a w ogóle, robił ktoś z was może obszycie kierownicy we Wrocławiu? Chciałem pocisnąć z fantazją, tzn chcę skórę z zieloną nicią
Ogrzewanie przedniej szyby warto?
Zwiń
X
-
a jest takowe? dedykowane elektryczne?
bo do tej pory, szumnie nazywane ogrzewanie przedniej szyby,
to było po prostu specjalne ustawienie klimatronika i dmuchamy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
greg505, daj znać, bo to będzie konkretna opcja->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ja mam w O3- mikro druciki w szybie, dopiero wypróbowałem raz przy lekkim przymrozku, w 30sek szyba spłynęła wodą.
Patent podobny w Fordzie, gdzie użytkownicy sobie bardzo chwalą go, dlatego zamówiłem i ja, tym bardziej że niszczenie szyby przez skrobanie wpływa również na komfort podróży w nocy czy w słońcu, nie mówiąc już o tym że nie narżnę, wsiadam załączam dupogrzanie i podgrzewanie szybek i za chwilę ruszamJest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD
Komentarz
-
-
to odpowiadając na pierwsze pytanie wątku - brać bo warto!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SweetdreamZ tego co widze w konfiguratorze jedynym warunkiem skorzystania z tej opcji jest konieczność zamówienia równiez podgrzewanych foteli. Silnik nie ma nic do rzeczy.
Komentarz
-
-
Jeszcze z miesiąc temu ogrzewana przednia szyba była w konfiguratorze dostępna nawet dla silnika 1.4. Niestety od pewnego czasu usunęli ją z konfiguratora, a z tego co się dowiadywałem u dealera, to ma wrócić dla aut produkowanych dopiero od 22 tygodnia 2014 - oczywiście mowa o silniku 1.4, bo mnie akurat ten interesuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ujacekjedyny minus ze ta opcja jest dostepna z silnikiem 1.8 + podgrzewane fotele,
dlatego wzialem ten silnik :lol:Black magic
Komentarz
-
-
Automatyczne podgrzewanie przedniej szyby
Dopiszę ciekawą obserwację, o której na forum chyba nikt nie wspomniał.
Ogrzewanie szyby może włączyć się automatycznie.
Wg instrukcji, w połączeniu z climatronikiem złuży to usuwaniu pary z szyby.
Przy bieżącej pogodzie (ok +1 st.C), za każdym razem po uruchomieniu auta podgrzewanie samo włącza się na kilka minut.
Czyli oprócz rozmrażania ta funkcja usuwa, a może nawet zapobiega parowaniu przedniej szyby.
To działa, bo nie przypominam sobie, żeby mi w tym aucie zaparowało przednią szybęO3 1,8 TSI
Komentarz
-
Komentarz