No jasne, że musisz dostarczyć zdemontowane sprzęgło.
wycieraczka tylnej szyby
Zwiń
X
-
Re: wycieraczka tylnej szyby
Zamieszczone przez brongostandardowa w poprzednich modelach wycieraczkamoje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Nie zawsze była w O1 i O2 . Tu stwierdzili ,że musi być widoczna w cenniku a do liftbacka to niezbędna rzecz.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Jeśli chodzi o wycieraczkę to w mojej akurat jak chyba w każdej II była standardem dla LB. Przydaje mi się ale głównie przy cofaniu jak pada bo akurat przyzwyczajony jestem do częstego korzystania ze środkowego lusterka - oczywiście wspomagająco. natomiast czy bym zapłacił za nią jak była by w opcji 300zł to zależy co mógłbym mieć innego w podobnej cenie. Bo podczas jazdy nigdy nie wycierałem tylnej szyby w czasie deszczu - czyli po prostu nie syfi się.
PS. Jedynie co można było w moim przypadku mieć w opcji to typ wycieraczki areo.
Także jak kto woli. Trzeba na czymś cenę wyjściową obniżyć i każde kilkaset złoty jest istotne. Wiadomo że jak coś jest w standardzie to po prostu za to się płaci. A nie wszyscy lubią płacić za coś czego nie używają potem.
Komentarz
-
-
Wycofali ze standardu bo w mojej ocenie nie ma potrzeby jej montażu.
Jak ktoś jest przyzwyczajony do wcierania tylnej szyby to sobie zamówi. Ja przez ostatnie kilka lat jeździłem sedanami i w ogóle nie widzę potrzeby istnienia tej wycieraczki (zbędny element). Przy takim długim zwisie tylnym szyba się nie brudzi a jedynie jest mokra podczas deszczu (ale to chyba normalne).jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Ponad 3 lata jeździłem sedanem bez wycieraczki tylnej szyby i jakoś problemów nie było.
Też mam bez wycieraczki z tyłu i dla mnie wygląda ładniej, bardziej elegancko
Skoda zaoszczędziła dodatkowe kilka gramów i w razie czego jest extra kasa za dodatek.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Jasne, jak zwykle z tego rodzaju sprawami, każdy ma racje Czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :wink: ja tam używam tylnej wycieraczki przy każdym deszczu, o śniegu nie mówiąc, a wygląd jest tez jak zwykle, kwestią gustu - każdy ma swój i każdy jest OK. Pozdrawiam!Srebrna Ambition plus pakiet Amazing i GSM
Komentarz
-
-
Przez ponad 3 lata jeździłem Fiatem Lineą, gdzie nie było wycieraczki bo to był sedan i przy śniegu faktycznie pomaga ogrzewanie tylnej szyby, a deszcz jest deszczem, a szyba ma spadek więc i woda tak spływaO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Re: wycieraczka tylnej szyby
Zamieszczone przez brongoWitam, własnie zamówiełm nową O3 i jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że standardowa w poprzednich modelach wycieraczka w O3 jest w opcjach. Skąd ta rezygnacja skody z wycieraczki. Jest mało przydatna w O3 czy też jest to okazja do zarobienia extra 300 PLZ.
Komentarz
-
-
Jeździłem ponad 2 lata Cordobą, która jest sedanem i tam czasami by się wycieraczka przydała ale jakoś nie narzekałem na jej brak. W O3 też nie mam wycieraczki bo miałem wybór: brać auto, które jest już gotowe i ma wszystko co chciałem oprócz wycieraczki (akurat jechało już do Poznania) albo zamawiać od nowa ten sam konfig + wycieraczka. Decyzja była prosta.
Nie żałuję bo woda spływa duuuużo lepiej niż w mojej Cordobie czy O1. Oczywiście w zimie przy opadach wycieraczka by się przydała ale jakoś wcześniej sobie poradziłem, to teraz też nie będzie problemu
Komentarz
-
-
Luźne pytanie... Przytrafiła się kolizja (inny kierowca najechał na tył mojego auta) - do wymiany tylny zderzak i klapa bagażnika. Zastanawiam się, czy przy okazji naprawy nie doposażyć auta w tylną wycieraczkę. Czy jest to w ogóle możliwe (inna klapa, inna szyba no i na pewno nowa manetka przy kierownicy plus programowanie), czy warto i ASO będzie mogło/umiało temat ogarnąć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinK.Luźne pytanie... Przytrafiła się kolizja (inny kierowca najechał na tył mojego auta) - do wymiany tylny zderzak i klapa bagażnika. Zastanawiam się, czy przy okazji naprawy nie doposażyć auta w tylną wycieraczkę. Czy jest to w ogóle możliwe (inna klapa, inna szyba no i na pewno nowa manetka przy kierownicy plus programowanie), czy warto i ASO będzie mogło/umiało temat ogarnąć?
różne rzeczy przechodzą
tylko że szyba jak nie poleciała przy dzwonie becalujesz ze swojego portfela
manetka montaż ze swojego portfelakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
A ja jak zwykle po swojemu "podrutuję". Gdybym nie miał tylnej wycieraczki, a "konieczność" zmuszała do wymiany tylnej klapy/szyby, to bym wymienił klapę z szybą na przystosowaną do wycieraczki, nic więcej, a resztę zrobił we własnym zakresie, szczególnie wszystkie sprawy elektryczne łącznie z dokupieniem silniczka, zrobieniem wiązek, poprowadzeniem wężyka, wyłącznika itp.
Oczywiście nie namawiam do takich przeróbek, bo trzeba mieć jakieś rozeznanie w "prądzie", jednak jest to bardzo prosta sprawa, nie warto przepłacać do wyglądu fabrycznego.
Dodam jeszcze, że w przypadku dokładania tylnej wycieraczki trzeba też zmienić istniejącą pompkę spryskiwaczy na taką co pompuje w dwóch kierunkach (w zależności od kierunku obrotów).
Komentarz
-
Komentarz