Zmiana konfiguracji gdy auto juz zamowione

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rogal781
    Classic
    • 2016
    • 3

Zamieszczone przez pedros
    - jazda do 4 k obrotów nie bierze oleju w zauwazalny sposób
    - jazda powyżej 130/140 zaczyna się zużycie i im szybciej tym więcej go spala
    - jakość oleju też ma kolosalne znaczenie ( być może odparowalnosc albo właściwości myjace, nie potrafię teraz znaleźć korelacji) najmniej spalało mi
    No czyli niestety "nie ma rady". Tylko Ty też od początku dbasz o motor od środka. Miałeś przykładowo samą trasę autostradową? Jak to wtedy wygląda?
  • fosa
    Classic
    • 2013
    • 38

Witam , czy ktos z Was mial taka sytuacji ze postanowil zmienic cos w konfiguracji podczas gdy auto juz teoretycznie w produkcji , zaliczka wplacona itd. Termin odbioru auta mam na ostatni tydzien wrzesnia i podobno juz nic nie moge zmienic jestem ciekaw jak to u Was wygladalo?

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

nie ma opcji zmiany
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• fosa
        Classic
        • 2013
        • 38

LUKI, chocby nawet zmiany na wiekszy silnik?

Komentarz

• ptaku84
          Drive
          • 2009
          • 93

Gdyby to bylo na poczatku to ok ame teraz to juz watpie. Fabryka Apewne rozpoczela juz produkcje. Trzeba bylo sie szybciej obudzic z tym ze 1.4 bedzie za slabe.

Komentarz

• Prekompilator
            Rider
            • 2013
            • 420

Pytałem o to hipotetycznie, to sprzedawca stwierdził że do pewnego momentu da się zmienić. Zresztą chyba ktoś ma forum to przyrabiał. Ale po deadlinie już nie da rady.

Komentarz

• fosa
              Classic
              • 2013
              • 38

No nic mowi sie trudno Najwyzej jak juz auto przyjdzie powiem ze go nie biore, zwrócą zaliczke a ja zamowie w innym salonie 1.8

Komentarz

• heiker
                Classic
                • 2013
                • 6

Ja mam na 40 tydzień odbiór. Tydzień temu też próbowałem dołożyć pewne dodatki wyposażenia i też mi się nie udało - podobno po tym jak fabryka przyjęła do realizacji nie daje się wprowadzić zmian.

Komentarz

• memcio82
                  Classic
                  • 2013
                  • 8

Najlepiej to zrezygnuj z O3 póki możesz. Powiem szczerze ze wczoraj sam zrezygnowałem z zakupu O3 na który niemal się już zdecydowałem. Ale to tylne zawieszenie strasznie psuje auto. Jest to niedopuszczalne aby waląc taką kasę mieć takie pudło dęte z tyłu. Miałem to przełknąć, ale to co się teraz dzieje w Skodzie woła o pomstę do nieba. Nie wiem - może mój znajomy jest takim pechowcem, który także w tym samym czasie szukał najlepszej oferty zakupu O3, usłyszał w salonie wprost, że jak mu się nie podoba rabat 6,5% przy standardowej wycenie konfiguratora na prawie 92k, to niech idzie gdzie indziej albo nie kupuje.
                  Sprzedawca stwierdził ze sprzedaż Skody idzie dobrze - no i widać im nie zależy. Więc taki tekst to był tylko gwóźdź do trumny. Od dzisiaj rozglądamy się już w salonach VW, u Skody więcej nic nie kupimy.

BTW. Sprzedawca VW dzisiaj rzucił takie info na temat wielowahaczy - a może się komuś przyda - nie wiem ile w tym prawdy, nie znam się technicznie aż tak na zawieszeniu, nie sprawdzałem tego również póki co - ale podobno wielowahacz można sprawdzić sobie samemu - czy auto je ma czy też nie - patrząc na zaciski tylego hamulca. Jeżeli jest to wielowahacz, to będzię on zawsze na godzinie 9 - wymusza to podobno konstrukcja tego zawieszenia. Może ktoś ze specjalistów potwierdzi to info.

Pozdrawiam i życzę powodzenia przyszłym właścicielom O3.
                  yo

Komentarz

• abstinent
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4842
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

można klęknąć na jednym kolanie, schylić się i będzie wiadomo co i jak
                    jeden rzut oka przez 1s
                    no ale to wymaga klęknięcia i ewentualnie przybrudzenia spodni :lol:

powiem że jestem trochę w szoku jeśli chodzi o ten zawias :|

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

@memcio, a nie prosciej to zawieszenie sprawdzic po prostu patrzac pod samochod? przeciez czy to belka czy wielowahaczowe zawieszenie to widac chyba dosc prosto....

ps. jak kupujesz VW to teraz sa upustu na grupy zawodowe - od reki 9% wg salonu Plichta na zadupiu niby w Gdansku, a wlasciwie to przy obwodnicy. Moze mozna cos jeszcze od samego dealera urwac - jakies 5% (moze wiecej, nie wiem), gdyby to sie zsumowalo to byloby ladne 14-15%... ale moze owe 9% juz sie nie sumuje z tym co sie uda dostac od dealera..
                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• tomekb1
                        Rider
                        • 2013
                        • 352

Zamieszczone przez fosa
                        Najwyzej jak juz auto przyjdzie powiem ze go nie biore, zwrócą zaliczke
                        Chyba żartujesz, że zwrócą
                        Pozdrawiam
                        Tomek

Komentarz

• xxxmikey
                          Rider
                          • 2010
                          • 351

Zaliczka przepisami prawa podlega zwrotowi. A warunki jej zwrotu są opisane dokładnie w zamówieniu.
                          Moja toczka -> tu

Komentarz

• tomekb1
                            Rider
                            • 2013
                            • 352

Zamieszczone przez xxxmikey
                            Zaliczka przepisami prawa podlega zwrotowi. A warunki jej zwrotu są opisane dokładnie w zamówieniu.
                            W moim jest napisnae tak:

"W razie braku możliwości dostarczenia Kupującemu samochodu w uzgodnionym terminie (...) Kupującemu przysługuje zwrot zaliczki ..."

I tylko tyle na temat zwrotu. W przypadku kolegi ten warunek chyba nie jest spełniony.

[ Dodano: Czw 15 Sie, 13 17:08 ]
                            Zamieszczone przez memcio82
                            Najlepiej to zrezygnuj z O3 póki możesz. Powiem szczerze ze wczoraj sam zrezygnowałem z zakupu O3 na który niemal się już zdecydowałem. Ale to tylne zawieszenie strasznie psuje auto. Jest to niedopuszczalne aby waląc taką kasę mieć takie pudło dęte z tyłu.
                            W twojej O1 jest ciszej ? Masz inne zawieszenie? Ile kosztowała 01 jako nowa? Pewnie cena 01 przeliczona przez współczynnik inflacji w ciągu wszystkich lat była by zbliżona do ceny 03. Czyli tez wywalona kupa kasy na pudło dęte z tyłu.
                            Pozdrawiam
                            Tomek

Komentarz

• xxxmikey
                              Rider
                              • 2010
                              • 351

Zaliczka, w przeciwieństwie do zadatku, podlega zwrotowi. Z reguły w jej nominalnej wartości. Do tej pory w zamówieniach zapis mówił, że dealer może zwrócić zaliczkę w ciągu dwóch tygodni po sprzedaży samochodu będącego przedmiotem zamówienia innemu klientowi, jednak w okresie nie przekraczającym pół roku.
                              Moja toczka -> tu

Komentarz

• fosa
                                Classic
                                • 2013
                                • 38

xxxmikey, dokladnie..jesli auto sprzeda sie innej osobie w ciegu 2 tyg zaliczka zwracana jest po sprzedazy , jesli nie to okres zwrotu zaliczki wydluza sie do 6 miesiecy.

Komentarz

• xxxmikey
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 351

fosa, wystarczy pogadać z dealerem. Sprzedaję Skody od 11 lat i wszyscy jesteśmy ludźmi. W związku z tym, zawsze można się dogadać
                                  Moja toczka -> tu

Komentarz

• fosa
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 38

xxxmikey, Myslisz ze nie bylby to problem zrezygnowac z auta jak juz przyjdzie? Zdarzalo sie tak u Ciebie? Tym bardziej ze w tym samym salonie pewnie bralbym inna o3 1.8 ( jesli oczywiscie sprzedawca nie widzialby problemu )

Komentarz

• xxxmikey
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 351

fosa, zamówiłeś, wpłaciłeś zaliczkę... Chcesz zrezygnować - to też normalne. Zdarzało się tak i to nie raz. o przyczyny często już nawet nie pytałem. To normalne, że konfigurację samochodu, czy model, Klienci zmieniają.

Faktycznie, zmiana konfguracji samochodu, kiedy jest już potwierdzony w produkcji, nie jest możlwia przez dealera. Jedyna opcja, to zamowienie drugiego auta dla Ciebie. A to, które zamawiałeś wczesniej dealer będzie musial kupić jak przyjedzie do kraju i sprzedać komuś innemu.
                                      Moja toczka -> tu

Komentarz

• fosa
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 38

xxxmikey, glownie rozchodzi sie o ta belke z tylu , moze Ty mi poradzisz z wlasnego doswiadczenia czy zdecydowanie lepiej jest wziac auto z wielowahaczowym zawieszeniem?

Komentarz

• xxxmikey
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 351

fosa, zależy ile i jak jeździsz. Mi osobiście nie przeszkadza belka z tyłu. Jest odrobinę głośniejsza przy dużych dziurach, mniej pewna przy ekstremalnej prędkości na zakrętach. Za to na pewno jest tańsza w eksploatacji, a połączona z ESP, ABS, MSR itp. daje radę.

Jeździłeś na belce i na wielowahaczu w O3?
                                          Moja toczka -> tu

Komentarz

• fosa
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 38

Jezdzilem i jakiejs wielkiej roznicy nie zauwazylem. Gdy jezdzilem nie zwracalem na to uwagi jakos szczegolnie wiec moze gdybym sie bardziej skupil.

Komentarz

• xxxmikey
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 351

fosa, no to pytanie skąd wzięły się u Ciebie wątpliwości dotyczące belki....?
                                              Moja toczka -> tu

Komentarz

• fosa
                                                Classic
                                                • 2013
                                                • 38

Hehe z tego forum Sporo ludzi na to narzeka..jesli w ogole na cos narzekaja w o3 to wlasnie na belke

Komentarz

• xxxmikey
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 351

fosa, to zadaj sobie oytanie, ile z tych osób faktycznie jeździło O3 i ile z nich kupi auto z jednym lub drugim rodzajem zawieszenia. Sam piszesz, że testowałeś O3 i Tobie to nie przeszkadzało... Gdybyśmy sugerowali się uwagami wszystkich internautów, to żaden z nas nie kupiłby samochodu spełniającego wszystkie wymagania....
                                                  Moja toczka -> tu

Komentarz

Pracuję...