Retrofitting Active->Ambition->Elegance

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ozon80
    Classic
    • 2016
    • 2

Zamieszczone przez martin78_1978
    (...) Jest na allegro parę rs-ów ,ale co to warte ???

http://allegro.pl/skoda-octavia-rs-1...185007562.html
    Gdyby za 32kzł dałoby się kupić zdrową RS-kę, to pewnie na OCP byłoby ich zatrzęsienie...
  • heiker
    Classic
    • 2013
    • 6

Fima uszczęśliwi mnie O3 w wersji Active. Co prawda będę ją miał około W42, jednak już wiem, że wyposażenie standardowe to za mało. Prawdopodobnie będzie z pakietem Amazing (kierownica skórzana, halogeny, czujniki z tyłu, wyświetlacz MaxiDot, głośniki w tylnych drzwiach), ale i tak jeszcze daleko do standardu w wersji Ambition.

Dlatego już teraz zastanawiam się nad dołożeniem kilku elementów (ukośnie jeszcze elementy przyponiane przez Balck_Dev):

Prostrze w realizacji (przynamniej tak mi się wydaje):
    1. Podłokietnik ze schowkiem i nadmuchem na tył.
    2. Schowek na okulary
    3. Uchwyty na siatki w bagażniku
    4. Wymiana świateł tylnych na LEDowe
    5. Zestaw głośnomówiący bluetooth (Parrot)
    6. Przyciemnione szyby z tyłu
    7. Roleta przeciwsłoneczna na tylnej szybie
    8. Gałka zmiany biegów od Ambition
    9. Schowek pod siedzeniem pasażera

Większe wyzwanie (bo wymaga zmian w komputerze, a na razie brak potwierdzenia, ze w O3 jest to możliwe bez kodu z fabryki):
    10. Zestaw GSM ze wzmocnieniem sygnału
    11. Tempomat
    12. Oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu (jest w innym wątku dyskutowane - Oświetlenie skarpetek )
    13. Kierownica multifunkcyjna
    14. Climatronic z chłodzonym schowkiem

Jak będę dokładał kolejne elementy, to z podzielę się doświadczeniem. Ale że do odbioru samochodu mam jeszcze 11 tygodni, to z chęcią zaczerpnę z Waszego doświadczenia.

Komentarz

• Black_Dev
      Drive
      • 2013
      • 73

Dorzuce od siebie.
      W SB widziałem super roletki tylnich bocznych szybek ( mam takie w Focusie ) i są super.
      Czemu O3 ich nie ma nawet w opcji ?

ps. zapomniales o schowku pod siedzeniem pasażera
      climatronik i chłodzony schowek.

ps będzie to combi czy htb ?
      -----
      O3 - zamówiona...

Komentarz

• heiker
        Classic
        • 2013
        • 6

@Black_Dev - Dzięki za przypomnienie - dodałem w oryginalnym wpisie kursywą.

i chłodzony schowek.
        - to akurat jest w standardzie w Active i Ambition:
        "Climatic - klimatyzacja manualna z chłodzeniem schowka po stronie pasażera z przodu".

Odpowiadając - mam zamówioną wersję htb.

Komentarz

• Przem78
          Rider
          • 2013
          • 561

heiker,

Dokup sobie jeszcze "kosz na odpadki" bardzo fajna sprawa (ja sobie jeszcze 3 domówię na każde drzwi), nie polecam natomiast uchwytu na telefon bo mieści się tam tylko coś rozmiarów 3.5-4', lepiej w to miejsce wsadzić popielniczkę (oczywiście nie na fajki tylko papierki itp.). 3 siatki do bagażnika oraz 2-stronna mata też super sprawa, rewelacyjnie zdają egzamin :!: a no i jak widzę to firmówka więc gniazdo 230V może się przydać (ma być w akcesoriach i koszt niewielki)
          Pozdr. Przemek

Komentarz

• feels3
            Rider
            • 2013
            • 348

Orientuje się ktoś czy do gotowego auta (wyprzedaż modeli z placu) można zamówić w ASO następujące elementy?

- radio Swing (z mp3/CD w schowku)
            - czteroramienna kierownica z małym pakietem skórzanym (bez obsł. radia)
            - pakiet Dynamic (min. fotele, inna tapicerka, spoiler)
            - chromowana gałka zmiany biegów z modeli Ambition

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

1,2 i 4 bez problemu, ale...

To 3 wyrwie Cie finansowo z butow. Na allegro w tej chwili jest caly srodek z O3 RS za 5tys, laczni z kierownica i galka zmiany biegow, boczkami, dywanikimi itd :idea:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

Mnie jako posiadacza O3 Active z tej listy jedyne co mogłoby mnie zainteresować to światła LED z tyłu (koszt 500zł za obie lampy, montaż powinien być b. prosty z tego co widziałem) i może podłokietnik (ale bez nadmuchu bo i tak 90% tras w roku z tyłu nikt nie siedzi. Reszta to dla mnie dodatki dla kogoś kto takich bajerów potrzebuje do życia - dla mnie to zbędny wydatek

Oczywiście życzę powodzenia w modach i czekam na relacje - może samemu mnie coś podkusi

Komentarz

Pracuję...