Nowe Tapicerki w O3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • se7en86
    Drive
    • 2012
    • 43

Nowe Tapicerki w O3

Tomasz73, za 1 zł masz przegląd i w tym roku zmianę opon byłem rok temu i 1 zł kosztuje przegląd, a potem Ci mówią ile by kosztowało w ASO zrobienie tego co niby jest do zrobienia :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 19:36 ]
    pssssyyyyyyk Kasztelan niepasteryzowany
    Był:
    Seat Toledo 1,9 TD
    Renault Clio 1,9 dTi
    Rover 75 2.0 CDT
    Jest
    Octavia 1,9 TDI L&K
  • Bogol
    Drive
    • 2010
    • 99

Nowe Tapicerki w O3

Pojawił sie uaktualniony konfigurator O3 na skoda.pl.

Mam wrażenie ze dla Elegance - czarna tapicerka został zmieniona, ktoś zwrócił uwagę ?
    Jest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
    Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
    Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD

Komentarz

• polrob
      Rider
      • 2013
      • 535
      • Superb III (3V3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

to chyba jakiś błąd bo wygląda identycznie jak dla wersji activ, a beżowa jest taka sama jak dotychczasowa
      jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• Przem78
        Rider
        • 2013
        • 561

Bogol, Cześć, ja mam wrażenie, że zrobili lepsze zdjęcie środka/tapicerki i przez to może wyglądać na inną. porównałem ze swoją i jakoś nie widzę różnicy co nie zmienia faktu, że w active wygląda BARDZO podobnie :wink:

edit: dzisiaj porobiłem różne zdjęcia swojej tapicerki (elegance) i faktycznie ta w konfiguratorze jest inna u mnie "kropki" są czarno/szare a tu widać dużo jaśniejsze
        Pozdr. Przemek

Komentarz

• msz07
          Drive
          • 2013
          • 54

A ja ostro się wkurzyłem.
          Mianowicie jak planowałem zakup auta to w konfiguratorze był pakiet chrom.
          Oczywiście jak się zdecydowałem to akurat go wycofali ......... nie mogłem tego przeżyć, bo bardzo mi na nim zależało.
          Teraz znowu się pojawił a ja już złożyłem zamówienie.
          Dzisiaj dzwoniłem do sprzedawcy i pytałem czy da się go jeszcze dołożyć.......powiedział że postara się zadziałać i jest duża szansa ze się uda :0
          Umówiłem się z nim, że we wtorek wpadnię do salonu żeby to załatwić.
          Może ktoś miał już podobne przygody z doposażeniem po złożeniu zamówienia???
          Jak myślicie, da się, czy się nie da????

Dodam tylko, że produkcja mojej Octavki przewidziana jest na ostatni tydzień sierpnia, 34 albo 35 tydzień.

Komentarz

• 2.0-16v Michał
            RS
            • 2013
            • 4038
            • Octavia III (5E3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM
            • CHZD 1.0 TSI 115 KM

wydaje mi się że się da to zmienić a nawet są 100% szanse na to. wszystko zależy jak zadziała sprzedawca
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
            przedstawiam smerfetke

Komentarz

• msz07
              Drive
              • 2013
              • 54

No mam nadzieję ....... teraz cały weekend bedę siedział i o tym myślał. Niby taka pierdoła, a spać nie daje

Komentarz

• Przem78
                Rider
                • 2013
                • 561

Zamieszczone przez msz07
                No mam nadzieję
                Ja dokładałem jakieś pierdoły 3 tyg po złożeniu zamówienia, w 4 tyg wpadłem na pomysł, że może jeszcze się przyda koło zapasowe i podjechałem do salonu i co i się dało tylko, że sprzedawca musiał zadzwonić do Poznania i to już z ich poziomu było zmieniane w systemie.
                Pozdr. Przemek

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                  RS
                  • 2013
                  • 4038
                  • Octavia III (5E3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM
                  • CHZD 1.0 TSI 115 KM

spokojnie da rade to załatwić. Nic się nie martw :wink:
                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                  przedstawiam smerfetke

Komentarz

• Bogol
                    Drive
                    • 2010
                    • 99

Da radę, ja mieszałem w zamówieniu kilka razy....

Nie wiem co dokładnie zamówiłes, ale pojawił sie pakiet dynamic:
                    - sportowe fotele (jakimś RS3)
                    - trojramiena kiera
                    - spojler na tylna klape

Tylko 1000zl do Elegance, NAPRAWDĘ warto.

Komentarz

• msz07
                      Drive
                      • 2013
                      • 54

No to trochę mnie uspokoiliście. Teraz jak jeszcze ten chromik dojdzie to już będzie taka jak sobie wymarzyłem
                      i jeszcze jedno ..... przy okazji. Proszę o jednoznaczną odpowiedz. Czy w wersji elegance + pakiet amazing dla eleganca są składane elektrycznie lusterka boczne i czy one składają się po zamknięciu samochodu z pilota, czy jest jakiś przycisk, którym każdorazowo trzeba to robić ?

Komentarz

• Przem78
                        Rider
                        • 2013
                        • 561

Zamieszczone przez msz07
                        Czy w wersji elegance + pakiet amazing dla eleganca są składane elektrycznie lusterka boczne i czy one składają się po zamknięciu samochodu z pilota,
                        Tak a rozkładają się po przekręceniu kluczyka do kontrolek. IMO przy złożonych lusterkach podświetlenie nie wiele daje :twisted:
                        Pozdr. Przemek

Komentarz

• msz07
                          Drive
                          • 2013
                          • 54

Bogol. A tego pakietu w konfiguratoże nie widziałem ????
                          Kierownice trójramienną i tak dobrałem, to tylko 100 PLN, te siedzenia średnio mi leżą bo wziąłem skórę + materiał, a przy tych nowych nie ma takiej opcji.
                          kiedyś któryś ze sprzedawców powiedział mi, że w 1.8 elegance jest jakiś mały spoiler na klapie bagażnika ale nie wiem czy to prawda.

Komentarz

• polrob
                            Rider
                            • 2013
                            • 535
                            • Superb III (3V3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez msz07
                            Bogol. A tego pakietu w konfiguratoże nie widziałem ????
                            Kierownice trójramienną i tak dobrałem, to tylko 100 PLN, te siedzenia średnio mi leżą bo wziąłem skórę + materiał, a przy tych nowych nie ma takiej opcji.
                            kiedyś któryś ze sprzedawców powiedział mi, że w 1.8 elegance jest jakiś mały spoiler na klapie bagażnika ale nie wiem czy to prawda.
                            Dzisiaj się już pojawił w konfiguratorze ten pakiet. Tak 1.8 ma w std ten spojlerek.
                            jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• msz07
                              Drive
                              • 2013
                              • 54

No właśnie ..... skoro spojlerek jest, a kiera tylko 100 PLN, to wychodzi że dopłata jest tylko do siedzęń.

Komentarz

• Bomber
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 226

Spojlerek - dołożenie w późniejszym czasie bez zniżek kosztuje 800 pln z lakierowaniem i założeniem przez ASO więc jak doszło w konfiguratorze to warto.
                                Pozdrawiam,

Bomber

Komentarz

• msz07
                                  Drive
                                  • 2013
                                  • 54

No tak. Tylko w moim przypadku podobno w 1.8 spjler już jest ...

Komentarz

• Bogol
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 99

Tak, juz jest w 1.8 jako jedynej wersji spojler w standardzie.

Ale biorąc na dziś najmocniejszy silnik, zdecydowanie wolałbym mieć materialowa tapicerke ale z porządnym trzymaniem bocznym, bo przy tym silniku będziesz latał po zakretach jak worek ziemniaków.

W O2 FL miałem pakiet dynamic, i razem z tylnym( w 1.8 nie będzie problemu) zawieszeniem to dwie rzeczy które mi brakuje w mojej O3. Siedzenia jak dla mnie bardziej kanapowe a trzymanie boczne dziala jak juz wejdziesz w polowe zakretu, więc nie czuje wcale auta przez to.

Niestety, jak ja zamawialem to pakiet dynamic sprawiał zaklopotanie na twarzy pracownikow w salonie, bo nawet nie wiedzieli czy wejdzie...

Komentarz

• michalek1912
                                      Ambiente
                                      • 2013
                                      • 113

Ciekawe czy będzie można w przyszłości kupić fotele z pakietu dynamic...
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70887

Komentarz

• msz07
                                        Drive
                                        • 2013
                                        • 54

No tak ale zwróćcie uwagę na tą glupiznę .........
                                        Pakiet dynamic kosztuje 1000. Niby niwiele za siedzenia, kiere i spoiler ale .............

Ja na przykład w wersji 1.8 ten spojler na klapie już mam w standarcie (wiec płacę za coś co już mam) ...............
                                        Kierownica - z tego co czytam i na logikę biorę to większość ludzi w elegancie dopłaca 100 PLN i ma trójramienna, z pełną obsługą (radio, telefon). Ja tak zrobiłem ........ a w pakiecie dają mi bez obsługi multimediów, wiec znowu 100 PLN muszę wydać.

Na koniec okazuje się, że dostaję tylko 1 rzecz , a mianowicie siedzenia, spoiler już mam (może dadzą mi drugi, jakby co , a za kierownice i tak muszę dopłacić, bo dali bez multimediów.

Komentarz

• Bogol
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 99

No tak, ale spojler jest tylko w 1.8, do pozostałych silników za ten 1tys dostajesz spojler, siedzenia.

Zreszta, widziałem różnice w siedzeniach dynamic Vs normal w 02FL, widzę jak sie siedzi teraz w O3, i dałbym wiecej niż 1000zl za same choćby fotele.

Co z tego ze zawias lepszy, kierownica sportowa, jak nie czujesz auta, każde przeciązenie oszukuje twoje ciało co sie dzieje z autem, bo ono sie trzyma-ale ty sie przesuwasz.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 7723
                                            • Volkswagen
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Bogol
                                            Co z tego ze zawias lepszy,
                                            niby w stosunku do czego ten zawias lepszy?
                                            bo chyba nie do O2 :roll:
                                            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Bogol
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 99

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                              Zamieszczone przez Bogol
                                              Co z tego ze zawias lepszy,
                                              niby w stosunku do czego ten zawias lepszy?
                                              bo chyba nie do O2 :roll:
                                              W 1.8 będzie miał wielowachacz, zmodernizowany w stosunku do tego z O2

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 7723
                                                • Volkswagen
                                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Bogol
                                                będzie miał wielowachacz
                                                ale na razie są same belki skrętne

jeździłem i IMHO nie podobało mi się

jak będę się miał okazję przejechać RSem, to może zmienię dotychczasową niepochlebną opinię o O3
                                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• msz07
                                                  Drive
                                                  • 2013
                                                  • 54

piotrek_gdy
                                                  Przecież od samego początku w specyfikacji w 1.8 zawieszenie tylne jest wielowahaczowe.
                                                  To między innymi zadecydowało, no nie .......... miało duży wpływ, na wybór wersji auta, na które się decydowałem.
                                                  No i nie żebym się czepiał ale chłopy ........ wielowachacz piszę się przez samo h.

Komentarz

Pracuję...