Zamieszczone przez martin78_1978
Retrofitting Active->Ambition->Elegance
Zwiń
X
-
Retrofitting Active->Ambition->Elegance
Fima uszczęśliwi mnie O3 w wersji Active. Co prawda będę ją miał około W42, jednak już wiem, że wyposażenie standardowe to za mało. Prawdopodobnie będzie z pakietem Amazing (kierownica skórzana, halogeny, czujniki z tyłu, wyświetlacz MaxiDot, głośniki w tylnych drzwiach), ale i tak jeszcze daleko do standardu w wersji Ambition.
Dlatego już teraz zastanawiam się nad dołożeniem kilku elementów (ukośnie jeszcze elementy przyponiane przez Balck_Dev):
Prostrze w realizacji (przynamniej tak mi się wydaje):
1. Podłokietnik ze schowkiem i nadmuchem na tył.
2. Schowek na okulary
3. Uchwyty na siatki w bagażniku
4. Wymiana świateł tylnych na LEDowe
5. Zestaw głośnomówiący bluetooth (Parrot)
6. Przyciemnione szyby z tyłu
7. Roleta przeciwsłoneczna na tylnej szybie
8. Gałka zmiany biegów od Ambition
9. Schowek pod siedzeniem pasażera
Większe wyzwanie (bo wymaga zmian w komputerze, a na razie brak potwierdzenia, ze w O3 jest to możliwe bez kodu z fabryki):
10. Zestaw GSM ze wzmocnieniem sygnału
11. Tempomat
12. Oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu (jest w innym wątku dyskutowane - Oświetlenie skarpetek )
13. Kierownica multifunkcyjna
14. Climatronic z chłodzonym schowkiem
Jak będę dokładał kolejne elementy, to z podzielę się doświadczeniem. Ale że do odbioru samochodu mam jeszcze 11 tygodni, to z chęcią zaczerpnę z Waszego doświadczenia.
-
-
heiker,
Dokup sobie jeszcze "kosz na odpadki" bardzo fajna sprawa (ja sobie jeszcze 3 domówię na każde drzwi), nie polecam natomiast uchwytu na telefon bo mieści się tam tylko coś rozmiarów 3.5-4', lepiej w to miejsce wsadzić popielniczkę (oczywiście nie na fajki tylko papierki itp.). 3 siatki do bagażnika oraz 2-stronna mata też super sprawa, rewelacyjnie zdają egzamin :!: a no i jak widzę to firmówka więc gniazdo 230V może się przydać (ma być w akcesoriach i koszt niewielki)
Komentarz
-
-
Orientuje się ktoś czy do gotowego auta (wyprzedaż modeli z placu) można zamówić w ASO następujące elementy?
- radio Swing (z mp3/CD w schowku)
- czteroramienna kierownica z małym pakietem skórzanym (bez obsł. radia)
- pakiet Dynamic (min. fotele, inna tapicerka, spoiler)
- chromowana gałka zmiany biegów z modeli Ambition
Komentarz
-
-
Mnie jako posiadacza O3 Active z tej listy jedyne co mogłoby mnie zainteresować to światła LED z tyłu (koszt 500zł za obie lampy, montaż powinien być b. prosty z tego co widziałem) i może podłokietnik (ale bez nadmuchu bo i tak 90% tras w roku z tyłu nikt nie siedzi. Reszta to dla mnie dodatki dla kogoś kto takich bajerów potrzebuje do życia - dla mnie to zbędny wydatek
Oczywiście życzę powodzenia w modach i czekam na relacje - może samemu mnie coś podkusi
Komentarz
-
Komentarz