, nie dotyczy turbiny, układu przeniesienia napędu, skrzyni biegów czy układu kierowniczego, albo elementów gumowych, albo elementów ruchomych silnika czy coś :wink:Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsTakowe dokupienie gwarancji można nabyć tylko zaraz przy kupnie auta? Czy można to zrobić jeszcze w jakimś odstępie czasowym?O3 1.8 TSI Blue Race
Komentarz
-
-
Bierz nie zastanawiaj się,ojcu tydzień temu po roku uzytkowania octy II Fl poszła spręzarka klimy, zrobili na gwarancji fabrycznej, jak wiadomo auta teraz dziadowskie robią i powoli zmierzamy do tego,że 100 tys. km będzie przebiegiem nieosiągalnym dla nowoczesnych aut. Przy kwocie jąką płacisz za auto te parę zlotych to mała kropelka
Komentarz
-
-
Hmm u mnie była inna sprawa: Jako że kupowałem 2gą nową OII to miałem kupon ze Skody:
- albo 1500 taniej od końcowej ceny za nowego albo 120 000 km i 4 lata pełnej gwarancji Skodowskiej (mam to wbite w KS) - nie jest to żadne ubezpieczenie - specjalnie wypytywałem o szczegóły - mam nadzieję, że nie będę musiał korzystać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoGwarancję to chyba najpóźniej w chwili odbioru auta, a ubezpieczenie gwarancyjne to można po zakupie.ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720Hmm u mnie była inna sprawa: Jako że kupowałem 2gą nową OII to miałem kupon ze Skody:
- albo 1500 taniej od końcowej ceny za nowego albo 120 000 km i 4 lata pełnej gwarancji Skodowskiej (mam to wbite w KS) - nie jest to żadne ubezpieczenie - specjalnie wypytywałem o szczegóły - mam nadzieję, że nie będę musiał korzystać.
Komentarz
-
-
Na naszym profilu FB właśnie ktoś się żalił, że korzystał dwu-krotnie z tego dodatkowego ubezpieczenia i niestety TU mu odrzucało. Więc z pewnością lepsze rozszerzenie gwarancji.
W skrócie problemy elektryczne, prawdopodobnie z zestawem wskaźników. TU odrzuciło, ze względu na rzekome działanie czynnika zewnętrznego - wody. Ale może po prostu kolejny klient, który zbyt łatwo się dawał spławić. Bo gdzie w instrukcji jest napisane, że autem można tylko w piękne słoneczne dni jeździć?Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Ja jestem za pakietem serwisowym. Jeżdżę tyle, że wystarczy mi na 60 000 km. Kwota do zapłaty relatywnie do tego co można zyskać jest niewielka. W ASO generalnie każda naprawa przynajmniej tyle by kosztowała. Z takim rozszerzeniem masz spokojną głowę.O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Soją Octavię zamówiłem z pakietem dodatkowej gwarancji.
Kolega, który wypatrzył fabię stojącą w salonie i chciał ją wziąć z dodatkową gwarancją usłyszał, że musi poczekać 2 dni, aż sprawdzą "coś" w systemie. Nie wiem co sprawdzali, ale może auta z taką gwarancją przechodzą dodatkowe testy itp.
No bo dlaczego od razu nie chcieli mu dać dodatkowej gwarancji?
Według mnie jak najbardziej warto.
Komentarz
-
-
Kolego, dzięki pakietowi za 1250 zł masz dodatkowe 2 lata ochrony. Jeśli mieli by psuć tak jak Ty zakładasz to popsują przeciągu 2 lat tak samo. Jakby nie było za tę kasę masz całe 2 lata więcej bezpieczeństwa. Niech się popsuje komputer, elektryka (a nie ma co ukrywać że w nowoczesnych samochodach to się najczęściej psuje) to bujaj się z problemem. Mając tę gwarancję licz na to że po 3,5 roku Ci się zepsują- wymienią lub naprawią i będzie jak nowe.O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekb1chciał ją wziąć z dodatkową gwarancją usłyszał, że musi poczekać 2 dni, aż sprawdzą "coś" w systemie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoAle w VW to nie jest gwarancja tylko ubezpieczenie.
Komentarz
-
-
No rzeczywiście:
Gwarantowane przez producenta przedłużenie ochrony samochodu po upływie dwuletniej Gwarancji Volkswagena w dobrej cenie.
Pełen zakres świadczeń, bez wyjątków.
Naprawy z wykorzystaniem oryginalnych części u wszystkich Partnerów Serwisowych Volkswagen w całej Europie.
Wyższa wartość samochodu przy odsprzedaży dzięki przywiązaniu Volkswagen Safe+ do samochodu.
Różnorodne możliwości kombinacji okresu i przebiegu objętego ochroną.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiDi01Kolego, dzięki pakietowi za 1250 zł masz dodatkowe 2 lata ochrony.
Zamieszczone przez BiDi01Mając tę gwarancję licz na to że po 3,5 roku Ci się zepsują- wymienią lub naprawią i będzie jak nowe.
Zresztą - nie zamierzam w ogóle do nich jeździć. Olej zmienię po 1.5 roku u normalnego mechanika - te pół roku gwarancji odżałuję.
Komentarz
-
-
Jak odbierałem swoją to mi sprzedawca też powiedział, że wykupienie dodatkowej gwarancji wymaga dosłania od importera dodatkowych dokumentów itd, ale polecał dokupienie ubezpieczenia zamiast wydłużonej gwarancji. Przypuszczam, że ani jedno ani drugie sprawy nie rozwiązuje, bo ASO wykorzysta każdą możliwość, żeby tego nie uznać.
Z własnego doświadczenia z Fiat Auto Poland wiem, że zgłaszać każdą nawet najgłupszą rzecz, pilnować, żeby było zapisane w systemie, a jeżeli serwisant twierdzi, że on nie widzi problemu albo TTTM, to domagać się notatki służbowej z odpowiedzią na zgłaszany problem. Niestety mechanik w ASO zwykle wie tyle ile mu powiedzą na szkoleniu (ci co coś potrafią uciekają do niezależnych serwisów), więc stara się spławić klienta.
W Fiacie Linea 3 miesiące po gwarancji rozsypał się alternator (zgłaszane 3-krotnie w ciągu około roku wycie z przodu, zwłaszcza jak było wilgotno), zgłoszenia zapisywane w systemie, potem pisemko do FAP i za dwa dni dzwonił kierownik serwisu z przeprosinami - zwrot pieniędzy za alternator na podstawie faktury z niezależnego zakładu.
WNIOSEK: jak ktoś ma coś napisać na nasze zgłoszenie to się najpierw zastanowi co pisze.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez tomekb1chciał ją wziąć z dodatkową gwarancją usłyszał, że musi poczekać 2 dni, aż sprawdzą "coś" w systemieET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
Komentarz