a jest takowe? dedykowane elektryczne?
bo do tej pory, szumnie nazywane ogrzewanie przedniej szyby,
to było po prostu specjalne ustawienie klimatronika i dmuchamy
Miałem grzanie elektryczne w scorpio przedniej szyby.. Jak dla mnie rewelacja!
Tak jak lusterka i tylna szyba.. nie trzeba w zimie skrobać nic.. włączasz.. czekasz troszkę i gotowe..
Ja mam w O3- mikro druciki w szybie, dopiero wypróbowałem raz przy lekkim przymrozku, w 30sek szyba spłynęła wodą.
Patent podobny w Fordzie, gdzie użytkownicy sobie bardzo chwalą go, dlatego zamówiłem i ja, tym bardziej że niszczenie szyby przez skrobanie wpływa również na komfort podróży w nocy czy w słońcu, nie mówiąc już o tym że nie narżnę, wsiadam załączam dupogrzanie i podgrzewanie szybek i za chwilę ruszam
Jest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD
jedyny minus ze ta opcja jest dostepna z silnikiem 1.8 + podgrzewane fotele,
dlatego wzialem ten silnik :lol:
Czyli dopłaciłeś za podgrzewaną szybę 8 tys.! Ja - tak kalkulując - jednak wymiękłem pozostając przy 1.4, choć grzana przednia szyba baaardzo by mi poprawiła tzw. komfort życiowy.
Z tego co widze w konfiguratorze jedynym warunkiem skorzystania z tej opcji jest konieczność zamówienia równiez podgrzewanych foteli. Silnik nie ma nic do rzeczy.
Z tego co widze w konfiguratorze jedynym warunkiem skorzystania z tej opcji jest konieczność zamówienia równiez podgrzewanych foteli. Silnik nie ma nic do rzeczy.
Masz lepszy konfigurator. Jestem na stronie skody i idąc konfiguratorem poprzez silnik 1.4 niestety nie mam tej opcji, choć widzę ją dla silnika 1.8 W salonie też nic nie wywalczyłem, choć inne odstępstwo od konfiguratora przeszło.
Jeszcze z miesiąc temu ogrzewana przednia szyba była w konfiguratorze dostępna nawet dla silnika 1.4. Niestety od pewnego czasu usunęli ją z konfiguratora, a z tego co się dowiadywałem u dealera, to ma wrócić dla aut produkowanych dopiero od 22 tygodnia 2014 - oczywiście mowa o silniku 1.4, bo mnie akurat ten interesuje.
Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04 Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07
jedyny minus ze ta opcja jest dostepna z silnikiem 1.8 + podgrzewane fotele,
dlatego wzialem ten silnik :lol:
Czyli dopłaciłeś za podgrzewaną szybę 8 tys.! Ja - tak kalkulując - jednak wymiękłem pozostając przy 1.4, choć grzana przednia szyba baaardzo by mi poprawiła tzw. komfort życiowy.
wiecej, bo kolejne 4 dolozylem do Amazing z ksenonami dla paska ledowego :lol:
Przy pierwszym kamyku i wymianie szyby można sobie tą opcję dołożyć.
Z eleganckim wyłącznikiem na kabelku. Chyba, że kamyk również uszkodzi panel klimatyzacji. Ciekawe jak to zakodowac skoro jest problem z podmianą radia.
Odpowiadając na tytułowe pytanie - zdecydowanie warto dopłacić 750zł. Koniec z drapaniem.
Druciki są minimalnie widoczne gdy się przyjrzeć.
Bardziej w jeździe przeszkadza podrapana szyba.
Dopiszę ciekawą obserwację, o której na forum chyba nikt nie wspomniał.
Ogrzewanie szyby może włączyć się automatycznie.
Wg instrukcji, w połączeniu z climatronikiem złuży to usuwaniu pary z szyby.
Przy bieżącej pogodzie (ok +1 st.C), za każdym razem po uruchomieniu auta podgrzewanie samo włącza się na kilka minut.
Czyli oprócz rozmrażania ta funkcja usuwa, a może nawet zapobiega parowaniu przedniej szyby.
To działa, bo nie przypominam sobie, żeby mi w tym aucie zaparowało przednią szybę
Komentarz